Besin Ölçümleri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Chomoloko tarafından 3 Kasım 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    iyi aksamlar arkadaslar bir sey sormak istiyorum sizlere
    genelde pirinci,makarnayi,tavuk etini vs bunlari ciğ ken olçuyorum yani pişirmeden once biliyorsunuzki herkezin kendine ayit gunluk kalori alimi mevcut bu kalori hesaplamasini bu tur besinler çiğ ken hesaplaniyor o yuzden..ornek 300 gram pirinç çiğ ken tartiyorum..150 gram tavuk ciğ ken,genelde pisirmeden once diye tartiliyo diye biliyodum ama ğinede emin olmak için sizlere sormak istedim..
    saygilarimla
     
  2. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Çiğ ve pişmiş besinlerin kalorileri besinin türüne ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterir. Diet veya beslenme üzerine sitelerde bu besinlerin çiğ ve pişmiş kalori tabloları bulunmaktadır.
     
    Chomoloko bunu beğendi.
  3. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    peki genel olarak bildiniz bir site var mi ?
     
  4. asteq
    Offline

    asteq Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    538
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    fethiye
    bu konuyu bende cok merak ediyorum..mesela tavuk göğüs 100gr 22,8 gr protein diyor..bu çiğ hali mi nası bilcem..sitede bi açıklama yazmıyor...tavsiye olacak bi site var mı..
     
  5. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0
    çok büyük ihtimal çiğ değeridir. 25 ve yukarısı pişmiş değeridir. Sitede yazıp yazmaması önemli değil, farklı yerlerdeki çeşitli rakamları incelediğinde çiğ veya pişmişten bahsettiğini anlıyorsun.
     
    asteq bunu beğendi.
  6. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    BeachBoy baska diyor ama,simdi tavugun pilavin makarnanin vs bunlarin besin degerlerini çiğ kenmi alabiliriz?

    bu konuyu açıklığa kavuşturalım
     
    Son düzenleme: 4 Kasım 2012
  7. yasin35
    Offline

    yasin35 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2011
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir- konyada öğrenci
    bence de çiğken olan değerleri kullanılmalı. Ör: 200 gram pirincin pişmiş değerini ney göre alıcaz. Yani demek istediğim lapa oalrak mı tane tane olarak mı. NE kadar su koyarsak o kadar şişer ya ağırlaşır. Benim 1 öğünümde 250 gr pririnç var. Bunun pişmiş değeri 250gr lapa olcaksa çiğ halini 1 avuç mu almam gerekiyor :) Forumda yardımcı olan bir arkadaş var onun tavsiyesinde 1 paket makarna 2 öğünde bitiyor demişti. Yani 250 gr çiğ olarak alınıyormuş onun da dediğine göre.
     
    Chomoloko bunu beğendi.
  8. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    207
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    o zaman tum besinlerdeki degerini,gramajını çiğken alıcaz tartıcaz.
     
    Son düzenleme: 4 Kasım 2012
  9. yasin35
    Offline

    yasin35 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2011
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir- konyada öğrenci
    Öyle olmalı zaten çünkü hangi besinin ne kadar su salacagını ne kadar su çekecegini bilemeyiz ki :)
     

Sayfayı Paylaş