arbella Makarna

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve gakkos tarafından 16 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    636
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    [​IMG]

    BESİN DEĞERLERİ (100 gr pişmemiş makarna için) Protein 11.2 gr Karbonhidrat 75.5 gr Yağ 1.2 gr Enerji 357.6 Kcal
     
    veveve bunu beğendi.
  2. gs01
    Offline

    gs01 Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    182
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    pişmemiş makarnada 75.5 gr karbo var ama piştiği zaman bu değer düşüyo mu acaba merak ediyorum?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:31 ----------

    bi yerde okumuştum pişince karbo değeri 15-20 gr seviyesine düşüyomuş diye. bu kadar kayıp nasıl olabiliyor anlamış değilim :)
     
  3. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    636
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    araştırmak lazım ama o kadar düşeceğini sanmam.
     
    veveve bunu beğendi.
  4. legolas246
    Offline

    legolas246 Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2009
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    180
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Ankara
    Gayet düşebilir. Çünkü haşlanmış makarnanın kalorisi 85 iken kuru makarnanın kalorisi 339. Zaten makarnanın haşlanınca kütlesı artıyor.Yanı 100 gr kuru makarna haşlanınca 250 gr olsa haslanmış makarnanın 100gr mı kuru makarna da daha az bır degere denk gelır.Karbonhıdratta da aynı şekilde.Biraz karışık oldu gibi:) ama umarım açıklayabilmişimdir
     
    Son düzenleme: 2 Ekim 2010
  5. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    636
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul

    senin dediğin gibi düşünürsek piştikten önce 100gr tarrığımız ürün pişince 250 gr hacime ulaşır doğrudur fakat pişenin hepsini yediğimiz için bence aynı içerik olma şansız daha fazla diye düşünüyorum.
     
  6. legolas246
    Offline

    legolas246 Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2009
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    180
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Ankara
    Evet öyle ama benim anladığım kadarıyla yukarıda ki arkadaş 100gr kuru makarna ile 100 gr haşlanmış makarnanın besin değerleri için yapmış gibi, o yorumu.
     

Sayfayı Paylaş