Asrın en büyük kanser tetikleyicisi!

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve Ferhat AYDIN tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Ferhat AYDIN
    Offline

    Ferhat AYDIN Yeni Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    111
    Ödül Puanları:
    0
    Telefonunu asrımızın en büyük kanser tetikleyicisi olabilir. Ceplerinizi kulağınıza götürmeyin!
    CNN televizyonunun dünyaca ünlü Talk-Show’cusu Larry King, ABD’de O.J. Simpson, Michael Jackson gibi ünlülerin avukatlığını yaptıktan sonra beyninde beliren tümör nedeniyle hayatını kaybeden Johnnie Jackson’un ölümünün tartışıldığı programda cep telefonu ile beyin tümörü ilişkisini dünyaca ünlü beyin cerrahlarına sordu. İşte ABD’-nin en önemli tıp merkezlerinde görevli beyin cerrahlarının yorumları...

    Cedars Sinai Medical Center uzmanı Dr. Keith Black: Son dönemde özellikle Avrupa’da kaygı verici araştırmalar yayınlandı. Son bir araştırma 2 yıl boyunca toplam 2 bin saat cep telefonu kullanan insanların beyin kanserine yakalanma riskinin 3.7 kat arttığını ortaya koydu. Bu önemli bir artış. Özelliklere gençlerin cep kullanımlarının izlenmesi gerekiyor. Çünkü bu gençler hayatları boyunca cep telefonu kullanacak. Bence 5 yıl içinde cep ve tümör oluşumu konusunda kesin yanıtı alacağız. Ben kulaklık olmadan cep kullanmıyorum.


    CNN tıp danışmanı ve beyin cerrahı Sanjay Gupta: Cep telefonlarının beyin tümörüne ya da kansere yol açtığı yönünde elimizde güçlü kanıtlar olmasa da kendinizi korumak istiyorsanız en güvenli yol cep telefonunu kulağınıza yaklaştırmamak. Mikrodalga yayan aletin beyninize yakın olmaması için kulaklık alın. 10-20-30 yıllık kullanımların sonucuna bakmamız gerekiyor.

    Cep kullanımıyla kanser ve tümör oluşumunda 100’den fazla araştırmayı inceleyen Dr. Vini Khurana: Ben telefonu sadece hoparlör modu açıkken kullanıyorum. Cep telefonu sigara ve asbestten bile daha zararlı olabilir ve 10 yılda milyonlarca insanın ölümüne sebep olabilir. Şu an dünyada cep kullanan 3 milyar kişinin risk altında olduğunu söyleyebiliriz. Bu kişilerin sigaradan kaynaklanan ölüm riskinin cep telefonundan kaynaklanan riskten az olduğu tespit edilebilir. 10 yıl cep telefonu kullanmanın beyinde tümör oluşumunu tetiklediği konusunda deliller artıyor.


    Kendinizi ‘cep’ten kulaklıkla koruyun

    Cep telefonu kullanımına karşı olduğunu söyleyen Dr. Vini Khurana cep telefonunun zararlı etkilerinden korunmak için şu tavsiyeleri sıralıyor:

    * Cep telefonu bağımlılığından vazgeçin. Mümkün olduğu kadar az cep telefonu kullanın.

    * Cep telefonunu vücudunuza çok yakın taşımayın. Çantanıza koyun.

    * Cep telefonunu mutlaka kulaklık kullanın. Bluetooth yerine kablolu kulaklıkları tercih edin.



    Kaynak: GazeteVatan
     
    SEZER YZL, castorpollux, Despo ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. MT
    Offline

    MT Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    519
    Beğenileri:
    1.054
    Ödül Puanları:
    0
    Telefonla tanıştığımdan beri her zaman fazla kullanmaktan çekinmişimdir. Özellikle kafada yaptığı ağrı beni çok rahatsız ediyor. Elimden geldiğince kullanmamaya çalışıyorum. Zaten genelde msn aracılığıyla iletişim kuruyorum birçok arkadaşımla.
     
  3. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Sadece radyasyonu değilki kanser yapan. Birde belediye otobüslerinde insanlıktan nasibini almamış tiplerin yaptığı telefon görüşmeleride kanser yapıyor. Hele birde ağzı bozuksa amcamın.
     
  4. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    hersey kanser yapıyo; plastik bardaklardan pet şişelerden ilaçlardan fabrika atıkları sudaki mikroorganizmaların fazlalığı organik sebze diye kandırılıp piyasadaki hormonlu sebze ve meyveler bi ara aspartam da çıkmıştı ki çoğu gıda maddesinde bulunur vs vs..
     

Sayfayı Paylaş