havalar soğudu, balık ucuzlamaya başladı. alabalık 7, hamsi 7, levrek 20, somon 18 lira. bu aydan itibaren daha da ucuzlayacaktır. hamsi 3, alabalık 5 tlye kadar düşer. merak ettiğim husus, malum her gün 400-500 gr tavuk yiyoruz. bir sakınca da görmüyoruz. tavuk yerine her gün balık tüketmenin tıbben bi sakıncası var mı? besin değerleri açısından kalite farkı var mı? ya da bir öğün tavuk bir öğün balık nasıl olur? protein miktarı birbirine yakın. takviye ile şişirilmiş tavuk yerine, balığa ağırlık vermek daha iyi olmaz mı? tabi balığı kızartmadan, fırında ya da ızgarada pişirmek kaydıyla. aslında kış aylarında haftanın en az 4 günü, günlük nerdeyse 1 kilo hamsi yerdim her dönem. bir zararını da görmedim. duymadım. ama yine de danışmakta fayda var.
Denizler de temiz değil, balıklarda ağır metaller birikiyor, özellikle büyük balıklarda ve dip balıklarında. O yüzden her gün yememekte fayda var. Haftada 3-4 yemenin sorun olacağını sanmam ama.
güzel, 3-4 gün yeriz. alabalık, tane ortalama 290 gr. içini temizleyip kafasını ayırdıktan sonra tarttım. 1 adetinde temiz 209 gr et kalıyor. 2.30 tl. fiyatlar biraz daha ucuzlarsa porsiyonu 1.5 tlye ayarlayacağız inşallah
3-3.5 tl arası 200 gr Norveç somonu var ağır metal riski yok bide balık yağı hapı kullanıyorsan kullanmana gerek kalmaz
Balık tavuktan daha iyidir . Ama doğal balık olacak havuz Balığı olmayacak .tavuk yemle besleniyor balık kendi Bulduğu doğal şeylerle