beyaz lahana sarması(tavuk ile)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve qicik tarafından 14 Kasım 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. qicik
    Offline

    qicik Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sürekli tavuk göğsü yemekten bıkanlar için güzel bir öneri.

    tavuk göğsünü ince ince doğrayın bir kenarda dursun.harcına soğan, maydonoz, pirinç, nane, karabiber, pul biber ve doğradığımız tavugu koyun(ölçü veremiyorum çünkü göz kararı yapıyorum).lahanaları önceden haşlayıp soğumasını bekleyin.sonra bu harc ile lahanaları sarın.tencereye lahanalarınızı dizin ve üzerine su koyarak ocakta pişirin.orta ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirirseniz içindeki harç daha güzel pişecektir.

    diyet yaptıgım için tavuk ile bildigim yemekleri deniyorum.bu beyaz lahana sarması çok lezzetli oldu bu yüzdne paylaşmak istedim. ;)
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Ben de benzerini tavuk kıymasıyla yapmıştım.
    Ben sizin tarifinizi biraz daha genişletiyim.

    Tavuk kıymasıyla biber, kabak, domates.. dolmaları yapabilirsiniz.
    Bu yemeği hangi öğünde tüketeceğinize bağlı olarak da dolma harcındaki pirinç miktarını artırabilirsiniz.
    (Esmer pirinç tüketmeniz önerimdir)

    Bu sayede aynı zamanda yararlı sebzeler de tüketmiş oluyorsunuz.
     
  3. qicik
    Offline

    qicik Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aynen kardeşim çok güzel bi kombine oluyor kabakta kalori olarak çok hafif bir sebzedir ..
     

Sayfayı Paylaş