BARBUNYALI PİRİNÇ SALATASI

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 6 Aralık 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    Malzemeler:


    200 gr Amerikan pirinci

    1/2 demet semizotu

    250 gr. konserve barbunya

    1 diş sarımsak

    Karabiber

    Tuz

    Zeytinyağı

    2 kaşık sirke


    Hazırlanışı:


    Pirinci haşlayıp bir kaba alın. Önceden yıkayıp doğradığınız semizotunu ve barbunyayı (barbunyayı mevsiminde taze olarak haşlayıp kullanabilirsiniz) üzerine ilave edin. Küçük bir kapta zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber karışımı ile bir sos hazırlayın. İçine soyulmuş ve ince doğranmış sarımsağı da ilave edin. Pirinçli karışımı servis tabağına alın. Üzerine sosu ekledikten sonra kırmızı biber ve taze nane ile süsleyip servis yapın.
     
    cmrds bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş