Banana Split (Muzlu Dondurma)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Nassim tarafından 23 Nisan 2005 başlatılmıştır.

  1. Nassim
    Offline

    Nassim Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    218
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Danmark
    Arkadaslar yaz geldi ve serinlemek icin az da olsun ben beslenmeyi düsünmen onun icin size bir süper dondurma tarifesi veriyorum ve eminim buna hayran kalacaksiniz

    [​IMG]

    Malzemeler:

    Muz 1 adet
    Dondurma (Karışık, çikolatalı, vaniyalı ve çilekli) 3 top
    Sos (Çikolata, karamela sosu veya çilek reçeli-şurubu) 3 değişik tür
    Krem şanti (Koyu)
    Badem (Kıyılmış, veya ceviz)
    Kiraz (İri, kırmızı) 1 adet


    Yapilisi:

    Muzu uzunlamasına ikiye kesin ve derin olmayan,uzunca bir kasenin kenarlarına koyun.
    Dondurma toplarını muzların ortasına sıralayın.
    Çikolata sosunu çilekli dondurmanın, karamela sosunu vanilyalı dondurmanın üzerine dökün.
    Üzerini krem şanti ile kaplayın ve onun üzerine badem veya cevizi serpiştirini en üste de kirazı oturtun.


    *Bir baska versiyonu da;
    Dondurmalarin altina ince dilim kek (pandispanya da olur) konur.

    Cukulatali dondurma icin,vanilyali kek
    Vanilyali dondurma icin,kakaolu kek kullanilir.
     
  2. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.270
    Beğenileri:
    1.493
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    diyetteyiz abi napıosun sen yaw bole tarif verilir mi ? :lol:
     
  3. Nassim
    Offline

    Nassim Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    218
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Danmark
    özür kardes ama ayda bir kerecikden bisey olmaz biraz daha fazla cardio yaparsin sende :D
     
  4. gky
    Offline

    gky Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2006
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Yavv ağzımdan şapır şapır sular aktı valla. Dondurmayı çok severim.. Ah şu fazla kilolar ah.... :(
     

Sayfayı Paylaş