Bakim'da tehlikeler

Konusu 'Kişisel Bakım' forumundadır ve DEXTER JACKSON tarafından 4 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    http://www.br-online.de/umwelt-gesundheit/thema/hormontherapie/foto/maenner01_72.jpg
    Bakım meraklısı erkekler hastalık tehlikesinde

    Şehirlerin bakımlı erkeklerinin kullandığı jöle, sprey, köpük, nemlendirici, parfüm, losyon gibi kozmetik ürünleriyle dövme, piercing ve beslenme tarzı alerji, astım, egzama, migren, baş ağrılarına sebep oluyor.


    Erkeklerin kullandığı kozmetik ürünler, deri hastalıklarını kolaylaştırırken, yaşam tarzı da hasta ediyor.
    Bakım meraklısı erkekler hastalık tehdidinde. Deri alerjileri ve dövme ile piercing'den kaynaklanan rahatsızlıklar bunların başında geliyor. Bazı hastalıkların büyükşehirlerde daha fazla görüldüğünü, bunların başında alerji geldiğini, piercing (vücudun istenilen her bölgesine deri delinerek uygulanabilen takılar) ve dövmelerin AIDS ve hepatit virüsüne zemin hazırladığını ifade eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, büyük kentlerde yaşayan, bakımlı ve estetik yönü gelişmiş erkeklerin metroseksüel olarak adlandırıldığını hatırlattı. Küçükusta, metroseksüel yaşam tarzının bazı hastalıklara ve sağlık sorunlarına zemin hazırladığını söyledi. Prof. Dr. Küçükusta, jöle, sprey, köpük, nemlendirici, parfüm, losyon gibi kozmetik ürünlerin egzama, ürtiker, anjiödem gibi alerjik deri hastalıklarının oluşumunu kolaylaştırdığını anlattı.

    Vücutta piercing gibi delici ve kesici aletlerle yapılan işlemlerin uzmanlık ve steril bir ortam gerektirdiğini söyleyen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Uzman Dr. Ahmet Murat Oral ise "Vücudunuzu gelişigüzel deldirmeyin." dedi.

    Kent hastalıkları neler?

    Cep telefonu alerjisi:

    Cep telefonlarının, beyin tümörlerine, hafıza kaybı ve uyku bozukluklarına, depresyona, Alzheimer'e, baş dönmesine, bulantıya, baş ağrısı ve geçici bilinç kayıplarına kadar pek çok hastalığa yol açabilecekleri ileri sürülüyor. Bunların hiçbiri kesin olarak ispatlanmamışsa da kedi ve tavşanlar üzerinde yapılan araştırmalar, cep telefonlarının beynin elektrik aktivitesini değiştirebileceklerini, hücrelerin çoğalma hızını, enzim aktivitelerini ve hatta genleri etkileyebileceklerini göstermiştir.

    Besin alerjileri:

    Besin alerjilerinin başlıca nedeni, fast food türü yiyecekler ile hazır yiyecek ve içeceklerde sık kullanılan katkı maddeleridir. Yiyeceklerimize, içeceklerimize renk, koku, tat vermek ve onların uzun süre bozulmalarını önlemek için kullanılan binlerce katkı maddesi vardır. İlaçlarda ve kozmetik ürünlerde de yaygın olarak kullanılan bu katkı maddeleri, duyarlı kişilerde başta alerjiler olmak üzere astım, migren tipi baş ağrıları, karaciğer büyümesi, depresyon ve çeşitli ruhsal bozukluklar gibi pek çok hastalığa neden olabilmektedir. Bu maddelerin en iyi bilinenleri sülfitler, aspartam, parabenler, benzoik asit, tartrazin ve nitratlardır.

    Çin lokantası sendromu:

    Katkı maddelerine bağlı alerjilerin en ilginci ise 'Çin lokantası sendromu'dur. Bu hastalık, Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmez baharatı olan glutamat alerjisinden başka bir şey değildir. İlk kez Çin lokantasında yemek yiyenlerde tanımlandığı için bu isim verilmiştir.

    Astım:

    Evlerin iyi havalanmaması, duvardan duvara halılar, evde beslenen hayvanlar, sigara dumanı, keskin kokulu sabun, deterjan ve parfümler alerjik astımın başta gelen nedenleridir.

    Hasta bina sendromu:

    Merkezî olarak ısıtılan, soğutulan binalarda çalışanlarda görülen 'hasta bina sendromu' astım, saman nezlesi, farenjit gibi hastalıklara benzeyen değişik belirtilere neden olmaktadır.

    Şerif Erdikici
    03/02/2007
     

Sayfayı Paylaş