Barfiks tutuş

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve mnrt tarafından 30 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. mnrt
    Offline

    mnrt Üye

    Katılım:
    27 Mart 2011
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar ben 17 yaşındayım kifoz problemi var bunun için yüzmeye gidiyorum egzersizler filan yapıyorum sırt kasları için barfiksde yapıyorum fakat barfiks çekerken kanat bölgesi kasılıyor ben barfiksle sırt kaslarımı geliştirmek istiyorum nasıl bi tutuş yapmalıyım barfiks çekerken ?
     
  2. kalkan333
    Offline

    kalkan333 Yeni Üye

    Katılım:
    24 Mart 2012
    Mesajlar:
    518
    Beğenileri:
    412
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Body
    Yer:
    Bodyforumtr
    Açıyı biraz daha daralt
     
  3. YandımAli
    Offline

    YandımAli Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    285
    Beğenileri:
    615
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilişim Teknolojileri ve Programlama
    Avuçların sana dönük şekilde omuz hizasında tutarak çekersen faydasını görürsün.
     
  4. Rambo16
    Offline

    Rambo16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğenileri:
    1.164
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    La Paz
    Bundan önce yorum yapan arkadaşların şaka yaptığını varsayarak cevaplıyorum.. Özellikle sırt çalışmak istediğini belirten birine "Dar ve avuçların sana dönük şekilde çek." demek şakadan başka bir şey olmasa gerek..

    Sırt kaslarını en iyi geliştiren barfiks avuç içleri karşıya bakacak şekilde geniş tutarak göğüse yada sırta çekmektir..


    Miami Florida’da Amerika Üniversitesi 2000 senesinde yapılan bilimsel çalışmada barfiks egzersizinin etkileri hesaplandı. Gönüllü katılan deneklerin kaslarına elektronik uyarı bağlantıları takıldı ve kasların ne kadar etkilendiği bilgisayar ortamında ölçüldü.
    Deneklere, Barfiks dar tutuş, geniş tutuş, ters tutuş, enseye ve göğse çekiş pozisyonları değerlendirildi.
    Bu aktivitelerde Omuz kas sistemleri, latissimus dorsi(kanat), pectoralis major(göğüs). Teres major ve uzun trizeps kas bölgesi test edildi. Bütün hareketlerin tek tek farklı kişiler tarafından defalarca ölçülmesine rağmen, en etkili ve uyarının alındığı egzersiz, “geniş açıda tutulan barfiksin göğse doğru çekilmesi” egzersizi oldu. Uzmanlar, kanat dediğimiz bölgeyi daha iyi uyardığı ve kasları geliştirdiğini savundu.
    Avrupa’da yapılan bir başka çalışmada 8 farklı barfiks egzersizi uygulandı. Deneklerin daha önce bu egzersizi hiç yapmayan ve doğal olan kişilerden seçmeleri, çalışmayı daha güvenilir hale getirdi. Ortalama 70-85kg ağırlığında bulunan 16 denek, 4 hafta boyunca haftada 3 kere olmak kaydıyla sadece barfiks egzersizi ile çalıştılar.
    Barfiks geniş tutuş-göğüse, Barfiks dar tutuş göğse, Barfiks geniş tutuş enseye, barfiks dar tutuş göğse, Barfiks ters dar tutuş enseye, Barfiks ters dar tutuş enseye, Barfiks avuç içi tutuş enseye, Barfiks avuç için tutuş göğse olmak üzere toplam 8 farklı egzersiz uygulandı. Her egzersiz için bir bayan bir de erkek denek seçildi.

    4 hafta sonunda bütün denekler amaçlanan V forma ulaşmak için ortalama %70 başarı gösterdiler. Kasların detaylanması, hacim ve form üçlüsü incelendiğinde geniş açıda göğse çekilen barfiks’in daha etkili olduğu bulundu. Bu çalışma öncesi, enseye çekilen egzersizin daha etkili olacağı tahmin ediliyordu.
    Bugün ise, birçok profesyonel ve uzman antrenörler, geniş açıda göğse çekilen barfiksi öneriyor. Ayrıca enseye çekeceğiniz barfiks’te aşırı zorlama, ense arkasındaki damarlara ve dolayısıyla beyine zarar verileceği de bilim adamları tarafından açıklanmıştır. Benim size önerim, barfikste her tür egzersizi kullanmanız fakat enseye çekerken kesinlikle ağır çalışmamanızdır. Sırt çalışmanızda mutlaka barfiks egzersizini göğse doğru çekiniz.

    Kaynak:
    *Miami, Florida Üniversitesinden araştırmacılar “National Strength and Conditioning Association” başlık altında ve araştırma merkezi olarak Orlando kentinde Haziran ayının 22-24 günü 2000 senesinde Test etmişlerdir.
    * Synergy Research Group, “barfix analogy exercise” – 12:433 München-Heidelberg Germany 2003
     
    EMN ve AkrepHan bunu beğendi.
  5. YandımAli
    Offline

    YandımAli Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    285
    Beğenileri:
    615
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilişim Teknolojileri ve Programlama
    Öncelikle şaka yapmıyorum.Ben en iyi tutuş biçimi dar tutuştur diye bir şey yazmamışım gelmiş bana geniş tutuş barfiksin faydalarını yazıyosun.Yanlış anlamadıysam arkadaşın özellikle çalıştırmak istediği bölüm http://i47.tinypic.com/bexc9u.jpg söylediğim hareket sırt kaslarını komple çalıştırmasada gösterdiğim bölgeye özellikle vurur ve faydasını görür.
     
  6. trader223
    Offline

    trader223 Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2012
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bolu
    Kanat zaten sırt kasıdır sırtın genişliyo yani.Sırt kasın çalışıyo anlıyıcağın
     
  7. mnrt
    Offline

    mnrt Üye

    Katılım:
    27 Mart 2011
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    hayır kardeşim anlamadın sen beni benim isteğim kanat bölgesi değil sırtın orta bölgelerinin gelişmesi yukarda YandımAli bir resim paylaşmış orda göstermiş bölgeyi

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:22 ----------

    evet kardeş doğru anlamışsın demek istediğimi. Ben kanat bölgesiyle alakalı bir gelişme istemiyorum sırtın orta kısımlarını güçlendirmek istiyorum
     

Sayfayı Paylaş