@Wrestler
Açıkçası itiraf etmeliyim ki, kitabı okuduktan sonra benimde kafamı en çok kurcalayan konu fruktoz meselesi oldu...
Hatta daha da özelleştireyim bal meselesi!
Çünkü ben hem balı çok seven birisiyim (her ne kadar şuan tüketmesem de) hem de en spesifik yapılan ve doğanın nimeti olarak gördüğüm, en doğal bulduğum ürünlerden biri...
Canan hocanın ekmekleri toptan yasak etmesinin sebebi genelleme yapmak istemesinden!
Ekmek sektörüne güvenmediği, tam tahıl ekmeği mi, boyalı boyasız mı vb. sıradan halk bunu bilemez ayırt edemez, şeklinde ki düşüncesinden dolayı böyle söylüyor!
Yoksa ben bir program da; bel deki yağı tamamen erittikden sonra, aşırı miktarlara kaçmamak şartıyla, ve mutlaka egzersiz yapan biri olmak şartıyla, "tabi ki ekmek yiyebilirsiniz" dediğini biliyorum!!!
Düşük gi se sahip özellikle makarna gibi ve yine dediğin çavdar ekmeği gibi diğer bazı gıdaların yasaklanmasının ise başkaca bir sebebi var!
Bu ürünlerin RAFİNE ürünler olması!
Canan hocanın "Rafine ürünlerin tamamı zararlıdır, sadece Kh değil! vücut bütün gıda kullanıcak şekilde inşa edilmiştir" dediğini yine biliyorum, istek olursa bunların video larını kesip yine koyarım
Özetle Canan Hocanın sıralaması şu;
1-Hızlı Kh ların (kana hızlı karışan gi si yüksek) tamamını terkedin!
2-Yavaş Kh ların rafine ürün olanlarını ayıklayın ve terkedin!
3-Sadece sağlıklı yağları alın (zeytinyağı-tereyağı-içyağı-omega3) geri kalanları terkedin!
4-Protein kaynaklarını istediğiniz gibi alın hepsi serbest yeter ki işlenmiş gıda olmasın!
5-Lif kaynağı olarak salatalar, sebzeler, zeytin bolca tüketin!
6-Yumurta vb. içinde doğal yağlar olan gıdaları olabildiğince doğal az pişmiş ya da çiğ tüketin!
7-Süt den uzak durun fermente olmuş sütleri tüketin (yani yoğurt-ayran ve her türlü peynir)
8-Öğün aralarını uzun tutun ve gece yatmadan 5 saat önce yeme işini bitirin!
Genişletmek için tıkla...