Bütün tavuk

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Yaver27 tarafından 27 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    tavuk olarak normalde göğüs, bazen de baget alıyorum. fakat göğüs fiyatının tavan yapmasından dolayı, bu hafta bütün tavuk almayı tercih ettim. marka b..vit.
    göğüs kilo: 13.50 tl
    baget kilo: 5.49 tl
    bütün tavuk: 5.49
    2 kiloluk bütün tavuk aldım. 11 küsür lira. aslında marketler kasaplar tavuğu uygun şekilde parçalıyor ama ben parçalattırmadım evde karşılaştırma yapmak için. 2 kiloluk tavuğun göğsünü ayırdım, yağları da ayırdım. evdeki 1 kiloluk göğüsle karşılaştırdım. birebir aynı. yani 2 kiloluk tavuktan 1 kiloluk bir göğüs çıktı. göğüs etini normal alsaydım, 13.50, ama bütün tavuk alınca 11 lira.. ayrıca 2 adet but, 2 adet kanat, ve tavuğun sırtı da yanıma kar kaldı. zaten göğüste kemik yok, kemik diğer bölgelerde.
    eğer alışveriş yaptığınız yerde de fiyatlar bu şekilde ise, bütün tavuğu tavsiye ederim. günde en az yarım kilo tükettiğimizi düşünürsek, aylık hesaplamada baya fark çıkıyor ortaya... üstelik göğüsten geri kalan bölgeler ile, pekala 1 günlük ihtiyaç karşılanabilir.
     
    Balboa7, ÜMDDMÜ, Lorethlorien ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Gerçekten güzel bir konuya değindiniz. Peki tam tavuk aldığımda ayırması zor mu ? Hiç denemedim bilmediğim için soruyorum.
    Fiyatlar gerçekten aldı başını gidiyor.
     
  3. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    30 yaş üzeri kendini belli ediyor hahah :) Ben de tüm tavukçuyum, tavsiye ederim. Hem sürekli tavuk göğsü yemek insanı hayattan tiksindiriyor bir süre sonra.
     
    alvel, Balboa7, Lorethlorien ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  4. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    butları ve kanatları, eklem yerlerinden bıçakla kolayca ayırmak mümkün. sırt ile göğüs arasında da sert bir kemik yok, o da bıçakla keserek ayrılabilir. göğüs üzerinde bir kıkırdak kalıyor, kalsın, haşlanınca o da etten kendiliğinden ayrılır .
    ayrıca tavuk satan yer onu ücretsiz parçalar. parçalamam derse zaten ordan alışveriş yapmam.
    ben şöyle yaptım. göğüs bölgesini ikiye ayırdım, iki gün göğüs yerim, üçüncü gün ise butları kanatları sırtı bir tencereye atarım, onu yerim. kemikleri saymazsak, günlük yine ortalama 500 grama yakın et kalır.
    --- Mesaj birleştirildi, 27 Ekim 2014 ---
    :) aynen öyle hocam. göğüs 9.90 tl idi. 13.50 olmuş. günde yarım kilo göğüs yemektense, bütün tavuk alırsam, ayda tam tamına 100 lira cebime kalıyor
     
    ÜMDDMÜ ve doxux bunu beğendi.
  5. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Sağolun hocam, öğrenci olarak bunu öğrenmek beni ve cebimi sevindirdi :)
     
    AnTiCoRe, LikeJaggeR ve Yaver27 bunu beğendi.
  6. GECMİSH
    Offline

    GECMİSH Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2014
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Süper fikir bende öyle yapcam deriler de sokak hayvanlarina atmayı unutmayalım.
     
    Yaver27 bunu beğendi.
  7. LikeJaggeR
    Offline

    LikeJaggeR Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Tavuğun göğsünden sonra geriye kalan kısımlar ortalama kaç gram geliyor? Daha doğrusu göğüsten aldığımız protein kadar protein verir mi? Göğsün yarısı kadar protein verse de kâfi.
     
  8. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    daha önce hiç karşılaştırma gereği duymamıştım ama, tavuğun çoğu göğüsmüş . göğüsü çıkarınca, geri kalan tam olarak kaç gram et bilmiyorum, tartım yok. ama bence 1 günlük ihtiyaç çıkar. tabi bir günün tüm protein ihtiyacı değil. yumurta lor falan da yediğimizi düşünürsek, tavuk tamamlayabilir.
     
  9. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Bugün dolaşıp tavuğa bakıcam ve bulursam size net miktarlı bir şekilde söyliyebilirim. :)
     
  10. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    çok iyi olur. ben tartmadan bir karşılaştırma yapıp göz kararı o göğüsün 1 kilo olduğunu söyledim ama, belki 100 gram eksik, belki fazladır. net kiloyu öğrenirsen bizi de bilgilendir :)
     
  11. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Tabiki bilgilendiririm ne demek. :)
     
  12. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    doğal tavuk artık "av hayvanı" kategorisinde satılıyor. fiyatı anasının nikahı kadar. kilo 20 tl. ve eti az olur, kemiği çok olur. etinin kilosu 50 liraya falan geliyor.
    banvit ve erpiliç, gerçi bu ikisine de her türlü hormonu dayıyorlardır ama, en azından farkı, gezerek besleniyor. gezerek beslenmesi bile önemli. diğerlerinden biraz daha az zararlı olabilir.
     
  13. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Evet arkadaşlar, az önce gittim bütün tavuk aldım ve parçalatırdım. 11 TL tutu ve fena et çıkmadı açıkcası.
    Fotoraflarda gördüğünüz net miktar. Yağları tartıktan sonra ayırdım. Ortancı fotorafdaki et baya yağlı ve kemikli yani, ondan fazla et çıkmaz gibi at tenecreye harşla çıkar çıkarta bidliğin kadar. :)
    1 ve 3 resimdeki etleri rahat ( bana ) iki gün yeter. 2 resimdeki etti yakşamları öylesine harşlar yerim. 11 tl 2 güne bence gayet iyi ama burdaki göğüsün kilosu 11,5 tl değer mi sizce bunları yapmaya yoksa tam tavuğa devam mı ?

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    1,6 kiloluk tavuğu 11 liraya almışsın. göğüs etinin ise kilosu 11 lira... hocam benim burayla büyük fiyat farkı var. görünen o ki maliyet açısından göğüs etine göre büyük getirisi olmaz ama, değişiklik olsun dersen yiyebilirsin
     
  15. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    1.6 kiloluk 11 liraysa pahalı olmuş biraz. Kilosu 5 lira civarına tüm tavuk bulunabilir.
     
    Son düzenleme: 28 Ekim 2014
    Yaver27 bunu beğendi.
  16. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Poseti 5 tl olanda vardi ama kesmiyorlar, bende gittim tavukcudan aldim 11 tl dedi, dedim heralde baya cikar, neyse beni su iki gun idare etsin, sonrasina bakarim. :)
     
  17. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    bu aldığının kilosu 7-7.5 liraya geliyor.
     
  18. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Ha, ok. Ben evde kesiyorum ama genelde uğraşmıyorum o işle. Direkt tüm olarak fırında pişiriyorum. 2 günü rahat idare ediyor.
     
    ÜMDDMÜ bunu beğendi.
  19. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.423
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    yanına da nohutlu bulgur pilavı, bir de soğan kırdın mı....
     
    ksktalat ve ÜMDDMÜ bunu beğendi.
  20. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Aman aman dokunmayin keyfime :D
     

Sayfayı Paylaş