Asit-Alkali Dengesi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve shaq tarafından 14 Ocak 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. shaq
    Offline

    shaq MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    21 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.770
    Beğenileri:
    1.688
    Ödül Puanları:
    123
    Yüksek protein içeren diyetler vücutta asit seviyesini artırarak vücudun kendini detoksifiye etmesini(serbest radikallerden arınabilmesini) önler. Ayrıca asidi nötralize edebilmek için kalsiyum kullanarak kemikleri zayıflatır ve bazı aşırı örneklerle kas kaybına neden olabilir. Ama bazı "alkali besinler" ile protein tüketiminin asidik etkilerini kolayca kontrol altına alabilirsiniz. Böbreğiniz yiyecekleri, içlerindeki madde ve kimyasallara bağlı olarak, asidik yada alkali olarak ikiye ayırır. Genel olarak meyve ve sebzeler alkali yiyeceklerden sayılırken kırmızı et, tavuk eti, balık ve süt ürünleri asidik besin sınıfına girer. Sorun asidik yiyecekleri yemekte değil onları alkali besinlerle dengelemekte yatar.

    Vücudunuzun, tükettiğiniz proteinin asidik etkisini dengelemesini sağlamak için her öğünde sebze yiyin. En büyük asit düşmanı besinler brokoli, yeşil fasulye, ıspanak, domates, kuru üzüm ve kirazdır. Eğer gerektiği kadar sebze tüketmekte zorlanırsanız açığı takviyeler ile kapatabilirsiniz. Son olarak toplam kalorinizin yüzde 30'dan fazlasını proteinden almanıza gerek yoktur. Bu oradan fazlaya kaçarsanız diğer yiyeceklerden feda etmeye başlarsınız. Bu da hem kas yapma hedefinize taş koay hemde sağlığınızı kötü yönde etkiler.

    Kaynak:

    Muscle & Fitness
     
    goodfellas9 ve MaçaPapazı bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş