Bal Yemek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Beach Body tarafından 27 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. CarpeNoctum
    Offline

    CarpeNoctum Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    702
    Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    Birazda bu kişiye göre değişiyor bence kilo problemi olanların dikkat etmesi gerek şeker kullanımına.Benım enistem ıncecık adam yıllardır hertürlü şekeri tüketir fastfooddan tut gel görki adam sapa sağlam yani yıllardır aynı şekil kuzenım gece kaşık kaşıl bal süt karısımı içer kilo alsın diye.

    Yanı burda herkez birazda kendıne göre yorum atmıs ama şunu net bi sekilde söylebılrz heralde "KİLOLU" yani insülinle başı dertte biri için bal gerçektende gerekli değildir(sabah ve spor sonrası kullanılablr) kaş yaparken göz cıkarmak gibi bişi heralde heleki organik bala servet odenen donemde :)
     
  2. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Madem soru sorulmuş offtopik olsa da sevgili Cidade e bir cevap verelim ;)

    Bio çeşitlilik yada sadece bitkiler için konuşacak olursak flora zenginliği aslında yağıştan vb. dış etmenden çok topografik yapı orman yatay dikey sınırları ve izolasyon ile ilgili...

    Türkiye nin doğusu batısı diye ayırt etmek doğru değil; nem,sıcaklık ve yağışı ayarlayan zaten topografik yapı ile yatay-dikey ekosınır dediğimiz şey ;)

    Türkiye de en fazla batı karadeniz ile kaz dağı ve çevresi topografik yapısı ile en fazla adım başı değişen mikroiklim-yağış-nem-sıcaklık özelliği göstermektedir!
    İzolasyonu da iyi olduğu için hem en fazla endemik, hemde en fazla bio çeşitlilik bu bölgelerde dir ;)

    En azından konuya bağlayacak olursak en müthiş ve endemik bal bu dediğim bölgede ki arılar ile yapılır.
    En müthiş ve en pahalı olması gereken aslında buraların balı ;)
     
  3. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    Balın içeriğinde de güçlü antioksidanlar mevcuttur: Pinocembrin, pinobaxin, chrisin ve galagin. Bunlardan pinocembrin, yalnızca balda bulunan bir antioksidandır.

     
    AngryHun, Karakaş, Cidade de Deus ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  4. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Süper bilgi işte, soru sorup da cevap aldığım nadir anlardan biri :D

    Hızlı Kh sınıfından olupta bu kadar antioksidan özelliği olan bir besin?!

    Tek kelime ile müthiş ;)
     
  5. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bal 3 bin yıldır kullanılan bir ürün balın faydasını tartışan başka bir forumda yok sitede yok bu tür tartışmalar yapıp milletin aklını bulandırmayalım bal yemek istemeyen veya şeker istemeyen bu konuya girip yazmaması gerek çünkü o kişiyi ilgilendirmez ama birşeyleri merak edıyorsan googlede arayıp bulabilirsin

    kısacası bal dünyadaki tek besindirki içinde bakteri mikrop yaşayamıyor ve bozulmuyor bu başlı başına bir mucize

    kaldiki balın şekeri bildiğimiz şeker değil balda çeşitli şeker grupları var ve bu şekerler kana hemen karışan cinsten başka hıcbır besınde bu hızla karışıp enerjı vermıyor

    ve ılgınctır bal dişleride koruyor şeker olmasına rağmen

    balın şekeri tamamıyle doğal cıceklerden cıceklerın yağlarından yapılıyor bal arısı bunu yuvası için karnında hazırlıyor bu kadar mucizevi ve emek sarfeden bir ürün asla zararlı olamaz

    endüstiriyedeki beyaz şelerle bal şekerinin yakından uzaktan alakası yok ismi şeker ama tamamiyle faydalı bir şeker

    bal hemde güclü bir besin öyle abur cubur gibi yiyemezsin çarpar adamı

    şifa niyetine sabah 1 kaşık almak faydasını almak için yeterlidir.

    zeuz bu arada bende oaçıdan dusundum daglar endermık bıtkıler karadenızde cok fazla yanı doğusa batısı kadar dogası çok iyi doğusundada kaçkarlar var hele gurcıstan tarafa doğru kafkaslar buyuk kucuk kafkaslar mükemmel doğası var bızım blundugumuz cografya cok zengın benim ülkemden sizin ülkenize olan o dağlık alan cok zengın bır alan değerini bılseler keşke
     
  6. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Ne demek istiyorsun ? sana sorup mu yazı yazacaz ?

    Konuyu acan arkadas ne sormus ?


    Balın zararlı oldugunu iddaa ediyorsak soruda o ise neden yazmayalım ?


    balın 100 gr da 82 gram seker vardır

    bunun icindeki sekerler ise

    Sugars
    82.1
    g

    Sucrose
    890
    mg

    Glucose
    35744
    mg

    Fructose
    40934
    mg

    Lactose
    ~


    Maltose
    1440
    mg

    Galactose
    3100

    bunlara bakın ne kadar faydalı oldugunu yazın bakalım o zaman arkadas zararlarını sorarken neden yazmayalım ? bal da iyi besinler vardır fakat sekerden yuksek oldugu icin kan sekerini zıplatır insulin salgılatır dolaylı olarak da zararlıdır
     
    Son düzenleme: 29 Ocak 2012
  7. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en hızlı biçimde faydalanabileceği bir gıdadır.

    vikipedi.

    heldic beyaz toz şekerin ınsana bır faydası yokken nasıl oluyord afayın bu akdar faydası oluyor he söylsene googleye bir yazıyorsun 2 sayfa liste sıralanmış buraya koymuyorum uzun uzun okunmuyor dıye

    balın şekerıyle nasıl olurda diğer şekerleri aynı kefene koyarsın ?
     
  8. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    balın icindeki fruktoz glikoz uzaydan mı geliyor nasıl bir farkı var ?

    kana o kadar hızlı karısması kan sekerini yukseltmiyor mu ? yada kana hızlı karısınca yanında yenen gıdalar noluyor depolanmıyor mu ?

    bal eger yenecekse ki zorunlu degildir öyle ahım sahım bir besin yok icinde

    ancak antreman oncesi yenebilir enerji olarak kullanılsın diye
     
    Son düzenleme: 29 Ocak 2012
  9. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    madem aynı şeker neden sofra şekeri balın faydalarının aynısını yapmıyor?

    neden balın içinde bakteri mıkrop uremıyor bozulmuyor nem çekmıyor madem aynıysa

    balda bırcok mınarel vıtamın ve proteınde var dıger şekerler aynımı bal ile

    bal dişede faydası var ama dıger sekerler dısı curutuyor

    daha bırcok seye faydası var yazsak cok uzun olur normal şekerle balı aynı kefene koyuyorsun hala

    yarım kılo bal ıcın 900 binden fazla cıcekten nektar alıyorlar o otlar cıceklerın faydası bala gecıyor

    kim diyorki kıloyla bal tuketın dıye zaten bulmuşsan doğal bal günde 1 kaşık sabah al veya gun ıcınde al yeterlıdır faydasını almak ıcın

    neyi aşırı tuketırsen zararına işler
     
  10. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    cunku sofra sekerinde vitamin yok yanında bal ve meyvede vitamin var fakat zararlarını yok sayamayız
     
  11. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Bu dediğin olmaz işte ne demek milletin aklı bulanmasın diye tartışmayalım...
    İyi o zaman herkes kendi bildiği doğrularla yada yanlışlarla kalsın o zaman...

    Bu dediğin bilimsel düşünceye ters!!!
    Nerede görsem karşısında dururum kusura bakma da!

    Ne demek yani 3bin yıldır kullanılıyor diye güvenip tartışmayalım mı, ya da aman milletin güzel aklı bulanmasın diye tartışmayalım mı???

    Olur abi tabi ki tartışacağız yeter ki faydalı tartışma üretebilelim ;)
     
  12. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    Bal Yaraya İyi Gelir

    Kahvaltıda kaymakla birlikte ekmeğe sürülerek şahane gitmesine ek olarak,anti mikrobiyal niteliklere sahip olan bal,güçlü bir antioksidan ve iyi bir yavaş sindirilen karbonhidrat kaynağıdır.Fakat yakın gelecekte onu üzerinize de giyebileceğinizi biliyor musunuz ? Medihoney,Yeni Zellanda'da üretilen aktif manuka balından (leptospermum) yapılan yeni tür bir sargı ve merhemdir ve bağışıklık tepkisini geliştirerek yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu gözlenmiştir.

    Kasım 2011,M&F dergisinden alıntıdır.
     
    ZeusS_ bunu beğendi.
  13. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    askorbic asit alın ester cvit daha iyi bir antioksidan yani bal ı bulunmaz hint kuması mı ?
     
  14. CarpeNoctum
    Offline

    CarpeNoctum Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    702
    Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    wikide bal şekeri hakkında şöyle yazılmış;

     
  15. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    heldic,ne dediğini anlayamıyorum Türkçe yaz :)
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  16. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    askorbic asid yani c vtaimini
     
  17. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    askorbik asitin ne olduğunu,nasıl üretildiğini ben herkesten iyi biliyorum zaten.anlatmak istediğim cümlenin tamamını anlayamadığımdı..
     
  18. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    askorbic asit alın ester cvit daha iyi bir antioksidan yani bal ı bulunmaz hint kuması mı ?

    kısaca

    bal bulunmaz hint kumasımı antioskidan olarak kullanılacak cok sey var hemde seker icermeyen
     
  19. Duke Nukem
    Offline

    Duke Nukem Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2006
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    91
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Yüzme
    Ben her zaman için beslenmede çeşitlilikten yanayımdır.

    Antioksidan olarak sürekli kuşburnu ve biber, protein olarak et, yumurta ile yaşanmaz. Balın yararı esans ve nektarından gelir. Sofra şekerinden farkı da bu. Elmanın, armudun da farkı budur, posası, vitamin&mineral içeriği ve sindirim özellikleri.

    Bir gün meyve yiyen kişi diğer gün pekmez, başka bir gün bal yiyerek şeker ihtiyacını bunlara dağıtabilir, zaten sağlıklı olanı da budur. Günde 100 gram bal ye denmez zaten kimseye. 30-40 grama kadar yenebilir. Ama bu oranı aşıyor ve hele bir de yanında kaymak tüketiyorsa fruktoz yağlara bağlanarak trigliserit ve göbek/kalça yağlanması olarak geri dönebilir.

    Paracelsus a kulak vermek lazım; her şeyi ölçüsüyle ;D
     
  20. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    http://dogadangelensifa.blogcu.com/balin-faydalari/11310759 sitesinde yer aldığı gibi sadece antioksidan içermiyor bal.belki bu kadar çok şeyi bir arada taşıdığı için değerlidir,olamaz mı..kimse kilolarca bal tüketmiyor zaten günlük yaşantısınd****endimden örnek vermek gerekirse;sabahları kahvaltımla beraber birkaç yemek kaşığı ve antremandan sonra 3-5 yemek kaşığı bal tüketiyorum.bu kadar bal tüketmekle,bal soluk boruma kaçmadığı sürece ölmem imkansız :)
     

Sayfayı Paylaş