Arkadaslar balıktakı omega 3 yagı yag yakımını hızlandırırmıs hatta bı dıyetısyen doktordan sunu duydum amerıkada yapılmıs ve gercekten olmus bısı 40 gun boyunca her aksam mı yada hergun 1 tanemı tam bılmıyoruım ama 40 gun boyunca balık yıyınce karacıgerdekı yaglar ve gobektekı yaglar yok oluyomus bunlar dogrumudur
bana göre balığın değeri bilinmeli cok iyi bir besin değeri mevcut ama senin anlattıgın konu abartılmış
Seni gaza getirmişler balık fazla tüketilirse yarardan zor zarar getirir HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biraz daha açık paylaşımlarda bulunursanız diğer üyeler çok daha fazla istifade edebilir. Zarar derken ne gibi bir zarar, fazla derken tam olarak ne kadar bunları da paylaşırsanız çok daha faydalı olur.
Bu doğru ama gözle görülür seviyede olmaz. Omega 3'e genel vücut sağlığı içi ihtiyaç var. Bunu ya sen yanlış anlamışsın ya da doktor çok pis sallamış.
büyük balık cok tüketirseniz denizde olan ağır metaller önce balığa sonra size geçer küçük balık tüketmekte bir care ama abartmayın yinede omega 3 yararlı bir yağdır.
Bence haftada 2 yi geçmiycek balık tüketimi istiyorsanız haftada 2 gün ton balığı tüketin o nimettende faydalanın
Diyetisyeniniz doğru söylemiş. Omega-3 yağ asitlerinin zayıflatma özelliği bulunmaktadır ama bir şartla! Uygun Omega-3'leri tüketeceksiniz ve aktiviteniz yerinde olacak. "Omega-3 kullanıyorum" deyip göbek de ki yağların birden gideceğini düşünmeyin. Kişiye uygun diyet, aktivite, spor kombinasyonu ile Omega-3 hapları etkinliğini gösterebilir. Omega-3 hapları yaklaşık 10-15 kalorilik bir değere sahiptir ama bu gözardı edilebilecek bir değerdir. Örneğin "Dünya Sağlık Örgütü (WHO)" sağlıklı bir yaşam için her gün 1 gram Omega-3 yağ asidi alınmasını tavsiye eder. "Zararlıdır" efsanesi ise maalesef ağır metaller içermesinden kaynaklanmaktadır. Büyük markalar (Solgar, G.N.C, New Life, NOW gibi...) balık yağlarını üretim aşamasında ağır metallerden arındırmaktadırlar. Bu aşama da sadece ağır metaller değil diğer bazı zararlı maddeler de arındırılmaktadır. O açıdan "zararlı" kelimesi üretim aşamaları bilinmeyen markalar için geçerli olabilir. Normal balık yediğimizde ağır metalleri alma riskimiz her zaman vardır oysa kaliteli markalar ağır metalleri daha üretim aşamasında arındırmaktadırlar... Yapılan bir çok araştırma zayıflattığına yönelik bulgular ortaya koyar ve bunu da kan şekeri ve insülin seviyesini azaltmasıyla sağlar. Üstelik tok tutar... Vücut basit yağlara oranla balık yağını depo etmez hemen kullanıma alır ve en çok da beyin istifade eder! Çünkü beynin en sevdiği şey Omega-3'tür, tüm Omega-3'ü kendine rezerve etmek ister, bu kadar aç gözlüdür. Sonuç olarak balık yağının evet zayıflatmaya yönelik bulguları vardır ama kaliteli bir markanın olacak ve sadece balık'dan üretilmiş olacak. Çünkü keten tohumundan da Omega-3 üretiliyor. Balık'dan üretilmiş olanları almanızı tavsiye derim... Not : Kanında pıhtılaşma problemi olan kişiler balık yağı kullanmamalıdırlar.
Herkeze cok tesekkur ederım arkadaslar özelte haftada 2-3 defa aksam yemegınde balık ye hem zayıflamana yardımcı olsun hemde omega 3 vitaminini al hemde kalori alma