BALIK

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve kular15 tarafından 23 Nisan 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. kular15
    Offline

    kular15 Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2014
    Mesajlar:
    194
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogrencı
    Yer:
    Aydın
    Arkadaslar balıktakı omega 3 yagı yag yakımını hızlandırırmıs hatta bı dıyetısyen doktordan sunu duydum

    amerıkada yapılmıs ve gercekten olmus bısı

    40 gun boyunca her aksam mı yada hergun 1 tanemı tam bılmıyoruım ama 40 gun boyunca balık yıyınce karacıgerdekı yaglar ve gobektekı yaglar yok oluyomus

    bunlar dogrumudur
     
  2. aseraser123
    Offline

    aseraser123 Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2014
    Mesajlar:
    403
    Beğenileri:
    136
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    bana göre balığın değeri bilinmeli cok iyi bir besin değeri mevcut ama senin anlattıgın konu abartılmış
     
  3. faciaa
    Offline

    faciaa Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Seni gaza getirmişler balık fazla tüketilirse yarardan zor zarar getirir

    HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. münzevi
    Offline

    münzevi Forum Kurdu

    Katılım:
    3 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    528
    Beğenileri:
    709
    Ödül Puanları:
    103
    Ne gibi bir zarar?
     
  5. faciaa
    Offline

    faciaa Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Sadece balık değil her şeyin fazlası zarar

    HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  6. münzevi
    Offline

    münzevi Forum Kurdu

    Katılım:
    3 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    528
    Beğenileri:
    709
    Ödül Puanları:
    103
    Biraz daha açık paylaşımlarda bulunursanız diğer üyeler çok daha fazla istifade edebilir. Zarar derken ne gibi bir zarar, fazla derken tam olarak ne kadar bunları da paylaşırsanız çok daha faydalı olur.
     
  7. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Bu doğru ama gözle görülür seviyede olmaz. Omega 3'e genel vücut sağlığı içi ihtiyaç var.
    Bunu ya sen yanlış anlamışsın ya da doktor çok pis sallamış.
     
  8. FoReVeR_S.F
    Offline

    FoReVeR_S.F Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2011
    Mesajlar:
    284
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    büyük balık cok tüketirseniz denizde olan ağır metaller önce balığa sonra size geçer küçük balık tüketmekte bir care ama abartmayın yinede omega 3 yararlı bir yağdır.
     
  9. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bence haftada 2 yi geçmiycek balık tüketimi istiyorsanız haftada 2 gün ton balığı tüketin o nimettende faydalanın :D
     
  10. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Diyetisyeniniz doğru söylemiş.
    Omega-3 yağ asitlerinin zayıflatma özelliği bulunmaktadır ama bir şartla!

    Uygun Omega-3'leri tüketeceksiniz ve aktiviteniz yerinde olacak. "Omega-3 kullanıyorum" deyip göbek de ki yağların birden gideceğini düşünmeyin. Kişiye uygun diyet, aktivite, spor kombinasyonu ile Omega-3 hapları etkinliğini gösterebilir.

    Omega-3 hapları yaklaşık 10-15 kalorilik bir değere sahiptir ama bu gözardı edilebilecek bir değerdir.
    Örneğin "Dünya Sağlık Örgütü (WHO)" sağlıklı bir yaşam için her gün 1 gram Omega-3 yağ asidi alınmasını tavsiye eder.

    "Zararlıdır" efsanesi ise maalesef ağır metaller içermesinden kaynaklanmaktadır. Büyük markalar (Solgar, G.N.C, New Life, NOW gibi...) balık yağlarını üretim aşamasında ağır metallerden arındırmaktadırlar. Bu aşama da sadece ağır metaller değil diğer bazı zararlı maddeler de arındırılmaktadır.
    O açıdan "zararlı" kelimesi üretim aşamaları bilinmeyen markalar için geçerli olabilir.
    Normal balık yediğimizde ağır metalleri alma riskimiz her zaman vardır oysa kaliteli markalar ağır metalleri daha üretim aşamasında arındırmaktadırlar...

    Yapılan bir çok araştırma zayıflattığına yönelik bulgular ortaya koyar ve bunu da kan şekeri ve insülin seviyesini azaltmasıyla sağlar. Üstelik tok tutar...

    Vücut basit yağlara oranla balık yağını depo etmez hemen kullanıma alır ve en çok da beyin istifade eder! Çünkü beynin en sevdiği şey Omega-3'tür, tüm Omega-3'ü kendine rezerve etmek ister, bu kadar aç gözlüdür.

    Sonuç olarak balık yağının evet zayıflatmaya yönelik bulguları vardır ama kaliteli bir markanın olacak ve sadece balık'dan üretilmiş olacak. Çünkü keten tohumundan da Omega-3 üretiliyor.
    Balık'dan üretilmiş olanları almanızı tavsiye derim...

    Not : Kanında pıhtılaşma problemi olan kişiler balık yağı kullanmamalıdırlar.
     
    Balboa7 ve sthammer bunu beğendi.
  11. kular15
    Offline

    kular15 Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2014
    Mesajlar:
    194
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogrencı
    Yer:
    Aydın
    Herkeze cok tesekkur ederım arkadaslar özelte haftada 2-3 defa aksam yemegınde balık ye hem zayıflamana yardımcı olsun hemde omega 3 vitaminini al hemde kalori alma
     
    Bodysoft bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş