Baharatlar !

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve nazirheyal tarafından 28 Haziran 2015 başlatılmıştır.

Yararlı buldunuzmu ?

  1. Evet

    oy sayısı 1
    100,0%
  2. Hayır

    oy sayısı 0
    0,0%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. nazirheyal
    Offline

    nazirheyal Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Baharat ne dir ? : Bitkilerin yaprakları veya tohumlarının kurutulması ile elde edilir. Kurutulan bitkiler toz haline getirilip yemeklerimizde doğal tatlandırıcılar olarak kullanırız.
    Baharatların tek yararı yemeklerimizi tatlandırması değildir bize başka alanlardada hizmet vermekdedir . Alternatif tıpta şifa kaynağı olarak da pek çok baharat kullanılabilmektedir. Bazı baharatlar uzun süre tokluk hissi verir ve kan şekerini dengeler. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olur. Bu baharatların bazıları şunlardır:


    * Zencefil: Soğuk algınlığına çok iyi gelmesiyle bilinir. Bunun yanında hazım sistemini düzenler ve tok tutan baharatlardandır.
    * Karabiber: Yemeklere ve çorbalara katıldığında tok tutan özelliği ile kilo vermeye yardımcıdır. Ayrıca vücutta boğaz ağrılarının geçmesine yardımcıdır.
    * Karanfil: Genelde ağızda çiğnenerek kullanılan karanfil, vücudun şeker ihtiyacını karşılamada oldukça faydalıdır. Bu sayede de tokluk hissi verir.
    * Zerdeçal: Metabolizmayı hızlandırır ve iştah kesme özelliği ile bilinir. Şeker ihtiyacını azaltır ve sindirim sistemini düzenler.
    * Kekik : Kan yağlarını azaltır . Ayrana veya meyve suyuna karıştırılarak tüketilen kekik yağ yakmada ve tok tutmada oldukça başarılıdır.Az miktarda tüketilmesi gereken kekik suyu sindirimi kolaylaştıran bir etkiye sahiptir.
    * Tarçın : Şeker dengellemekde yararı vardır . Metabolizmayı hızlandırır. Tarçın ağız kokularını giderebilme özelliğide vardır .
    * Kırmızı biber: Metabolizmayı hızlandırmanın yanında tokluk hissi verir . Bağırsaklardaki haraketi hızlandırır.
    * Kimyon: Genellikle kuru baklagillerle tüketilen kimyon tok tutucu bir özelliği vardır .

    Bu baharatları aşırıya kaçmadan tükettiğiniz takdirde öğünlerinizde tok tutucu bir özelliğe sahip olmuş olucakdır. Bu gün sizlere tok tutan bahatları ve baharatların yararlarını acemi bir şekildede olsa anlatmaya çalıştım umarım yararı olmuştur iyi günler . Eksik veya yanlış söylediğim yerler varsa yorum olarak söylerseniz sevenirim :)
     
  2. Hamartin
    Offline

    Hamartin Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    337
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kayseri
    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.
    Konu kilitleme sebepleri;

    - Forum Kurallarına Uymayan İçerik
    Kural Maddesi :
    10.1.3 Cevap alabilmek için açılan bir başlığın aynısının ya da benzerinin tekrar açılması yasaktır.

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş