Besinlerin İçerikleri (100 Gramında)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Despo tarafından 21 Ağustos 2004 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 51 üye.
  1. matiasdelgado
    Offline

    matiasdelgado Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    Besinlerin, protein, yağ, karbonhidrat, su, tuz cetveli

    Besinlerin protein, yağ, karbonhidrat, su, tuz ve kalori cetvelleri Prof. Cihat Abalıoğlu'nun "Teşhisten, Tedaviye" adlı kitabından alınmıştır.

    100 gram besin........Protein - Yağ - Karbonhidrat - Su - Tuz - Kalori

    Kasap etleri:
    Sığır eti (normal)....20,0 - 8,0 - - — - 71 - - 130 - 158
    Sığır eti yağsız......21,5 - 0,0 - 0,5 - 65,4 - - — - 94
    Sığır eti az yağlı....19,9 - 7,3 - 0,4 - 71,0 - - — - 156
    Yağlı sığır eti ve koyun eti......18,9 - 24,5 - 0,3 - 55,3 - - — - 307
    Çok yağlı sığır eti ve koyun eti..20,5 - 38,5 - - — - 47,3 - - — - 425
    Dana eti..21,0 - 7 - - - 71 - - - - 150
    Koyun eti.19 - 7 - - - 73 - 170 - 143
    Yağsız koyun eti......19,7 - 2,3 - 0,4 - 76,7 - - — - 109
    Yağlı koyun eti.......17,0 - 28,4 - 0,3 - 53,5 - - - - 335
    Kuzu eti (Bud, göğüs).17,8 - 22,6 - - — - 58,6 - - — - 283
    Keçi eti..20,7 - 4,3 - 0,5 - 73,4 - - 84 - 127
    Tavşan eti21 - 8 - - — - 70 - - — - 161

    Sakatat
    Dil.......15,7 - 17,6 - 0,1 - 65,6 - - — - 229
    Yürek.....17,6 - 10,1 - 0,3 - 71,1 - - — - 167
    Karaciğer.19,9 - 3,7 - 3,3 - 71,6 - 140 - 130
    Böbrek....18,5 - 4,5 - 0,4 - 75,6 - 320 - 119
    Dalak.....17,8 - 4,2 - 1,0 - 75,5 - - - - 116
    Akciğer...15,2 - 2,5 - 0,6 - 79,9 - - — - 88
    Dana beyni.9 - 8,6 - - — - 81 - - 290 - 117
    Uykuluk...28 - - 0,4 - - — - 70 - - — - 119

    Et mamulleri
    Jambon....25 - 24 - - - - 49 - 3400 - 335
    Yağsız jambon.........24,4 - 8,0 - - — - 61,7 - - — - 173
    Yağlı jambon..........24,7 - 36,5 - - - - 28,1 - - — - 441
    Sığır dili24,8 - 31,6 - - — - 35,7 - - — - 394
    Sucuk.....27,8 - 48,4 - - — - 17 - 8000 - 564
    Pastırma..27,13 - 15,88 - — - 36,22 - — - 316

    Av etleri
    Tavşan....23,0 - 1,1 - 0,5 - 74,2 - - - - 107
    Keklik....24,3 - 1,4 - 0,5 - 72,4 - - - - 114
    Karaca....20,8 - 1,9 - 0,4 - 75,8 - - - - 105
    Yaban ördeği..........22,7 - 3,1 - 0,5 - 72,5 - - - - 124

    Kümes etleri
    Ördek.....21,0 - 5,0 - - - - 73 - - - - 132
    Kaz...,...16 - 30,0 - - - - 52 - - - - 345
    Tavuk.....20 - - 5,5 - - — - 74 - - 140 - 125
    Hindi.....23,7 - 8,5 - 0,5 - 66,3 - 170 - 178

    Balıklar
    Yılan balığı..........18,0 - 7,8 - - - - 72,9 - - - - 146
    Uskumru...18,9 - 8,9 - - — - 70,8 - - — - 160
    Turna balığı..........18,4 - 0,5 - - — - 79,6 - - — - 80
    Sazan balığı..........19,8 - 1,9 - - — - 77,9 - - — - 99
    Sardalya (tuzlu)......26,5 - 3,3 - 0,7 - 46,8 - - - - 142
    Kutu sardalya (zeytinyağlı).......23,9 - 14,4 - 1,3 - 54,2 - - — - 237
    Ton balığı (konserve).27,2 - 17,3 - 0,3 - 48,1 - - — - 274
    Balık yağı..- - 96 - - — - 0,5 - - — - 893

    Süt ve sütten yapılan gıdalar
    Anne sütü..1,3 - 3,8 - 6,8 - — - - — - 70
    İnek sütü..3,4 - 3,6 - 4,8 - 87,5 - 160 - 67
    Keçi sütü..3,6 - 3,9 - 4,7,87,1 - - 22 - 70
    Manda sütü.5,6 - 7,0 - 4,6 - — - - — - 103
    Yağsız süt.3,6 - 0,8 - 4,6 - 90,2 - - — - 41
    Koyun sütü.5,4 - 6,1 - 4,7 - — - - — - 98
    Kaymak (sulu)..........3,5 - 10,0 - 4,0 - 81,9 - - — - 124
    Kaymak (koyu)..........2,7 - 30,0 - 3,0 - 64,0 - . 130 - 302
    Ayran......3,7 - 8,7 - 3,7 - 90,9 - 160 - 37
    Yoğurt (inek sütünden).3,7 - 4,4 - 2,2 - — - - — - 78
    Tereyağı (tuzsuz)......0,7 - 83,7 - 0,8 - 14,8 - 690 - 785
    Tuzlu tereyağı.........0,6 - 83,8 - 0,5 - 13,2 - 1500 - 784
    Lor.......17,2 - 1,2 - 4,0 - 76,5 - — - 98
    Süt tozu..25,2 - 26,0 - 37 - 5,3 - - — - 504

    Peynirler
    BEYAZ PEYNİRLER:
    Edirne yağlı..........13,8 - 27,3 - - — - 55 - - 3200 - 310
    Edirne yağsız.........18,7 - 0,7 - 11,7 - 61 - - 4250 - 131
    Tulum peyniri.........26,0 - 14,7 - 3,3 - 50 - 2570 - 257
    Dil peyniri...........22,3 - 21,3 - - — - 53 - - 60 - 290
    Lor peyniri9,4 - 16,0 - 5,2 - 67 - - 10 - 209

    KAŞAR PEYNİRİ
    Balkan kaşarı.........25,4 - 28,3 - 3,9 - 36 - 3140 - 384
    Kars kaşarı...........27,2 - 28,8 - 11,8 - 26 - 2580 - 428
    Çerkez peyniri........34,9 - 43,5 - 1,3 - 12 - 4530 - 553

    Yumurtalar
    Kabukla beraber bir yumurta 50 gr..5,6 - 5,3 - 0,3 - 32,8 - - 70 - 74
    Tavuk (kabuğu 5,5 gr.).3,8 - — - 0,2 - 25,3 - - — - 16
    Yumurta beyazı (29,5 gr.)..2,5 - 4,9 - 0,4 - 7,9 - - — - 57
    Yumurta sarısı (15,5 gr.)..8,5 - 8,7 - - — - 42,3 - - — - 114

    Yağlar
    Hayvani ve nebati yağlar.— - 99,0 - - — - — - - — - 920
    Tereyağı (tuzlu)..0,6 - 83,8 - 0,5 - 13,2 - 1500 - 783
    Sığır iç yağı.....0,5 - 98,2 - - — - 0,5 - - — - 915
    Koyun iç yağı.....0,5 - 97,2 - - — - 0,5 - - — - 906
    Balık yağı.— - 99,8 - - — - — - - — - 928
    Margarin...0,4 - 84,6 - 0,4 - 12,3 - - — - 791
    Vejetalin..— - .99,8 - - — - 0,15 - 1000 - 928 - 1500
    Zeytinyağı, fıstık yağı— - 99,4 - 0,2 - 0,35 - — - 925
    Jelatin...84,2 - 0,1 - - — - 13,6 - - — - 346

    Unlar
    Un........10 - - 2,2 - 73 - 12 - - 3 - 364
    Yulaf unu, yulaf ezmesi...........14,4 - 6,8 - 66,5 - 9,8 - 203 - 395
    Mısır unu..9,6 - 3,1 - 71,7 - 13,0 - - — - 362
    Nişasta unu1 - - — - 84 - 14 - - 24 - 350
    Patates unu0,9 - 0,1 - 80,7 - 17,8 - - 8 - 335
    Gevrek unu.7,2 - 0,5 - 69,8 - 18,0 - - — - 320
    ince kepek16,1 - 4,8 - 21,7 - 12,0 - - — - 248
    Kalın kepek...........14,3 - 4,5 - 15,2 - 12,0 - - — - 167

    Ekmekler
    Buğday ekmeği.6,6 - 0,5 - 55,9 - 35 - - 500 - 257
    Kara ekmek.8,0 - 1,0 - 45 - 40 - - 500 - 225
    Ufak francala ekmeği.6,8 - 0,5 - 57,8 - 33,7 - 370 - 270
    Çavdar ekmeği..7,5 - 0,3 - 52,8 - 38,5 - 560 - 246
    Kara ekmek.6,5 - 0,6 - 48,3 - 42,0 - - - - 230
    Mısır ekmeği.5,8 - 1,7 - 45,7 - 43,8 - 1380 - 227
    Bisküvi....8,8 - 9,1 - 73,4 - 7,5 - 200 - 422
    Makarna, şehriye vs.13,0 - 2,0 - 72,0 - 13,0 - - 67 - 370

    Şeker ve şekerden yapılan gıdalar
    Şeker......— - — - 100 - — - 130 - 410
    Pekmez.....9,5 - — - 64,5 - 22,5 - Eser - 303
    Süzme bal..0,4 - — - 81,0 - 18,5 - Eser - 334
    Kakao......22,3 - 26,5 - 31,0 - 5,5 - - — - 465
    Çikolata...7 - 27,0 - 55 - 1,5 - - 30 - 520
    Sütlü çikolata.........6,9 - 31,7 - 48,0 - 2,5 - - 15 - 520
    Ceviz-fındıklu çikolata..9,4 - 46,2 - 23,7 - 1,7 - - — - 565
    Badem kurabiyesi.......11,1 - 23,9 - 23,0 - 10,1 - - — - 485
    Badem ezmesi...........9,3 - 28,5 - 46,7 - 13,8 - - — - 495
    Bonbon.....2,1 - 0,2 - 92,9 . 0,3 - - — - 388
    Pralin.....3,6 - 12.4 - 74,8 - 7,5 - — - 436
    Çikolatalı bonbon......6,6 - 20,0 - 64,7 - 6,4 - - — - 479

    Kuru sebzeler
    Mercimek..26 - - 1,9 - 52,8 - 12,3 - 138 - 341
    Bezelye...23,4 - 1,9 - 52,7 - 13,8 - 58 - 330
    Bakla.....25,7 - 1,7 - 47,3 - 14,0 - - — - 315
    Fasuyle...23,7 - 2 - - 56,1 - 11,2 - - 93 - 346
    Nohut.....25,7 - 1,8 - 57,2 - 11,3 - - - - 357
    Patates....2,0 - - - 20 - 75 - - 82 - 90
    Yerelması..1,9 - 0,2 - 16,4 - 79,1 - - — - 77

    Kuru yemişler (kabuksuz)
    Fıstık....27,5 - 14,5 - 15,7 - 7,5 - - — - 591
    Fındık....17,4 - 62,6 - 7,2 - 7,1 - 110 - 628
    Taze kestane.6,1 - 4,1 - 39,7 - 47,0 - - 10 - 226
    Kuru badem.21,4 - 53,2 - 13,2 - 6,3 - - — - 637
    Çam fıstığı.39,1 - 49,7 - 3,5 - 2,3 - - — - 367
    Şam fıstığı.22,3 - 54,0 - 13,8 - 4,2 - - - - 650
    Kuru ceviz.16,7 - 58,5 - 13,0 - 72 - - 170 - 666
    Taze ceviz.13,8 - 48,2 - 10,7 - 23,5 - - - - 549

    Taze meyveler
    Elma (kabuk ve k**anla beraber).0,4 - 0,64 - 13 - 82 - - — - 58
    Armut (kabuk ve k**anla beraber).0,4 - 0,26 - 13 - 79 - - — - 56
    Kayısı.....0,9 - 1,20 - 10,5 - 80,5 - - 1 - 50
    Kiraz......0,8 - 0,64 - 15,1 - 77,2 - 100 - 67
    Vişne......0,9 - 1,7 - 11,3 - 80 - - 38 - 57
    Şeftali....0,7 - 0,76 - 13,3 - 47,4 - - 3 - 61
    Erik.......0,8 - 0,90 - 15,7 - 75,6 - - 2 - 71
    Kara erik..0,7 - 0,75 - 13,9 - 77,1 - - — - 66
    Portakal...0,8 - 1,35 - 12,6 - 84,3 - - 7 - 61
    Muz........1,3 - 0,38 - 22,8 - 73,8 - 200 - 100
    Limon......0,7 - 5,39 - 8,4 - 82,6 - - 7 - 37
    Limon suyu.0,3 - 6,83 - 2,7 - 89,7 - - — - 40
    Mandalin...0,8 - 1,42 - 8,5 - 87,5 - - 8 - 44
    Zeytin.....3,2 - 39,9 - 8,6 - 25,5 - - 5 - 417
    İncir......1,35 - - - 17,5 - 79 - - 70 - 77

    Salkımlı meyveler
    Çilek......1,3 - 1,84 - 7,8 - 85,4 - - — - 45
    Ağaç çileği.1,4 - 1,64 - 6,8 - 84,0 - - 3 - 40
    Üzüm.......0,7 - 0,77 - 17,7 - 79,1 - - 9 - 79
    Dut........1,4 - 0,77 - 11,6 - 83,6 - - - - 56
    Karpuz.....0,8 - 0,1 - 6,4 - 91,5 - - - - 30

    Kuru meyveler
    Erik (çekirdeğiyle beraber).1,9 - 0,5 - 51,4 - 26,9 - - - - 230
    Hurma (çekirdeğiyle beraber).1,9 - 0,6 - 72,2 - 18,5 - - - - 315
    incir......3,3 - 1,31 - 58,8 - 26,1 - - — - 270
    Kuru üzüm..1,6 - 1,2 - 66,2 - 25,4 - - — - 295
    Kuşüzümü...2,8 - 1,3 - 77,3 - 21,2 - - - - 341
    YağlTzeytin % 14,5.....9,7 - — - 8,9 - 74,3 - - — - 172

    Murabbalar
    Domates salçası.5,4 - 3,12 - 14,6 - 67,3 - - — - 95
    Erik marmeladı..1,5 - 1,54 - 54,8 - 39,6 - - — - 237
    Kayısı reçeli"..0,6 - 0,99 - 68,4 - 29,2 - - — - 287
    Portakal reçeli.0,4 - 0,72 - 71,7 - 26,4 - - - - 299
    Çilek reçeli....0,6 - 0,75 - 63,2 - 29,3 - - — - 285
    Ağaç çileği reçeli.1,1 - 1,26 - 68,5 - 27,7 - - - 290
    Kiraz reçeli....1,0 - 0,84 - 68,4 - 27,7 - — - 285
    Ayva reçeli.0,3 - 0,71 - 50,0 - 47,4 - - — - 206
    Elma jölesi.0,3 - 1,09 - 47,7 - 23,6 - - — - 312

    Taze sebzeler
    Kereviz....1,4 - 0,3 - 8,8 - 77,3 - 250 - 45
    Havuç......1,0 - — - 8,5 - 87 - - 61 - 40
    Pancar.....1,3 - 0,1 - 6,8 - 79,9 - - 10 - 34
    Şalgam.....0,8 - 0,1 - 3,9 - 94,2 - - 58 - 20
    Bayır turpu1,9 - 0,1 - 8,4 - 86,9 - 120 - 43
    Kırmızı turp1,2 - 0,2 - 3,8 - 93,3 - - 71 - 32
    Sarımsak...6,8 - 0,1 - 26,3 - 64,7 - 50 - 137
    Pırasa.....2,8 - 0,3 - 6,5 - 87,6 - - 40 - 41
    Soğan......1,3 - 0,1 - 9,4 - 87,8 - - — - 45
    Kuşkonmaz..1,6 - 0,1 - - 1,7 - 95,3 - - 69 - 14
    Igpanak....2,3 - 0,3 - 1,8 - 93,3 - 210 - 20
    Kuzukulağı.2,4 - 0,5 - 0,4 - 92,2 - - - - 16
    Marul......2 - - - - 2,5 - 93,5 - - - - 20
    Salatalık..1,4 - 0,3 - 1,9 - 94,9 - 271 - 23
    Kıvırcık salata.1,8 - 0,1 - 2,6 - 94,1 - - — - 19
    Tere.......1,9 - 0,1 - 0,5 - 92,3 - - — - 11
    Maydanoz...3,7 - 0,7 - 6,7 - 85,1 - - — - 50
    Karnabahar.2,5 - 0,3 - 4,6 - 90,9 - - 48 - 32
    Brüksel lahanası.5,3 - 0,5 - 6,7 - 84,6 - - 66 - 54
    Kırmızı lahana.1,7 - 0,2 - 4,8 - 91,6 - - 65 - 29
    Lahana.....1,5 - 0,2 - 4,2 - 91,2 - - 94 - 25
    Enginar....2,5 - 0,1 - 8,3 - 86,5 - - — - 45
    Taze bezelye.6,6 - 0,5 - 12,4 - 77,7 - - 60 - 83
    Çalı fasulye.2,6 - 0,2 - 6,3 - 89,1 - - — - 38
    Ayşekadın fasulye.6,0 - 0,4 - 8,6 - 81,4 - - 96 - 64
    Patlıcan...1,3 - 0,2 - 4,8 - 92,3 - - — - 27
    Kabak......1,1 - 0,1 - 6,5 - 90,3 - - 28 - 32
    Karpuz.....0,8 - 0,1 - 6,4 - 91,5 - - — - 30
    Domates....0,9 - 1,7 - 3,4 - 79,9 - 110 - 33

    Konserve sebzeler
    Kuşkonmaz..1,5 - 0,1 - 2,3 - 94,4 - - — - 17
    Çalı fasulye.1,1 - 0,1 - 2,6 - 94,4 - - - - 16
    Mantar.....3 - 0,4 - 4,5 - 89 - - — - 35
    Taze maya.16,2 - 1,3 - 5,5 - 75 - - — - 101
    Kahve.....12,9 - 14,4 - 4,1 - 2,7 - - - - 286
    Çay.......24,1 - 8,2 - - - 8,5 - - - 32
    Sirke.....0,57 - 5,6 - 0,4 - 90,6 - - - - -
     
    BurakBag, djserdar58, mr.mike ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  2. whammers
    Offline

    whammers Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2008
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    barbunya konservesinin 100 gramında 20 gr protein var.tat barbunya pilakisi tavsiye ederim.

    bide yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi sadece yumurta süt tavuk yemeye gerek yok.bunlar bulunamadığında bitkisel kaynaklardan da yeterince protein alabiliyosunuz,nohut,fasulye,mercimek gibi bakliyatlar oldukça fazla protein içeriyor bunları dikkate alın..
     
    Son düzenleme: 1 Ekim 2008
    Pinky bunu beğendi.
  3. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Bitkisel kaynaklı proteinlerin eksik amino dizilimine sahip oldukları, o nedenle kaliteli protein alımı için birbirleriyle kombine edilmeleri gerektiğini de unutmayınız.
     
    mr.mike, suatalp ve eric bunu beğendi.
  4. seti80
    Offline

    seti80 Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Izmir
    bir kaç düzeltmem gereken yer var:

    gazwsx100 sorusu [FONT='Verdana','sans-serif']Merhaba,
    arkadaşlar aklıma takılan birşey var...
    örneğin bir dondurmanın besin değerlerine baktım 100 gram'ında 3 gram protein,10 gram yağ, 26 gram da karbonhidrat var...
    100 gramın kalan 61 gramı ne işe yarıyor ? nereye gidiyor ?

    karbonhidratlar yakılıyor veya depo ediliyor.
    yağ depo ediliyor.
    protein kas yapısına katılıyor.
    bu tabloda yazmayan gübre mi oluyor [/FONT]


    [FONT='Verdana','sans-serif']eğer soruyu doğru anlamışsam: 61 gr sudur. [/FONT]

    [FONT='Verdana','sans-serif']atakan_irresistable herne kadar bir yerden atıf aldıysada ve onu yazdıysada bir yerinde yanlış var, etlerdeki bağ dokusunun artmasyla sertliğinin artmasını yazmış, onun doğrusu özellikle kanatlı etlerinde bağ dokusundaki kollegen miktarının artması etin sertliğiini artırır. [/FONT]
     
  5. ARNOLDschwarzeneggeR
    Offline

    ARNOLDschwarzeneggeR Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.227
    Beğenileri:
    371
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    C:\
    ilk link 5 sene önce ölmüş. başlık bi temizlenirse.
     
    Morphling ve aneximandros bunu beğendi.
  6. seti80
    Offline

    seti80 Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Izmir
    Shino, zumruduanka, himes ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  7. gecemvemavi
    Offline

    gecemvemavi Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Sayın Bodyforum üyeleri genel anlamda bir soru sormak istiyorum bir insanın günlük karbonhidrat alımı kg x 4-6 gram olarak belirtiliyor yani 60 kg olan birisinin ortalama günlük karbonhidrat (5 gr X60 kg) 300 gram yapıyor yanlız burada ince bir nokta ortaya çıkıyor forumdaki bir çok arkadaş karbonhidrat hesaplaması yaparken besinlerin pişirilmeden önceki karbonhidrat değerlerini baz almış örneğin makarna pişirilmeden önceki karbonhidrat değeri 75.g gram(100 gram makarnada) iken pişirildikten yani haşlandıktan sonra karbonhidrat değeri 21 gram'a düşüyor (100 gram makarnada) bizler günlük karbonhidrat alımımızı hesaplarken besinlerin kuru haldeki değerlerini mi göz önünde bulunduracağız yoksa pişirildikten sonraki karbonhidrat değerlerini mi? yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
     
  8. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    100 gram kuru makarna piştikten sonra su çektiğinden ağırlaşır.
    O nedenle birim hacimdeki karbonhidrat azalır.

    Yani hesaplamanızda değişen bir şey yok..
    Almaniz gereken kaeboyu ister çiğ hesaplayın ve pişirip aynı miktarı tüketin.

    Ya da pişmiş makarnanın değerlerinden hesaplayıp almanız gereken miktar kadar tüketin..

    İkisi de aynı kapıya çıkacaktır doğal olarak.
     
    Body06 bunu beğendi.
  9. gecemvemavi
    Offline

    gecemvemavi Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Sayın bonatschi makarnanın besin değerinin düşmesindeki tek etken sadece makarnanın birim hacim artışımıdır yoksa pişirilirken besinlerin ısıdan dolayı kimyasal yapılarının bozulup besin değer özelliklerini yitirmesimidir örneğin karbonhidratın ısıdan dolayı hücre yapısınıın bozulması gibi bence bunuda baz olarak almamız ve besin kaybının net olarak hangi olaydan kaynakladığını bulmamız gerek www.formdakal.com adresinden uzman diyetisyen arkadaşa bu konu ile ilgili mail attım ama şu ana kadar henüz geri dönüş olmadı
    Saygılar
     
  10. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Beslenme uzmanı değilim,
    ancak makarnanın pişme sürecinde ısıdan kaynaklanan besin değeri kaybının ihmal edilebilir düzeyde olduğunu biliyorum.

    O nedenle birim hacimdeki karbonhidrat değeri azalmasının kaynağı makarnanın suyla şişmesinden dolayı hacminin artmasıdır.
     
  11. Ahmets
    Offline

    Ahmets Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2009
    Mesajlar:
    113
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    antremandan sonra bir portakal yeterli olurmu peki ? yada bir elma
     
  12. gecemvemavi
    Offline

    gecemvemavi Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Sayın bonatschi beslenme uzmanıda aynı doğrultuda cevap verdi alıntı şu şekildedir

    100 g makarna pişirildiğinde, şekline göre değişmekle birlikte ağırlığının otalama 1.5 katı kadar su absorbe etmektedir. Yani 100 gr çiğ makarnanın ağırlığı piştiğinde yaklaşık 250 g kadar olmaktadır. Bu da 250 g pişmiş makarnada yaklaşık 75 g karbonhidrat olduğunu gösterir. Makarna porsiyon ölçümlerinde net bir rakam olmamakla birlikte 85 -125 gr lık çiğ makarna bir porsiyon olarak kabul edilmektedir. Günlük karbonhidrat ihtiyacının 300 -350 g olduğu düşünülürse, bir porsiyon sossuz sade makarnanın günlük karbonhidrat ihtiyacının % 25 ini tek başına sağladığı düşünülebilir.
    Saygılarımla,
    Nergiz Gülburun
    NUH’UN ANKARA MAKARNASI

     
    bonatschi bunu beğendi.
  13. grkszhrf
    Offline

    grkszhrf Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    Ankara
    yvzmst, Pinky, gecemvemavi ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  14. kultursokak
    Offline

    kultursokak Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Evet, değerli bir başlık. Tek başına ilk başta anlamak müşkül olacak. Birşey sormak istiyorum, mesela kendime ait günlük kalori tüketimimi nasıl tespit edebilirim? Bunu artırmak için ne yapabilirim. Artırmam demek kilo almak demek oluyor sanırım.
     
  15. eric
    Offline

    eric Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    bunu bilemeyecek ne var geri kalanı SU :D
     
  16. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    mercimek ve soya fasülyesi yiyesim geldi birden

    Soya fasulyesi, vücudumuzun muhtaç olduğu protein bakımından da zengin ve mükemmel bir gıda maddesidir. 453 gramlık soya ununda 31 yumurtanın, 6 büyük şişe sütün veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtiva ettiği kadar protein bulunduğu laboratuvar deneyleriyle tespit edilmiştir :D:D:D:D:D
     
  17. AKUMA
    Offline

    AKUMA Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    valla böyle olunca hepsinde yiyesi geliyo insanın ama bazılarını öğrendiğim iyi oldu
     
  18. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Bu bolum yanlıs degıl mı?..
    Dogruysa bırısı o deneylerın acıklandıgı bır makale lınkı yazabılır mı?..
     
  19. damnned
    Offline

    damnned Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Gram olarak belki öyle olabilir ama soya unu asla 1 yumurta kadar iyi bir amino asit profiline sahip olamaz.
     
  20. bybyby
    Offline

    bybyby Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2007
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşlar 100 gr tavuk göğsünde tam olarak kaç gr protein var burada 30 denmiş ama internet üzerinde farklı değerler gördüm.
     
    Pinky bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş