Bazı Gıdaların CLA Değerleri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Kasımpaşa34 tarafından 28 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Kasımpaşa34
    Offline

    Kasımpaşa34 Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2011
    Mesajlar:
    257
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kadıköy
    Konjuge linoleic asit (CLA) geviş getiren hayvanlardan elde edilen, özellikle et ve süt ürünlerinde bulunan linoleic asitin 28 izomerinden biridir. Aspir çiçeği yağından da elde edilir. Yapı olarak omega 6 yağı olmasına karşın, omega 3 yağının kalp damar sağlığı ve kan dolaşımını destekleme gibi etki ve faydalarını da gösterir. Konjuge linoleic asit hem trans, hem de cis yağ asididir. Diğer trans yağ asitlerine benzemeyerek zararlı değildir, fakat faydalıdır.

    CLA' nın, özellikle abdominal bölge olmak üzere vücut yağ oranının azalmasında, kas kütlesini artırılmasında, psikolojinin iyileşmesinde, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kalınbağırsak, mide, göğüs, cilt ve prostat kanseri oluşumunun engellenmesinde, insülin hassasiyetinin artmasında, glikoz seviyesinin dengelenmesinde, trigliserid seviyesinin azalmasında, kemik ve kıkırdak sağlığının iyileşmesinde olumlu etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
    [​IMG]


    Kaynak: Mersin Üniversitesi internet sitesi
    http://gida.mersin.edu.tr/gm324/KLA.pdf
     
    neverzz bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş