Arjinin

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve Despo tarafından 12 Kasım 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 22 üye.
  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Beyaz, kristal yapıda, suda çok kolay eriyen esansiyel bir aminoasid olan L-Arginine Monohydrochloride'nin spermatogenezde etkili olduğu ilk defa 1944 yılında Holt ve Albanase tarafından ileriye sürülmüş , daha sonra çeşitli otörler oligospermili kimselerde Arginin kullanarak oldukça iyi sonuç aldıklarını bildirmişlerdir.
    Literatürlerde Arginin'in spermatogenezin gelişiminde gerekli olduğu belirtilmektedir. Zira Arginin, nükleoproteinlerin yapısına girmekte ve spermatozoidlerde önemli bir nükleoprotein komponenti olarak bulunmaktadır. Spermatogenezin hem mitoz hem meyoz bölünmesi sırasında çok miktarda nükleoproteine ihtiyacı vardır.Diğer taraftan Arginin, Arginin Fosforikasit şeklinde, Adenozin Trifosfat'ın yeniden sentezinde rol oynayarak normal sperm motilitesi için enerji maddesi sağlanmasında yardımcı olmaktadır.Ayrıca Arginin, Kallikrein-kinin sisteminin yapısını oluşturan peptidlerin en önemli komponenti olması nedeniyle de sperm motilitesinde önemli rol oynamaktadır.
    Spermatogenez üzerinde çok değişik etkenler rol oynamaktadır. Ancak bütün bu faktörleri ortaya çıkarmak ve özellikle spermatogenez üzerinde ters etki yapan nedenleri bulmak çok zor ve çoğu zaman olanak dışı olduğundan, tedavi büyük bir sorun olmaya devam etmektedir. Sebebi saptanamayan infertilite vakalarında spermatogenezi aktive etmek için de çok çeşitli ilaçlar;

    * Gonadodrofik Hormonlar * Mesterolon ve diğer androjenler * Klomifen Sitrat

    * A,E,B ve C gibi ilaç ve vitaminler uygulanmakta, ancak bunlardan alınan sonuçlarda çoğu zaman yetersiz kalmaktadır.
    Yukarıdaki ilaçlara ek olarak, son yıllarda birde L-Arginine Monohydrochloride yaygın olarak kullanılmaya başlanmış ve insanlarda yapılan Arginin uygulamalarından oldukça olumlu sonuçlar alındığına dair yayınlar yapılmaya başlanmıştır.
    Schachter ve arkadaşları, 178 oligopermili insanda 2 ila 3 ay süreli Arginin uygulamak suretiyle 111 vakada (%62,3) spermatozoid sayı ve motilitesinde önemli derecede artış olduğunu görmüşlerdir. 21 vakada (%12,3) ise hafif bir artış olmuştur.
    Arginin'in spermatogenezi inhibisyon yapan maddelerin etkisinden de önemli derecede koruduğu anlaşılmıştır. Yapılan deneylerde, spermatogenez inhibisyona uğratılmış ve günde 8 gr. dozda uygulanan Arginin tedavisiyle spermatogenezin büyük ölçüde aktive edildiği görülmüştür.
    Son yıllarda yapılan çalışmalar, bugüne değin sadece erkek infertilitesi tedavisinde kullanılan L-ARGININE'nin, ereksiyon problemlerinin giderilmesi ve Interstitial Cystitis tedavisi konusunda da faydalı olabileceğini göstermektedir.
    Bilindiği üzere Arginin, vücutta Nitrik Oksit (NO) yapımına yol açmaktadır. Nitrik Oksit ise özellikle 1993 yılından bu yana önemi iyice kavranmış olan bir moleküldür. Ve çalışmalar, özellikle NO'in kalp-damar sisteminde damar açıcı görevi yapması nedeniyle kalp-damar hastalıklarının iyileştirilmesi, damar sertliğini gidererek kan akışını hızlandırması nedeni ile Impotence problemlerinin çözümüne yardımcı olması ve son olarak Interstitial Cystitis tedavisindeki rolü üzerine yoğunlaştırılmıştır. Bu konularda yapılan çalışmalar henüz tam anlamı ile yeterli olmamakla birlikte, uygulamalarda önemli ölçüde yararlı sonuçlar alındığı bildirilmektedir.Gelişmeler büyük bir ilgi ile izlenmektedir.
    Sihirli molekül olarak kabul edilen Nitrik Oksit(NO)'in işlevlerini keşfeden bilim adamları, peş peşe tıp ödülleri almaktadır.

    Molekülün;
    * Kalp - Damar sistemine etkileri,
    * Sinir Sistemine etkileri
    * Tümör ve yabancı hücrelere etkileri,
    * Özgül olmayan bağışık yanıt ve mikroplara karşı etkileri, bugün tüm dünyada konuşulup, tartışılmaktadır.
    Arginine, nitrik oksit adı verilen kan dolaşımını, bağışıklık fonksiyonlarını, sinir hücrelerini, seksüel fonsiyonları düzenlemek gibi mükemmel etkilere sahip olan bir bileşiğin düzenini sağlar. Travma, yara tedavilerinde ve güçlü bir bağışıklık sistemi için Arginine'e ihtiyaç duyulur. Vücut kendi ihtiyacı olan Arginine'i üretemediği için Arginine, nitrik oksit adı verilen kan dolaşımını, bağışıklık fonksiyonlarını, sinir hücrelerini, seksüel fonsiyonları düzenlemek gibi mükemmel etkilere sahip olan bir bileşiğin düzenini sağlar. Travma, yara tedavilerinde ve güçlü bir bağışıklık sistemi için Arginine'e ihtiyaç duyulur. Vücut kendi ihtiyacı olan Arginine'i üretemediği İçin takviyesi gereklidir. Proteinin diğer yapı taşlarında olduğu gibi Arginine de vücuttaki kas ve yağsız dokuların gelişmesini sağlar. Vücut tarafından ornithine adı verilen diğer amino asite de çevrilebilir. Ornithine büyüme hormonu ve insülin benzeri büyüme faktörü gibi doğal anabolik hormonların salınımını düzenler. Yapılan araştırmaya göre her gün alınan 17 gr'lık bir Arginine ihtiva eden toniğin, yağsız kas dokusunu koruduğu ispatlanmıştır.
    Arginine'in growth hormone (büyüme hormonu) düzeyini arttırdığı bilinmektedir. Arginine, günümüzde seksüel güçlendirici olarak da ün yapmıştır. Ornithine 80'li yıllarda Arginine'le birlikte güçlü bir growth hormone salgılayıcısı olarak kabul edilmektedir.
    Lysine vücut tarafindan yağ asitlerinin enerji kaynağı olarak kullanılmak üzere kas hücrelerine taşınmasında anahtar rol oynayan Carnitine'in oluşturulmasında kullanılmaktadır.

    Bağışıklık sistemi

    Vücudumuzun savunma sisteminin ana bileşiklerinden olan doğal koruyucu hücreler, arginine takviyesi sayesinde aktivitelerini yükseltirler. Arginine, lysine ile birlikte alınırsa özellikle enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin gücünü arttırır.

    Seksüel Rahatsızlıklar
    Nitric oxide bir erkeğin ereksiyon sağlamasına ve bunu devam ettirmesine yardımcı olan bir maddedir. Günde 2.8 gr arginine alımının ereksiyon sorunun tedavisine yardımcı olan bileşiğin yeterli miktarda üretilmesini sağlamaktadır. Uygun dozda alındığında arginine, sperm miktarını ve sperm aktivitesini de arttırır.
     
    selim4141, sultanmehmed, kazbek ve diğer 24 kişi bunu beğendi.
  2. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    Arginine'in GH üzerindeki etkisi aslında dolaylı..Arginine, somastatin inhibitirö olarak görev yapmaktadır yani GH'ı engelleyen somastatin'i baskılamakta ve GH salımını kolaylaştırmaktadır..

    http://www.certiphene.com/dr.html
     
    themertyildiz, darknesssword, zhu.zhq ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  3. Optimus_Prime
    Offline

    Optimus_Prime Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Antrenör
    Yer:
    Ankara
    L- ARGININ : Vücutta adale oluşması ve yağların yakımıda yine L-Arginin varlığında gerçekleşir. L-Arginin ayni zamanda; kollagen üretiminde,siroz gibi karaciğer hastalıklarında faydalıdır.
    Hamile ve emziklilerin L-Arginin kullanması sakıncalıdır.
     
    Akay, Jacoburak, AnkTıp92 ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  4. fehmican
    Offline

    fehmican Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    cevizin arginin deposu olduğunu okumuştum tabi vg ciler için yeterli gelirmi bilmiyorum ama yemek lazım kaliteli yağ da içeriyor.
     
  5. tabutt
    Offline

    tabutt Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    yeni aakg aldım antrenmandan önce ve yatmadan hemen önce kullanmayı düşünüyorum başka bi şekilde mi kullanmalıyım
     
  6. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Nitrikoksit salımı için mükemmel sanırım, nitekim bütün nox ürünlerinde yüksek dozajda var. Optimum nox sadece argininden oluşuyor fakat farklı formda. Nox ve arginin arasındaki ilişkiyi bilen biri anlatsa güzel olur aslında...
     
  7. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    http://en.wikipedia.org/wiki/L-arginine (kaynak vg kökenli olmadığı ve mal satma kaygısı olmadığı için verdiği bilgiler çok daha kıymetli)


    • Precursor for the synthesis of nitric oxide (NO) (nitrik oksit sentezlenmesinde öncü rol oynar)
    • Stimulation of the release of growth hormone. (büyüme hormonu salgılanmasında tetikleyici rol oynar)
    • Improves immune function (bağışıklık sistemini güçlendirir)
    • Reduces healing time of injuries (particularly bone) (yaralanmalarda iyileşme süresini kısaltır-özellikle kemiklerde)
    • Quickens repair time of damaged tissue (hasarlı dokuların iyileşme sürecini hızlandırır)
    • Reduces risk of heart disease (kalp krizi riskini azaltır)
    • Increases muscle mass (kas kütlesini artırır)
    • Reduces adipose tissue body fat (vücut yağ dokusu seviyesini düşürür)
    • Helps improve insulin sensitivity (insülin hassasiyetini artırmaya yardımcı olur)
    • Helps decrease blood pressure (kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ) (damar genişletme özelliğinden kaynaklanıyor bildiğim kadarı ile)
    • Alleviates male infertility, improving sperm production and motility (erkek kısırlığını azaltma özelliği vardır, sperm üretimini ve hareketliliğini artırır)
    • Increases circulation throughout the body, including the sex organs (cinsel organlarda dahil olmak üzere tüm vücutta dolaşımı arttırır )
     
  8. coder
    Offline

    coder Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    doğal olarak almak istesek hangi besinlerde var
     
  9. fehmican
    Offline

    fehmican Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    cevizde var.
     
  10. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    nox 3 iş görürmü dersiniz :)
     
  11. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    kuru üzümde,fındıkta,fıstıkta,arı poleninde ,arı sütünde olduğunu okumuştum
     
  12. btr
    Offline

    btr Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    l-arginine hakkında

    konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama bu l-arginine hakkında bir sorum olacak. yaşım nerdeyse 21 olacak 17 yaşımdan beri sakalım çıksın istiyorum ama olmuyor testogel falan kullandım işe yaramıyor çok da kılsızım beni rahatsız ediyor, bi arkadaş dedi bu larginin kıllanma sağlıyor diye doğru mudur acaba?
    bir de boy uzatıyormuş sanırım boyum 183cm zaten memmunum daha fazla uzatırsa kullanmam :)
    not: spor yapıyorum.
    not: kılda keramet olsa .. çıkmazdı gibi saçma sapan mesajlar atmayın lütfen.
     
  13. cusco*
    Offline

    cusco* Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    282
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İstanbul
    Arginine bir steroid değil bir aminoasittir o yüzden konuyu yanlış yere açmışsın btr... sakal çıkmıyorsa çıkmıyordur derinin altında sakal folekülü yoksa ense kökünden ektirme yapıcaksın..
     
  14. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    btr

    Mesajınız ilgili konuyla birleştirilmiştir.
    Bundan sonra başlık açmadan arama yapmanızı rica ederim.
     
    saydam bunu beğendi.
  15. ebben
    Offline

    ebben Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2006
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    223
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar mühendisi
    Yer:
    Danimarka
    Argenin 20 dogal amino asitten biridi, ama bu 20 aminoastten 8'i essential oldugunda besinle alinir, kirmizi et findik fistik (aganigi naganigi)- Argeninde vücutta üretilmediginden essential amino asitlerden biridir.
    Simdi arginin bizim üretemedigimizi yaziyorum ama kistmen dogru. arginin cocuklarda bazi metobolizmalarin daha gelismediginden sinteze oluyor ve büyümelerinde yardimci oluyor. yani cocuklarin ggelisiminde büyük rolü var.
     
    r2net99 bunu beğendi.
  16. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    arginine dozajlaması ile ilgili flex magazine şöyle diyor:

    ideal dozajlama 5-10 gr dır günlük..
    18-33 yaş arası erkeklerde yapılan testlerde kandaki GH seviyesi nekadar çok alınması ile doğru orantılı değil..ideal GH değerine 5-10gr (max 10 gibi) arginine seviyelerinde ulaşılıyor..bu aşıldığında değer düşüyor..
     
  17. stronger93
    Offline

    stronger93 Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    16 yasındayım arginine kullanmamın bir sakıncası varmıdır?
     
  18. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    yaşınız gereği bence sorunuzun muhatabı bir doktor olmalı..
     
  19. stronger93
    Offline

    stronger93 Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    doktora soruldugunda kac yasında oldugunuza bakılmadan protein tozuna bile hayır deniliyor oyuzden foruma yazdım..
     
  20. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    büyüme çağındasınız..kimse bu riski almak istemez..normal bir sporcuya tavsiye edilir gibi tavsiye istemeyiniz..ayrıca arginine alımı protein tozu alımından çok daha kritik..sonuçta büyüme hormonu artımı ile ilgili görevi var ve büyüme çağında ne sonuçlar doğurur bilmek lazım..
     

Sayfayı Paylaş