Bal Yemek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Beach Body tarafından 27 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Bak bu konu da haklısın işte heldic...
    Konu başlığından çokta sapmadan 1-2 cümle ile hakkını vereyim :)

    Gerçekten de 10 soru soruyorsak 1ine cevap ancak geliyor...

    Gelin tamam itişme sataşma yok, düzgün düzgün adam gibi yararlı tartışma yapacağız diyoruz ama ne yazık ki ses yok...

    Mesela hemen aklıma gelen örnekleri vereyim:
    Antreman öncesi hızlı Kh alımının etkisi ni tartışalım dedik, gerçekten ne sonuç çıkacak ön yargılı değiliz dedik olmadı...
    Kas kütlesi inşası için sağlıklı Kh mı yoksa insülin mi (yani hızlı yavaş önemsenmeden) dedik, onda da tık gelmedi...
    Daha bunun gibi ilk aklıma gelen 2 örneği söyledim...

    Eee olabilir yani, belki güvenmiyorlardır objektif tartışabileceğimize, belki keyifleri gelmiyordur, bilemiyorum illa cevap vermek zorunda da değiller...

    Ben artık uzak duruyorum, böyle şeker yararlı gibi çok zıt bir şey iddia edilip, tavsiye verilmediği sürece ;)
     
  2. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Bilmiyor ki cevap versin :)

    Bende soruyorum.

    Bal da olup da diger gıdalarda olmayan besin maddesi nedir?

    bal = şeker

    Şeker yemiyorumda bal yiyorum diye kendinizi kandırmayın.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:21 ----------

    Zeus bunların yaptığı şu...

    Sevdiği besin maddelerini her ne olursa olsun savunmak!!!

    Yoksa destekli bişey yazdıkları yok.
     
  3. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    Heldic bu sorun çok saçma. Bir besinin değerli olması için o besinde bulunan maddelerin başka hiçbir besinde olmaması mı gerekiyor? Bu nasıl bir mantık. Sen bana içerisindeki madde sadece kendisinde olan bir besin söyler misin?

    O zaman sen bana maydanozda veya ette veya yumurtada veya kuşkonmazda veya domateste veya peynirde vs vs vs olmayan bir madde söylesene? Bu besinlerde olan maddelerin (protein, vitamin, fito-mikro besinler, mineral vs) hepsi başka alternatif besinlerde de var.

    O halde bütün bu besinler değersiz mi oluyor? Bunları yemememeli miyiz? Her besin maddesinde belli bâzı maddeler vardır veya yoktur. O yüzden bol alternatifli, hepçil, bol çeşitli beslenmeyi savunuyorum ben. Sen ise insanların neredeyse bir "tilki" gibi beslenmesini savunuyorsun.

    Biz yırtıcı-etçil yaratıklar değiliz. İnsan genetik olarak toplayıcı-hepçil varlıklardır. Etobur-yırtıcı değil. İnsanın avcı özellikleri de çok çok azdır ki bu da fiziksel özelliklerine bağlı değil, tamamen insan zekasıyla ilgili bir şey. Bizim ne pençelerimiz var, ne yırtıcı dişlerimiz, ne de süratimiz.. Fiziksel olarak doğadaki en aciz varlıklardan birisiyiz. Beslenmemizi de insan doğasına uygun olarak şekillendirmeliyiz. Yani bol çeşitli-hepçil beslenme.
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
    Al Neri ve Cidade de Deus bunu beğendi.
  4. Beach Body
    Offline

    Beach Body Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2012
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Ben bol miktarda bal yenmeli midir diye bir soru sormadim fark ettiyseniz. Baldaki seker ile baklavadaki sekerin zarar bakimindan farki var midir diye bir soru sordum. Evet farki varmis bunu ogrendim. Sizin sorunuza gelecek olursak faydali bilgi vermek isteyen herkese satasip "sacma" bir soruyla kacirmissiniz. Evet sacma. Neden mi? Bol miktarda et yediginizi, yumurta yediginizi dusunuyorum. Peki siz bana sadece ette bulunan baska hicbir yiyecekte bulunmayan bir madde soyleyebilir misiniz? Soyleyemezsiniz.
    Sonucta biz de insaniz ve bizim de canimiz tatli cekiyor. Tatli cektigi zaman da baklava yemek yerine bal yiyerek kendimizi gecistirmeye calisiyoruz.
     
  5. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    arinin balini calmayi dusunebildiysek avlanmayida dusunebilmisizdir


    Mesela hayvansal proteinlerdeki aminoasitler bitkisel proteinlerde yok

    Ayriyeten biz birsey mucizedir bilmedigim bir kitapda yaziyor da demiyoruz

    Bali bu kadar oversen eger balda ne var diye sormak hakkim degil mi


    Hayvansal gidalari overim neden cunku icinde b12 ve qenzim vardir bitkisellerde gene yok

    Birseyi mucize olarak gostermeden once icindeki besin degerlerine bakalim ki kimse yanlis anlamasin
     
    ccmssx bunu beğendi.
  6. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    Avlanmakla çalmak aynı şey değil. Avlanmak için pençelerimiz var mı yok, yırtıcı dişerimiz var mı yok, kamufle olma özelliğimiz var mı yok, süratimiz var mı yok, gelişmiş görme-koku alma duyularımız var mı yok. Avlanmakla ilgili hiçbir fiziksel özelliğimiz yok. İnsan avcı-etobur bir varlık değildir.

    Ben şahsen bal tüketmiyorum ve balın mucizevi bir besin olduğuna inanmıyorum. Fakat "içindeki hangi madde başka besinlerde yok" dersen yanlış bir mantık yürütürsün. Zira bu bütün besinler için geçerli olan bir şey.
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
  7. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    Bal da olup da başka hiçbir gıdada olmayan nedir sorusuna şu şekilde bir bakış açısıyla yaklaşılabilir;

    H2O su
    O2 oksijen
    CO2 karbondioksit
    CO karbonmonoksit
    C6H12O6 şeker

    Balın sırrı belki diğer gıdalarda bulunan şeylerin miktarındaki, oranındaki, ya da kombinasyonundaki farklılıklardan kaynaklanabilir.

    İçeriklerinin balın kendine has bileşiminde birbirleriyle olan etkileşimi sonucu balın faydası şekillenebilir.

    İnsanoğlu herşeyi biliyor, herşeyi öğrendi zannetmeyelim. Herşeyi mantığımızla, bilgimizle çözebileceğimizi düşünmeyelim. İnsanlık binlerce yıldır tüketmiş, bu süreçte şifa kaynağı olarak bilmiş. Belki günümüz teknolojisi ve bilgisi bile hala sırrını çözememiş olabilir. Çözemediği başka birçok şeyin olduğu gibi..
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
  8. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    baklava şekeriyle balın şekeri birmi

    arı tüm gün uçup çiçeklerden topluyor baklavanın şerbetini pancardan yapıyorlar tabiki baklavaninki zarar gereksiz bir ürün ama bal şifa kaynağı googlede araştır basit şeyler bunlar

    ccmssx te ne hikmetse nerde heldicin tartışması vrsa oraya girip yorum atıyor çift hesap kullanma heldic 30 yaşında adamsın yakışmıyor bu numaralar
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2012
    Al Neri bunu beğendi.
  9. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Bana göre farkı yoktur.

    Kan şekeri ve insüline etkisi açısından baktığım için.

    O saçma soruya 4+4=8 kadar net bir cevap veremiyosak, basit karbonhidrat olarak hiçbişey tüketmemeliyiz.

    Zaten sorun, o saçma sorunun cevabı da değil. Sorun canınızın tatlı çekmesi. :)

    Ne sıklıkla canınız çekiyor onu sormak lazım.
     
  10. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    vejeteryanlar hiç et tüketmiyorlar b12 yi başka yoldan karşılıyorlar o zaman ette olup diğer besinlerde olmayan nedir nasılda konuyu saptırdın yaptığın en iyi şey konuları kendi yönüne çekmek dimi
     
  11. Pappy
    Offline

    Pappy Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2011
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    158
    Ödül Puanları:
    0

    Balın zararlı olduğunu duydumya ölsemde gam yemem. :) Karatayın kitabıyla kıyasladığın kitaba bak sayın heldiç.. Doğal bal istersen doğuda karadenizde onlarca yayla balcısı var ama kilosu 150 dolardan başlıyo. İsteyen ararıyıp bulur.
     
  12. Duke Nukem
    Offline

    Duke Nukem Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2006
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    91
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Yüzme
    Balda olup başka gıdalarda olmayan nedir diye sormuşsunuz Heldic.

    Bu balın nereden geldiğine, bölgede endemik bitki olup olmamasına, varsa ne olduğuna göre değişir. Kovanın karşısına limonata koyarsanız şekerden pek farkı olmayabilir elbette. Ihlamur balında olup kekik balında olmayan, kekik balında olup kestane balında olmayan şeyler bile vardır.

    Ayrıca çiçek balı ve salgı balı ayrı şeylerdir.

    Ayrıca bal mide ve sindirim açısından gayet uygun bir besin olduğu gibi bahsedildiği gibi pahalı bir besin de değildir. Belki Gürcistan da ya da Karadeniz de pahalı olabilir, zira malın fiyatını girdi maliyetleri ve talep belirler.

    Talebi çıkarırsak çok ciddi hacimde üretim yapmayan biri ürettiği balı gayet normal fiyatlara satabilir.
     
    ZeusS_ bunu beğendi.
  13. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Balın kokusunu, çiçeklerdeki aromalı volatin yağı verir ki bu aynı zamanda çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. Örneğin ½ kg ham nektarı toplamak için 900 bin arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir.

    ALINTI.

    100 dolar bu emek için hiçbirşey ben şahsen balım olsa doğal satmam bile ailemle tüketirdim

    ben azeriyim hazar denizinde 1 kg lik havyar 1000 dolar dan pahalı (siyah havyar) oda bulursan ama sahtesı var sudan ucuz

    yanı doğal ender bulunan ürünlere bu para verilir bunları şifa niyetine tüketmek gerek keyif için yiyilmemeli değerli ürünler.
     
  14. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Konuyu açan arkadaşın derdi tatlı ihtiyacını gidermek.

    Yani olay kan şekeriyle alakalı.

    Kan şekeri düşünce canı tatlı çekmiyor mu? Evet.
     
  15. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Müthiş önemli bir noktaya değinilmiş, çok güzel yakalamışsın sevgili Duke Nukem, çok teşekkür ederim ;)

    Endemik tür ve flora-bio çeşitlilik olarak Anadolu nun en zengin yeri Marmara ve Batı karadeniz dir!

    Zannedilenin aksine Doğu karadeniz de o kadar flora zenginliği yok!

    Mesleğim olduğu için biliyorum, 5 sene okulunu okudum, sakın buradan gelmeyin toparlayamazsınız ;)
     
  16. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    En sevdiğim ve notum yüksek olan dersim coğrafya o yüzden hevesim vardır coğrafya bilgilerini öğrenmeye neden doğusunda flora batıya göre daha az

    doğusu daha fazla yağışlı kaçkar dağı doğu karadenizde müthiş doğası var
     
    ZeusS_ bunu beğendi.
  17. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    anladim da arkadaslar suna cevap verebilseniz

    Diyinki x maddesi balda yogun o yuzden cok faydali benim istedigim bu

    Bir besine mucize gibi baglanmak sacma balda fruktoz ve glikoz yogun sekilde var

    Bunlar insan vucudu icin zararli degil mi ? Ilk kez duydum diyorsunuz sütun zararli oldugunuda ilk kez duymustunuz

    Neden icinde cok onemli x maddesi yokken dogal olma olasiligi dusuk seker basilmis bali tuketeyim ?

    Nedir bal daki ozellik ?
     
  18. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    antiseptik hiç bakteri üremiyor 3 bin yıldır kullanılan bir besin sen gelip 3 günlük bilginlemi çürütücen başka konuya konuyu saptırma arkadaş baklavamı balmı demiş bal dıyoruz

    balı çiçeklerden alıyorlar onların nektarı yağı bala geçiyor balın şekerıyle pancar şekeri birmi akıl var mantık var

    Bal bulsakta sabahları kaymak bal yesek ohh:)

    bal veya karbonhıdratlar sneın ıcın zararlıysa bura post atma amcın ne bırak yıyenler yesınler sen yeme dedın dıyemı karbonhıdrat yemıcez sıtedeki bilgiler senın bılgılerınle örtüşmüyor bile
     
  19. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    kısaca bal da özel bir durum yok cevap veremiyorum diyorsun bunu demen yeterli

    hic bir besin tek basına mucize degildir.

    Tum sekerler gibi bal da zararlıdır
     
  20. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    copy paste yapıp sayfalarca yazı aktarılmasına gerek yok buraya bence heldic.kendin bir zahmet google a yazarsan istediğin cevaba ulaşabilirsin.
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş