"Beef" Isolatlar Gerçekten Beef (Et) Proteini Mi ?

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve BeachBoy tarafından 27 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 20 üye.
  1. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Hayvanların total protein kompozisyonuna baktığımızda ortalama olarak % 40-55 collagen (deri , kemik , bağ , doku vs.) , %40-45 oranında ise kas proteinlerinden oluştuğunu görüyoruz.

    Öncelikle bu iki proteini tanıyalım :


    Collagen Proteini Nedir ?
    Kollajen, insan ve hayvan organizmalarında en çok bulunan proteinlerinden biridir ve toplam vücut proteinlere oranı yaklaşık % 60’dır. Globüler proteinlerin aksine, doğrusal fiber benzeri bir yapıya sahip olan kollajen moleküllerinin en belirgin özelliği, üç polipeptid alt biriminden oluşan büklümlenmiş kangal
    şeklindeki üçlü sarmal yapılarıdır. Hayvanların kemik , deri , bağ ve dokularının asit ile hidrolizi sonucu elde edilen bir proteindir. (1)

    Collagen Aminoasit Profil % Oranı:

    [​IMG]


    Kırmızı Et Proteini Nedir ?


    [​IMG]

    Kırmızı et proteini canlıların kırmızı kas dokularını oluşturan yüksek besleyici özelliği olan proteinlerdir.

    100gr Kırmızı Et Aminoasit Profili % Oranı :

    BCAA

    leucine *............. 8000
    Isoleucine *.......... 4500
    valin * ........... 5000

    EAA

    histidin *.......... 3200
    lysine *............. 8400
    metionin *...........2600
    fenilalanin * ......3900
    threonin * ........ 4000
    tiriptofan *....... 700

    Non EAA

    alanin ............ 6100
    arjinin............ 6500
    aspartik asit.......9100
    sistein ............1300
    glutamik asit.......15000
    glisin ............. 6100
    prolin ............. 4800
    serin ............. 3900
    tirozin ........... 3200





    Sığır , koyun vs. gibi canlıların ortalama %50 sini teşkil eden kırmızı et proteinlerini kasaplardan vs. temin edebiliyoruz. Peki sizce geriye kalan % 50 lik kısım ne oluyor ? Çöpe mi atılıyor ? Tabiki hayır collajen proteinleri başta şekerleme olmak üzere bir çok alanda değerlendirilebiliyor.

    Bizin sorumuz bu kalitesiz proteinin acaba bizin protein shake'imize girip girmediği ...

    [​IMG]

    Peki bizi ilgilendiren Beef Protein İzolatları hangi kategoriye giriyor ? Collagen mi ? Beef (Kırmızı Et) Proteini mi ?


    Konu hakkındaki görüşümü daha önce bir başlık altında beyan etmiştim buradaki temel kriter proteinin karakteristik aminoasit profilleridir. Eğer kullandığınız Beef Protein İsolatın aminal değerleri kırmızı et proteinine yakın seyrediyorsa kulladığınız protein kırmızı et proteinidir.

    Eğer collagene yakın seyrediyorsa büyük ihtimal ya collagen proteinidir yada içeriğinde yoğun miktarda collagen proteini bulunuyordur.

    Vücut , proteinleri değerlendirirken aminal değerlerini baz alır kutunun üstünde "beef" yazıp yazmadığı vücudunuzu ilgilendirmez.

    Bu yazıda supplementler konusunda araştırmalar yapan organik kimyager Patrick Arnold ve Scott Welch'in görüşlerini aktaracağım.


    Scott Welch (Nutritionist):

    [​IMG]

    Collagen ucuz olduğu için birçok firma bu proteini tercih eder fakat son derece düşük kaliteli bir proteindir. Birçok firma bu ürünü hidrolized collagenic protein isolate,hydrolyzed beef protein isolate veya hydrolyzed protein adı altında ürünlerine ekliyor. (2)

    ***********



    Patrick Arnold
    ( Organik Kimyager Patrick Arnold - Wikipedia, the free encyclopedia ) :

    [​IMG]

    Son zamanlarda "Beef Protein Isolate" adı altına birçok üründen bahsediliyor. Ancak bu beef proteinler gerçekte ne içeriyor ? Onlar yağ ve sudan izole edilmiş gerçek kırmızı et proteini içeriyor mu ? Peki bir an için bu konuda düşünelim. Çok fazla matematik yapmak gerekmez sığır eti fiyatı - whey , yumurta ve kazeine göre gram başına çok çok daha pahalıdır. Bu tozlar sığır filetosu yerine geçebilecek nitelikte mi ? Bu o kadar basit değil en ucuz kesimde bile korkarım bu mümkün değil.

    Ben bu proteinlerin kırmızı et proteini olduğunu sanmıyorum. Bu beef isolatlar kemik , bağ , deri , kulaklar ve karkas parçalarını atmak yerine bir dizi işlemden geçirilerek collagen (gelatin) proteini elde edildiğini düşünüyorum. (3)

    Bu konuda ise aynı şüpheler üzerinde durulmuş okumak isteyenler için ek bilgi mahiyetinde bir link.

    (4) Review: MuscleMeds Carnivor


    SONUÇ:

    Görüldüğü gibi tipik collagen proteininin yaklaşık %52 si non-essantiel olan glycine , proline ve hyroxyproline'den oluşmakta ( Piyasada Satılan Beef İsolatlar gibi) . Bazı türevlerinde bu oranlar daha da artmakta. EAA değerleri ise son derece zayıftır.

    Doğal et proteinine baktığımızda Glycine ve Proline aminoasitlerinin toplam oranı sadece %10.9 dur. EAA değeri ise gayet güçlüdür ve PCDAAS değeri tam proteine (0.80- 90 civarı) yakındır.

    Collageninin aminal değerleri baz alındığında ise bu oran 0.08 dir. Butür "beef" isolatların aminal değerleri de collagen proteini ile aynı olduğunu düşünürsek bu protein isolatalrının PCDAAS değerleride bu seviyelerde dir.

    [​IMG]


    Derleyen: BeachBoy

    Kaynaklar:
    (1) Prof. Dr. Hasan YETİM Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kayseri ( Jelatin üretimi , Kullanımı ve Özellikleri)
    (2) Collagen In Protein Bars | MUSCLE INSIDER
    (3)Patrick Arnold » Where
    (4) Review: MuscleMeds Carnivor


    NOT: Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesin sonuç gerekli merkezlerde incelemeler yapıldıktan sonra açığa çıkacaktır.
     

    Ekli Dosyalar:

    • protn.jpg
      protn.jpg
      Dosya Boyutu:
      20,6 KB
      Görüntüleme:
      854
    • pa.jpg
      pa.jpg
      Dosya Boyutu:
      11,5 KB
      Görüntüleme:
      853
    • 564_.jpg
      564_.jpg
      Dosya Boyutu:
      52,8 KB
      Görüntüleme:
      847
    • dana.jpg
      dana.jpg
      Dosya Boyutu:
      27,9 KB
      Görüntüleme:
      851
    • Protein-PER-PDCAAS.jpg
      Protein-PER-PDCAAS.jpg
      Dosya Boyutu:
      14,2 KB
      Görüntüleme:
      853
    • ckL.jpg
      ckL.jpg
      Dosya Boyutu:
      7,2 KB
      Görüntüleme:
      846
    vibrant, jonahhex, Xperiance ve diğer 26 kişi bunu beğendi.
  2. ARNOLDschwarzeneggeR
    Offline

    ARNOLDschwarzeneggeR Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.226
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    C:\
    gerçekten çok teşekkürler.
    şuan ülkemizde 2 marka hydrolized beef protein satıyor
    1. muscle meds carnivor
    2. amix beef hydrolizate
    sizin bu konuyu araştırırken biraz olsun uzmanlaştığınızı düşünerek size bi soru soracağım
    bizim için bu iki ürünün amino asit değerlerine bakarak colagen mi beef mi olduğunu bize söyleyebilirmisiniz ?



    şimdi reviev musclemeds carnivorun hepsini okudum
    özet olarak demişlerki:
    1. musclemeds bu ürünün beef olduğuna dair hiçbir açıklama getirmemiş
    2. beef amino asit değerleri whey yumurta kazein den çok çok daha yüksek olmasına ramen (bakınız universal beef aminos ) bunda whey vs den daha düşük
    bunu dengelemek için içine kreatin amino asit tozları vs koymuşlar
    ki beef olsa gerekmezdi
    özeti bu.
    bende bi inceleme yaptım ve bu ürünü araştırdım. Amix | Anabolic Monster Beef Protein pwd. ve bunada fazladan amino asit tozu kreatin vs koyduklarnı gördüm buda demekki buda karnivorun aynısı yani beef değil. kemik kıkırdak kulak toynak sinir vs.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Mayıs 2013
    Xperiance bunu beğendi.
  3. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Musclemeds Carnivor'un aminoasit içeriğini bilmiyoruz onun için kesin birşey söylemek zor ama benim tahminime göre oda beef protein (yada saf beef) değil.

    Amix'in aminoasit içeğigi sup. fact ta açıkça yazıyor. Aminoasit karakaterine bakıldığında ise yoğun olarak collagenden üretildiği açıkça belli oluyor. Belki çok düşük dozda beef proteini içeriyordur.

    Bu konu hakkında daha önce yazdığım cevabın linki:
    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/690394-mesaj29.htm

    Amix aminoasit profili :

    [​IMG]


    Aminoasitleri zaten çok nadiren kullanıyorum ama Universal Beef , Amix Beef , Carnivor Beef aminoasitleri hakkındaki kanaatimi sorucak olursanız tam manasıyla balon ürünler oldukları düşüncesindeyim.

    İllaki aminoasit kullanmak istiyorsanız BCAA , Wheyden imal edilmiş EAA yada son ihtimal ( olsada olur olmasada olur) Whey bazlı AA almak daha mantıklıdır.
     

    Ekli Dosyalar:

    • amx.jpg
      amx.jpg
      Dosya Boyutu:
      55,2 KB
      Görüntüleme:
      819
    Statix, Xperiance, Ge-Force ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  4. MaXimuS_
    Offline

    MaXimuS_ Yeni Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    böle itilaflı konularda kesin konuşmak başına dert açabilir. firmaların yaptırım gücü var ona göre.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Mayıs 2013
  5. ARNOLDschwarzeneggeR
    Offline

    ARNOLDschwarzeneggeR Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.226
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    C:\
    beach boy 8 yıldır bu forum için güzel ve bilimsel şeyler paylaşan bi üyemiz.
    8 yıl uzun bi zamandır.
    bilimsel kanıtlarla ve açıklamalarla yapılan makalelerden dolayı kimsenin başına bir dert falan açılmaz
    Kİ adam muscle medse kendisi defalarca mail attığını söylüyor.
    hadi bakalım şimdi burada korkan taraf beach boy mu yoksa muscle meds mi ?
     
  6. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123

    Burada bu ürünleri savunan supplement tacirlerinin bir çoğu malesef bu konuda çok fazla donanımlı değiller. Reklamlarda ne görüyorlarsa hiç araştırmadan aynısını müşterilerine akatarıyorlar. Bu tür abartı reklamlar onlarında işine geliyor açıkçası.


    Daha önce protein tozlarının birçoğu saf glutamine içermez tüketici yanıltılıyor dedik, üretici yalan mı yazıyor dediler.

    Benzer bir durum yine pahalı esterli creatinler konusunda yaşanmıştı.

    Şimdi de "beef" protein isolatları kırmızı et proteini değildir. Collagenden imal edilmiş ve içlerine BCAA vb. aminoasitler ilave edilerek piyasaya sürülmüşlerdir diyorum.

    Burada dezenformasyon yaratan kişi malesef ben değilim , üretici ve pazarlamacı şirketlerdir. Bende bu şahısların ürünlerine sahip çıkıp ilgili kurumlarda analiz yaptırıp belgelerini yayınlamalarını rica ediyorum.
     
    Xperiance, Ge-Force ve CupaWestern bunu beğendi.
  7. MaXimuS_
    Offline

    MaXimuS_ Yeni Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    devletin denetim kurumları var üstüne et proteini yazıp kolajen dolduracak olsalar cezası büyük olur bunların altından kalkamazlar buna cesaret edemzler. ha ben kullanmıyom orası ayrı mesele ama milletin ekmeğiylede oynamayın böyle burdan ekmek yiyen adamlar var yanlış bi cevap onların hakkına tecavüz demektir.
     
    CupaWestern bunu beğendi.
  8. gokhanaltintas
    Offline

    gokhanaltintas Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba

    BeachBoy a katildigim ve katilmadigim noktalar var.

    Herkesin anlayabilmesi icin olabildigince basit anlatmaya calisacagim.

    Casein ve Whey kuzen proteinlerdir. Icerdikleri amino asitleri ve 100g uzerinden miktarlari karsilastirdigimizda hangisinin whey hangisinin casein oldugu cok anlasilmaz.

    Casein ve whey i biyolojik olarak farkli yapan sey icerdikleri amino asitlerin olusturdugu farkli amino zincirleridir.

    Yani ayni amino asitlerle alfalactalbumin de olusturulur Beta-Casein de.

    Simdi geleim esas konuya. Beef ile de Collagen de kuzen proteinlerdir. icerdikleri amino asitler asagi yukari aynidir.

    Aradaki fark gene bu amino asitlerin dizilimleri sonucu olusur.

    Beachboy a katilmadigim nokta su;

    1 Verdigi 100gr kirmizi et icin gosterdigi Amino Asit profili yanlis. Fiber doku, eklem adale olusturan duz, beyaz, kirmizi hicbir doku 17.500mg BCAA icermez. Sut turevi proteinler veya tasiyici proteinler dedigimiz yumurta, sut proteinlerinde BCAA yuksek miktarda vardir. Fakat insan dokusunda BCAA bu miktarlarda olmaz.

    2 Fiyat olarak et pahali degildir. Bu urunlerde kullanilan etler bonfile veya biftek degildir. Artan sut fiyatlarina alternatif olarak cikan beef proteinler fiyat avantaji saglamakla birlikte urunu kalite olarak degrade etmez.

    Collagen ve Beef i ayirt etmek icin amino asit fraksiyonlarina baktirmak yeterli olacaktir.

    Bunun disinda

    Collagen yapisi geregi hidrolize de olsa tutucu ve yapiskan ozellikler gosterir. After taste maskelense bile ictikten sonra agzinizda birseyler birakir. Et ise eger izole ise midenizde oldugunu bile hissetmezsiniz.

    Beach Boyun belirttigi gibi Patrick arnold in boyle uretildigini dusunuyorum dedigi sey icin birkac sey soyleyebilirim;

    Evet tam da boyle uretiliyor.

    Kolajen bu dokulardan elde edilir. Ayrica tavuk boynu, sternumu veya baliklardan ve tabiki domuzdanda elde edilir.

    Scott Welch e katilmiyorum. Kolajen onemli ve etoburlar icin cok gerekli bir proteindir. Kendisine katiliyorum, bazi firmalar Amino liquid veya Newwhey deyip icerdigi proteinin %99 unu kolajenden sagliyor. Bu etik degildir.

    Ve tabiki bir urunun icinde beef var deyip collagen koymak insanin midesini bulandirir. Bu konuya dikkat cektigi icin Beach Boy a tesekkur ediyorum. Boyle topicler bu sporu ve bunla alakali piyasayi daha iyi duruma getirecektir.

    "Amix i ve rakibi olan bir amerikan firmasının ürünlerini Amerikadaki calismalarimdan dolayi biliyorum. Amerikan firmasının ürünlerinin bazi batch lerinde Collagen ciktigi dogrudur. Fakat Amix ile ilgili boyle bir durum simdiye kadar cikmamistir. "

    Özgür Şahin|Founder
    Nutrade

    AMIX ürünlerinin Türkiye ithalatçısı Tankut Dursun Bey'den bir not:

    BeachBoy isimli arkadaşımız arzu ederse ve bizimle iletişime geçerse, AMIX Anabolic Monster Beef isimli ürünümüzün analizini, kendisi ile birlikte yaptırmayı öneriyoruz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 5 Haziran 2013
    Xperiance ve CupaWestern bunu beğendi.
  9. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Gökhan kırmızı et proteininin aminoasit profilini bulmak çokta zor değil. Keşke bu yazıyı yazmadan önce ufak bir araştırma yapsaydın. Amix sayfasındaki yazımda belirtmiştim kırmızı et proteinlerinin aminoasit profili bölge bölge değişebilir.

    Ben size döş bölgesi için 88.8 gr proteinin aminoasit profilini gösteriyim.


    [​IMG]

    Bu tablo 88.8 gr için aminoasit profilidir.

    Şimdi Hesaplıyalım ..

    88.8 gr için ..

    BCAA:

    Leucine *......... 7065 mg
    Isoleucine *.... 4042 mg
    Valin * ........... 4406 mg


    Toplam BCAA: 15.513 mg

    EAA :

    histidin *.......... 2835 mg
    lysine *.............7507 mg
    metionin *.........2314 mg
    fenilalanin * .....3510 mg
    threonin * ........3548 mg
    tiriptofan *....... 583 mg

    Toplam EAA (BCAA Hariç)
    : 20.297 mg + (BCAA)15.513 mg = ( Toplam EAA) 35.810 mg

    Bildiğimiz gibi proteinlerin biyolojik değerleri ve PER ( Protein Verimlilik Oranı) değerlerini belirliyen en önemli etken aminoasit karakterleridir. BCAA ve EAA profili güçlü olan proteinlerin BV ve PER değerleri her zaman yüksek notajlıdır.

    Peki Amix'in toplam BCAA ve EAA miktarı nedir ?

    [​IMG]


    Toplam BCAA : 6690 mg
    EAA : 9210 mg


    Toplam (EAA+BCAA) : 15.900 mg ve Bu değer 100 gr içindir Bunu 88.8 gr'a endekslersek 14.000 mg - 14.500 mg arası oranlarda seyreder.


    Ek olarak ( çok fazla tekrar ettik fakat altını çizmekte yarar var) AMİX klasik collagen karakterinde ve Glycine , Proline , Hyroxyproline değerleri çok yüksektir. ( Yüzde olarak : % 44.6)

    Döş Etinde İse bu oran (Glycine , Proline , Hyroxyproline) : Sadece % 11.9 ' dur.

     

    Ekli Dosyalar:

    • tbl.jpg
      tbl.jpg
      Dosya Boyutu:
      51,8 KB
      Görüntüleme:
      711
    Son düzenleme: 5 Haziran 2013
    Xperiance, Ge-Force, terkiflimak ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  10. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Her protein yaşamsaldır fakat konu vücut geliştirme ise protein tüketimindeki en önemli kıstaslar tam protein olmaları ( PCDAAS) , biyolojik değer (BV) ve Protein Verimlilik Oranlarıdır (PER).

    Peki collagenin bu değerleri nedir? Bu oranlar tam bir felaket..

    [​IMG]

    PCDAAS değeri 0.08 yani beef proteininden en az 10 kat daha kötü. PER değeri ise aminoasit profilinin kötülüğü yüzünden kale bile alınmamış (hane boş).
     
    Xperiance, Ge-Force, CupaWestern ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  11. ARNOLDschwarzeneggeR
    Offline

    ARNOLDschwarzeneggeR Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.226
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    C:\
    konu da burada böylece kapandı sanırım :D
     
  12. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Gerek forum üzerinden gerekse başka platformlardan bu yazı hakkında bir iki konu üzerinde sorular geliyor. Bu sorulara bu sayfada cevap vererek konuya açıklık getirmek istiyorum.

    Birinci soru kullandıkları universal , musclemeds vb. beef aminoasitlerinin üzerinde beef albumin yazdığı ve bu proteinin collgen olmadığı yönünde.

    Sorunuzun cevabı evet beef albumin proteinleri collagen değildir. Bu protein yada aminoasitlerin %100 saf collagen olduğunu da iddia etmiyoruz. Lakin bu proteinlerin yoğun miktarda collgen içerdiği de yadsınamaz.

    Peki beef albumin kırmızı et proteini midir ? Tabiki hayır.
    Beef albumin daha çok bilinen adıyla BSA ( Bovine Serume Albumine) hayvanların kanından üretilen bir protein çeşididir.


    İkinci soru ise bu proteinlerin test ettirilip sonuçlarının açıklanması yönünde.

    Bu sorunun cevabı aslında hem “beef “ aminoasiler , hemde “beef” isolatlar için konunun netleşmesi açısından önemli olacağını düşünüyorum.

    (kaynak 1) Öncelikle collgen tayinindeki metodu kısaca aktarıyım. Proteinden numune alınır , bu numune çeşitli asitler ile hidrolize edilir ve proteinin hydroxyproline oranı tespid edilir.

    Hydroxyproline oranı neden önemlidir?

    Çünki doğada hydroxyproline içeren tek protein collagendir. Proteinin içindeki hydroxyproline oranı o besinin kaçta kaçının collagen proteini olduğunu ele vermektedir.

    Hydroxyproline oranı tayin edildiğinde ise şu formul ile proteinin içeriğindeki collagen oranı tespid edilir.


    Saf Proteindeki collagen (bağ ya da konnektif doku) % si = Saf proteindeki Hydroxyproline % si x 8 ' dir.

    Aslında metodoloji gayet basittir . Sizde hydroxyproline oranını bildiğiniz “beef” aminoasit veya isolatları yukarıdaki formüle göre collagen oranını tayin edebilirsiniz.

    Fakat bu test sonuçlarını resmiyete dökmek için labratuvardan alınacak belgeler şarttır. Elimde belge olsun diyen arkadaşlar yaptırabilir.

    Ek Bilgi:
    Kas (Et) proteinleri stroma (bağ ya da konnektif doku) proteinleri ile iç içe olduğundan çok düşük oranlarda collgene bağlı hydroxyproline aminoasidi içerebilirler (ortalama % 1) .


    Kaynak:
    1) Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Deri Mühendisliği Bölümü, 35100 Bornova - İzmir
    Dokuz Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Araştırma Laboratuarı (ARLAB), 35340 İnciraltı - İzmir
     
    BamBam16, vibrant, Xperiance ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  13. NacHo
    Offline

    NacHo Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    135
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Fen Bilimleri Fakültesi
    bu protein tozları bayadır türkiye piyasasında bu kadar zamandır kimse bu tozlar nedir neyin nesidir araştırmamış. Bende çok şaşırdım millete et diye hayvan artıklarını dayamışlar. teşekkür butonuna bastım ama bu önemli bilgiler için tekrar teşekkürler.
     
    Xperiance bunu beğendi.
  14. CupaWestern
    Offline

    CupaWestern Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Yer:
    Ankara
    Gokhanaltintas ve Beachboy dostlarım tartışmalarınızla ve araştırmalarınızla beni bu konuda aydınlattığınız için teşekkür ederim. Bu araştırmalardan umarım herkes faydalanır.
     
  15. 3mr3
    Offline

    3mr3 Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2009
    Mesajlar:
    310
    Beğenileri:
    180
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Jelibondaki yüksek protein de collagen proteini ve dietisyenlikte okuyan arkadaşım etkisiz bir protein olduğunu söyledi.
     
  16. letsgoheat96
    Offline

    letsgoheat96 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    73
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    az önce rastgele universal beef amino'nun amino asit oranlarına baktim 3 aşağı 5 yukarı collagen ile eşleşiyor yani ortada et filan yok
     
  17. Ocensers
    Offline

    Ocensers Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    436
    Beğenileri:
    576
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Zeytinburnu
    Ben de bu ürünün balon olduğu düşünüyorum fakat 60 tl gibi ucuz bi fiyata bulduğum için aldım

    ve üzerinde kurutulmuş arjantin sığır ciğerinden yapılmıştır yazıyor dediğiniz gibi bu collagen

    kulak kıkırdak falansa ciğer nasıl yazıyo :O
     
  18. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Sorunuzun cevabı daha önceki mesajlarda verilmiştir (Sarı renkli yazı). Bazı aminoasitlerde birkaç farklı fraksion mevcut fakat yoğunluk bakımından collagen daha baskın.

    Mesajda collagen oranı tespiti için birde formül verilmiştir.


     
    Xperiance, Ge-Force ve NacHo bunu beğendi.
  19. Ocensers
    Offline

    Ocensers Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    436
    Beğenileri:
    576
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Zeytinburnu
    Evet @BeachBoy haklısın fakat bu adamlar sığır ciğeri yazıp ta farklı şeyler koyma lüksleri var mı ? sonuçta ne bilim bi denetimi falan yok mu
     
  20. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    [​IMG]

    Sanırım bu üründen bahsediyoruz (Universal Beef Aminos ) . Aminoasitlerin elde edildiği kaynaklar kutunun üzerinde yazıyor. Bu aminoasitlerin hepside kutunun içinde mevcut. Yani kutunun üzerine başka birsey yazıp içine farklı aminoasit koyma gibi bir durum bulunmuyor. Fakat oranlamada işler değişiyor ucuz ve kalitesiz olan collagenden elde edilmiş aminoasitler büyük çoğunluğu teşkil ederken. Diğer aminoasitler azınlıkta kalıyor.

    Örneğin: ( Formulden gidersek)

    9,7 x 8 = Ortalama %77.6 'sının collagen aminoasitleri olduğunu elde edebiliriz. Geriye kalan %22.4 luk oran ise diğer fraksionlardan (Beef Albumin Concentrate, Dessicated Argentine Beef Liver) elde edilen aminoasitlerdir.

    Başka bir soru ise collagenden elde edilen bir ürüne nasıl Beef yazılıyor ?

    Cevap: Collagen proteinleri sığırdan elde edilebildiği için üzerine Beef ibaresi yazmalarında kanuni bir sakınca bulunmuyor.
     

    Ekli Dosyalar:

    • tbll.jpg
      tbll.jpg
      Dosya Boyutu:
      26,2 KB
      Görüntüleme:
      398
    Xperiance, Ge-Force, NacHo ve diğer 2 kişi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş