Besinlerin degerleri(yağ,karbonhidart,protein ve kalori)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ...model... tarafından 20 Eylül 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. ...model...
    Offline

    ...model... Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2006
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Konya
    Arkadaşlar sizlere güzel bir tabloyu arz etmek istiyorum.Tabloyu bir arkadaşın bilgisayarından aldım kendisimi hazırladı yoksa alıntı mı bilmiyorum bu durumda arz edilmesi mümkün degilse yönetici arkadaşlar konuyu silebilir.

    BESİNLERİN İÇERİKLERİ (100 gramında)

    SEBZELER
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(gr) Karbo.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Patates(haşlanmış) 80 1.8 18 0.1 76
    2 Soğan(kuru) 93 0.9 5.2 0.1 23
    3 Domates 93 0.9 2.8 0.3 14
    4 Havuç 90 0.7 5.4 0.3 23
    5 Bezelye(konserve) 70 6.9 18.9 0.7 86
    6 Ispanak(haşlanmış) 85 5.1 1.4 0.5 30
    7 Lahana(haşlanmış) 93 1.7 2.3 0.2 15
    8 Bürüksel Lahanası 92 2.8 1.7 0.3 18
    9 Kereviz 88.4 1.8 8.5 0.3 40
    10 Mantar 90.4 2.7 4.4 0.3 28
    11 Kırmızı Pancar(H) 83 1.8 9.9 0.1 44
    12 Patlıcan(Taze) 92.4 1.2 5.6 0.2 25
    13 Sarımsak(Kuru) 61.3 6.2 30.8 0.2 137
    14 Yer elması 97.8 2.3 16.7 0.1 75
    15 Şalgam 70.4 1 0.6 0.2 30
    16 Kabak 92 1.6 5 0.4 29
    17 Karnabahar(pişmiş) 95 1.6 0.8 0.2 9
    18 Bamya(taze) 89.9 2.4 7.6 0.3 36
    19 Enginar 86 3 7.8 0.2 53
    20 Taze Fasulye 90 19 7.1 0.2 32
    21 Kara lahana 88 4 5 0.3 45
    22 Tere 87 3 6 1 33
    23 Maydanoz 85 3.6 8.5 0.6 44
    24 Turp (kırmızı) 84 1 6.6 0.2 30
    25 Taze Nane 88 4 7.9 1.3 65
    26 Marul 95 1.2 2.5 0.2 14
    27 Asma Yaprağı 75 3.8 15.6 1.1 97
    28 Roka 90.5 3 3.2 0.6 33
    29 Kuru Fasulye 10.9 3.4 61.3 1.4 340
    30 Nohut 10.7 20.5 61 4.8 360
    31 Mercimek 11.1 24.7 60.1 1.1 340
    32 Soya Fasulyesi 10 84.1 - 17.7 403







    MEYVELER
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(gr) Karbo.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Uzum (Taze) 81.4 0.6 17.3 0.3 67
    2 Uzum (Kuru) 18 2.5 77.4 0.2 289
    3 İncir (Yas) 82 1.2 20.4 0.4 88
    4 İncir (Kuru) 23 4.3 6.9 1.3 274
    5 Portakal 86 0.8 8.5 0.1 35
    6 Mandalina 87 0.8 11.6 0.2 46
    7 Greyfurt 91 0.6 5.3 0.2 43
    8 Limon (Suyu) 91 0.3 1.6 0.5 7
    9 Elma 84 0.3 11.9 0.3 46
    10 Muz 71 1.1 19.2 0.2 76
    11 Şeftali 86 0.6 9.1 0.2 37
    12 Çilek 89 0.6 6.2 0.3 26
    13 Kayısı (Yas) 85.3 1 18.2 0.6 51
    14 Kayısı (Kuru) 25 5 66.5 1 260
    15 Armut 83 0.3 10.6 0.2 41
    16 Karpuz 92.6 0.5 6.4 0.2 26
    17 Kavun 90.6 0.8 7.7 0.3 33
    18 Avokado 69 4.2 1.8 22.2 223
    19 Erik (Kırmızı) 81.1 0.5 17.8 0.2 66
    20 Ananas (Konsv) 77 0.5 11.6 0.3 46
    21 Nar 82.3 0.5 16 0.3 63
    22 Kiraz 80.4 1.3 17.4 0.3 70
    23 Karadut 76.5 0.9 19.8 1.1 93
    24 Ahududu 84.2 1.2 13.6 0.5 55
    25 Ayva 83.8 0.4 15.3 0.1 71


    KURUYEMİŞLER
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Ay çekirdeği 4.8 25 14.5 45 589
    2 Fındık 5.8 12.6 16.7 62.4 634
    3 Fıstık(Kavrl.) 1.8 26.2 20.6 48.7 589
    4 Ceviz 3.5 14.8 15.8 56 704
    5 Kestane 52.5 3.8 43.6 1.5 194
    6 Hurma(Kuru) 15 2 7.3 0.6 306
    7 Badem 4.7 18.6 16.9 54.1 643





    YAGLAR
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Tereyağı 15.9 0.9 - 81.1 717
    2 Margarin 15.6 0.6 0.4 81 736
    3 Zeytinyağı - - - 100 844
    4 Ayçiçekyağı - - - 100 884


    ETLER
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Koyun_eti(Pişmiş) 55 26.1 - 17.9 266
    2 Dana_Kiyma(Pişmiş) 59 23.1 - 15.2 229
    3 Dana_Büftek(Pişmiş) 57 30.9 - 11 223
    4 Tavuk(Derisiz) 68 24.4 - 12.8 213
    5 Hindi(Pişmiş) 63 26.2 - 9.4 189
    6 Bıldırcın 70 19.6 - 12.1 192
    7 Kaz 50 15.9 - 33.6 371
    8 Tavsan 70 21 - 8 162
    9 K.Ciğer(Koyun) 54 30.1 4.5 12.9 237
    10 Beyin 78.5 10.3 1.2 8.6 125
    11 Kalp 76 16.5 2 4.5 116
    12 Böbrek 75 16 0.8 7 131


    SU URUNLERI
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Uskumru 57 19 - 22.9 282
    2 Alabalık 70 18.3 - 10 168
    3 Levrek 79.3 19.2 - 1.2 93
    4 Mersin 80 17.7 - 2.3 96
    5 Ton(Konserve) 55 22.8 - 22 289
    6 Sardalye(Pişmiş) 58 19 - 18.6 160
    7 Karides(Haşlanmış) 70 22.6 1.5 1.8 107
    8 Istakoz 78.5 16.9 0.5 1.9 91


    SUT URUNLERI
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Yoğurt(T.Yağlı) 86 3.5 4.7 3.3 61
    2 Sut (İnek,T.Yağlı) 88 3.2 4.6 3.9 65
    3 Peynir (Çedar) 37 26 - 33.5 406
    4 Peynir (Yağ.Beyaz) 50 22.5 3.8 21.6 289


    TATLILAR
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Bal 23 0.4 76.4 - 288
    2 Pekmez(Uzum) 21.2 0.6 70.6 0.1 293
    3 Marmelat 28 0.1 70 - 261
    4 Reçel 30 0.1 69.2 - 262
    5 Çikolata(Sekerli) 0.9 7.9 58 35.1 528
    6 Elmalı Pasta 22.9 4.3 56.7 15.5 369
    7 Bisküvi(Sade) 2.5 6.3 68.6 20.9 471
    8 Bisküvi(Çikolatalı) 2.2 5.7 67.4 27.6 524


    TAHILLAR
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Ekmek(Beyaz_Buğday) 31.8 9.1 56.4 0.8 250
    2 Ekmek(Kepek_Buğday) 38 9 41.6 2.5 215
    3 İrmik 10.3 11.4 77.3 0.9 371
    4 Ekmek(Çavdar Unlu) 11 11.4 78.4 1.7 350
    5 Pirinç 12 6.7 80.4 0.4 363
    6 Bulgur 9 10.3 78.1 1.2 357
    7 Mısır Unu 12 7.8 77 2.6 368
    8 Korn Flakes(M.gv) 3.8 7.9 85.3 0.4 386
    9 Makarna 10.4 12.5 75.2 1.2 369


    ICECEKLER
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Portakal Suyu (Taze.) 88 0.6 9.4 0.2 38
    2 Uzum Suyu 82.9 0.2 16.6 0.1 66
    3 Greyfurt Suyu(Taze) 89 0.5 9.2 0.1 36
    4 Kolalı İçecekler 90 - 10 - 39
    5 Cay 3.8 - 80 - 294


    YUMURTALAR
    S.No Besinler Su(gr) Prot.(Gr) Karb.(gr) Yağ(gr) Enerji(Kcal)
    1 Haşlanmış Yumurta 75 12.3 - 10.9 147
    2 Yağda Pişmiş 63 14.1 - 19.5 232
    3 Yumurta Beyazı 87 10.9 0.8 - 51
    4 Yumurta Sarısı 51 16 0.6 30.6 348

    (Biraz kaymalar olmuş yazıda ama dikkatli bakarsanız degerleri görebilirisniz.)
     
    Pappy, MyShadowKing, kaanmert ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  2. overmars
    Offline

    overmars Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    İSTANBUL
    eline sağlık.yanlış bakmadıysam tavada yumurtanın besin değerleri haşlanmış olanına göre daha yüksek.o zaman hergün tavada yumurta yemek lazım.
     
  3. ...model...
    Offline

    ...model... Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2006
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Konya
    Ben yinede haşlanmışı tavsiye ederim.
     
  4. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.239
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Forumda dağılmış vaziyette var ama güzel derleme, +rep
     
  5. acemi_42
    Offline

    acemi_42 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya-Ereğli
    gerçekten yararlı...
     
  6. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    keşke pirinç ve bulguru da pişmiş ve çiğ olarak farkını görebilsek. Bildiğim kadarıyla karbonhidrat miktarı ciddi derecede oynuyor
     
  7. egehan1907
    Offline

    egehan1907 Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    cok saol 15 ysndaym daha :) sadece barfixs,biraz mekik ve bilek clsyrdum :) protein degerlerini ogrenmek istiyordum ki zaten gunde 100 gr'ın ustunde rahat alıyormusum...
     
  8. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
  9. Yasin Esn
    Offline

    Yasin Esn Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öqrenci .#
    Yer:
    ceLiktepe*
    Merhabalar
    ArkadaşLar yaptığım liste kaç kalori civarıdır cevaplarsanız sevinirim .


    SABAH

    Çay(3 küp şeker) = 60kcal
    2 ader haşlanmış yumurta = 100kcal
    2 kaşık bal = 100 kcal
    Peynir 30 gr = 50 kcal
    Süt 2 Bardak = 100kcal (çay ya da süt)
    Ekmek 2-3 dilim= 50 kcal

    ARA ÖĞÜN

    2 bardak süt ( meyve suyuda olabilir) = 70kcal
    2-3 dilim kek = 50kcal
    100 gr fındık = 600kcal


    ÖĞLEN

    1 tabak Sebzeli Çorba
    1 tabak makarna ya da pilav
    2 bardak meyve suyu ( süt veya çayda olabilir)
    2-3 dilim ekmek
    bir avuç badam ( badem kalori deposu :D:D )

    ARA ÖĞÜN

    2 bardak süt ( meyve suyuda olabilir)
    bisküvi 6-10 adet
    50 gr fındık = 300kcal

    AKŞAM

    Sebzeli ya da etli yemek 1 tabak
    1 tabak makarna ya da pilav
    salata ( bol çeşitli ) ortaya :D:D
    2-3 dilim Ekmek
    herhangi bir meyve

    YATMADAN ÖNCE


    1 bardak ballı süt
    5-6 kaşık yulaf ezmesi
    1 adet Muz (başka meyvede olabilir)


    İyi ForumLar...
     
  10. darkhacker
    Offline

    darkhacker Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    bu listede kaç kalori kaç karbonhidrat kaç protein var acaba sölersenizçok iyi olur

    saygılar..
     
  11. MertCeylan
    Offline

    MertCeylan Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar yalnız şöyle bir durum var örneğin çiğ 100 gr tavuk göğüsü piştiğinde hemen hemen 50 gr oluyor bu değerler pişmiş tavuk için mi geçerli yoksa çiğ tavuk için mi yani gramajı piştikten sonra mı ölçmeliyim ? çiğken mi ?
     
  12. GökhanTEKİNN
    Offline

    GökhanTEKİNN Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2016
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Edirne
    Et ürünlerinde pişmemiş değer baz alınır karbonhidratlarda pişmiş
     
  13. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    312
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Soru 3 yıl önce sorulmuş dostum sanırım dikkat etmedin ve bu soruyla ilgili forumda yüzlerce cevap var. Ayrıca cevabın yanlış, Bütün besinlerde pişmemiş değerler referans alınır ve ona göre hesaplama yapılır.
    Pişirme şekli, süresi, kuru ısı/buharda pişirme vs gibi etkenler ağırlığı etkileyeceği için pişmiş olarak almak hataya sebebiyet verir :)
     

Sayfayı Paylaş