BESiNLERiN %KAÇ ORANINDA PROTEiN

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve meri jeyn tarafından 11 Nisan 2005 başlatılmıştır.

  1. meri jeyn
    Offline

    meri jeyn Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2005
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    İçinde protein olan besinlerin % kaç proteinlerinin emildiğini blen varmı acaba?
     
  2. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.062
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
  3. meri jeyn
    Offline

    meri jeyn Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2005
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kırmızı et ,beyaz et ,sebze,süt,yumurta
    bunnarın emilim oranları
     
  4. EyeSeeYou
    Offline

    EyeSeeYou Özel Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2005
    Mesajlar:
    509
    Beğenileri:
    242
    Ödül Puanları:
    0
    et %70-80...süt %90-95...yumurta %100...sebzelerde emilim olmaz çünkü sebzelerdeki protein tam değildir,eksiktir....soya fasulyesi ise tamdır, emilim oranı %80-85...
     
    fatihiskender bunu beğendi.
  5. meri jeyn
    Offline

    meri jeyn Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2005
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bakalgillerde emilim olmuyomu yani
     
  6. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.582
    Beğenileri:
    300
    Ödül Puanları:
    93
    arkadaşlar soya için hayal kırıklığı diye söyleniyor bilindiği kadar marifetli değilmiş onunla ilgili bir yazı okumuştum tekrar bulacağım burada yayınlamamızın bir sakıncası olurmu herkes bildiklerini kaynağı ile yazarsa daha iyi olur ;)
     
  7. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.582
    Beğenileri:
    300
    Ödül Puanları:
    93
    aynı zamanda şöyle bir yazıda var

    Protein ve demir kaynağı olan soya, kemikleri güçlendiriyor
    http://www.zaman.com.tr/?hn=95334&bl=kadinaile&trh=20040927

    Yüksek protein kaynağı soya fasulyesi et, süt ve peynir gibi hayvansal ürünlerden daha besleyici. Zira 453 gramlık soya ununda, 31 yumurta, 6 büyük şişe süt ve 900 gramlık kemiksiz etin proteini yer alıyor.
    Besleyici özelliğiyle dikkat çeken soyadan plastik, mürekkep; hatta beton bile yapılıyor. Tarımda giderek önemi artan soya fasulyesi, hep besleyici özelliğiyle dikkat çekiyor. Soya fasülyesi, yüksek protein kaynağı olmasının yanı sıra zengin demir, çinko, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve B1 vitamini de barındırıyor.

    Ziraat Mühendisi Neriman Kara, Türktarım dergisinde yayınlanan yazısında, bütün bu besleyiciliğinin yanında soyadan, plastik, mürekkep, elektrik izolasyonu, beton, çimento, boya, metal kaplama, inşaat malzemesi, yer karosu, macun, şampuan, sabun ve deterjan olarak da yararlanıldığını anlatıyor. Kara, Büyükbaş hayvanların, kanatlı ve su hayvanlarının yem ihtiyacını karşıladığını, soya küspesinin ise arı, balık, tilki, besi, süt, tavuk yemi, buzağı ve kedi-köpek maması ile protein konsantreleri gibi pek çok alanda kullanıldığını dile getiriyor.

    Soya proteininin çocuk ve yetişkinler için gerekli olduğunu söyleyen Kara, “Önemli protein ve demir kaynağı olan soya, kemikleri güçlendiriyor. Bilim adamları, soya tüketilen Asya ülkelerinde osteoporozdan (kemik erimesi) kaynaklanan kemik kırılmalarına, Batılı ülkelere oranla daha az rastlandığını belirtiyor.” diyor.

    Ziraat Mühendisi Kara, soyanın, inek sütüne alerjisi olanlar için vazgeçilmez bir protein kaynağı olduğunu dile getirerek, “Kolayca sindirilebilen, kolesterol içermeyen soya ürünleri, diyet yapanlara da öneriliyor. İçerdiği B1 vitamini ete göre daha yüksek olduğundan ayrıca, kalsiyum, demir, çinko, fosfor, magnezyum içerdiğinden sağlıklı yaşam için önemle tavsiye ediliyor.” bilgisini veriyor.

    Doğu Asya ovalarında keşfedilen soya, yüzde 38-40 gibi yüksek oranda protein barındırıyor. Süt, yoğurt, peynir, kemiksiz et, bebek maması, dondurma, pasta, margarin, makarna ve kahve gibi gıda maddeleri haline getirilebiliyor.

    Soya kolesterolü düşürüyor

    Soya unu ve yağının yapısındaki şeker kana karışmadığı için, kolesterole neden olmuyor, aksine düşürüyor. Kemik erimesi, hafıza kaybı, menopoz, şeker hastalığı ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geliyor. Kadınlık hormonunu (östrojen) yükseltiyor. Meme ve prostat kanserine karşı koruyor. Yaşlanma etkilerini geciktirerek, özellikle cildin kırışmasını yavaşlatıyor. Kırmızı et gibi damar sertliği ve kalp krizine de yol açmıyor.
     
    fatihiskender bunu beğendi.
  8. EyeSeeYou
    Offline

    EyeSeeYou Özel Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2005
    Mesajlar:
    509
    Beğenileri:
    242
    Ödül Puanları:
    0
    baklagilleri bir başka baklagille ya da hayvansal proteinle birlikte tüketmiyorsanız emilim olmaz,zira soya hariç bitkisel proteinlerin amino yapıları eksiktir diğer besin bunu tamamlar...örneğin kuru fasulye prinç(esmer olanı makbul)...tek başına kuru fasulye tüketiminden protein emilimi olmaz...
     
  9. Guest
    Online

    Guest Guest

    protein orani besinin agirligina ve cinsine göre degisebilir.

    1 taze büyük yumurtada 7 gr Protein vardir.
    100g Et(tavuk hindi yada Balik) 25-30g Protein vardir
    1 litre taze sütte 35-40g Protein vardir
    100g Kasar Peynir de 20g protein vardir
    100g normal ekmekte 3g protein vardir
    100g Soja fasulyede 10-15g Protein vardir.
     
    Dubur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş