Antrenman sonrası üzüm suyu,meyve suyu içmeyin!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gokhan2604 tarafından 25 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 65 üye.
  1. batistr
    Offline

    batistr Üye

    Katılım:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    28
    iyice savunur gibi duruma düşmeye başladım :)

    googleda araştırmalarım sonrasında çikolatalı süt konusunda bir çok kişinin hem fikir olduğunu gördüm.

    bilimsel olarak karşılaştırılması http://oakbrooksc.com/docs/stager_chocmilk_study.pdf

    daha anlayabileceğimiz halde olan karşılaştırması http://www.training4cyclists.com/soy-milk-or-semi-skimmed-milk-as-recovery-drink/

    body recomposition yazarı Alan Aragon'nun karşılaştırması http://www.bodyrecomposition.com/mu...son-of-chocolate-milk-and-surge-recovery.html

    ve bunun gibi bir çok makale...

    bunun dışında googlea post workout drink diye yazmaya başladığımda autocomplete functionı en çok arananlar içinde çikolatalı sütü dextrose'un üzerine koyuyor.
    [​IMG]



    demek ki bunlardan şunu çıkartabiliriz rahatlıkla. dextrose alamayan veya kullanmak istemeyen kişiler antreman sonralarında çikolatalı sütü içebilirler.
     
  2. gokhan2604
    Offline

    gokhan2604 Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    0
    bunu söyleyip külliyen halt edenler "chris aceto" ve "tom venuto" gibi internasyonal bb guruları. dünya çapında kitapları ve makaleleri herkes tarafından otorite kabul edilmiş kişiler. meyvelerin vitamin ve mineral deposu olduğunu fakat bu ihtiyacı kalori ve şeker içermeyen sebzelerden almak gerektiğini özellikle belirtiyorlar.kitaplarını internet üzerinde bulup okuyabilirsiniz. özellikle "tom venuto" yayınladığı kitabı tam 20 yıllık tecrübesi, kendisi ve yetiştirdiği öğrencileri üzerinde gerçek hayatta gördüğü oluşumlar üzerinden yapmış. ektomorph yapıya sahip olanlara serbest olan bazı şeyler endomorph yapıya sahip olana yasak. yani kişisel farklılıklar iyice anlatılarak vücut türüne göre farklı tavsiyeler veriliyor. yani sizin dediğiniz bende şöyle oldu durumuna katılmak mümkün değil. bu durumda buradaki tüm insanların sizin vücut yapısı ve metabolizmanızla aynı olduğunu mu varsayacağız?

    bilimsel olarak fruktozun ne olduğu,nasıl işlendiği,neden açlık hissini bastıramadığı zaten her yerde var. isterseniz deneyin ben denedim, gün içinde tıka basa sadece meyve yiyin,binlerce kalori yapsın,tok tutucu lif de içersin resmen açlıktan kıvranıyorsunuz. halbuki o kadar meyveden aldığınız kalori normal günde yediğinizden fazla ama yinede açlık başa vuruyor. fruktozun boş kalori olduğu ve açlığı bastırma özelliği olmadığının ispatıydı benim için.

    bir çok bb otoritesi yüksek fruktoz mısır şurubu,rafine yağlar ve bunlarla üretilen kraker,pasta,meyve suyu dahil diğer şeylerin hükümetler tarafından yasalarla yasaklanması gerektiğini savunuyor.

    herkesin fikrine saygı duyarız. sizin için bu doğru ise devam ediniz. yalnız her insanın vücut yapısı aynı değildir. ben de meyveyi çok severim ama her zaman yağ oranımda yükselme yapar. bu günlük toplam kalori ve vücut metabolizması ile ilgilidir. benim genç yaşlarımda öldüresiye yediğim ne şeker ne de meyve yağa sebep olmazdı iki kilo kayısıyı aynı günde devirirdim yine de sicim gibi gezerdim. 41 yaşımda şu an meyve ve şeker çok kısa sürede kilomu artırıp yağ oranımı yükseltiyor. spor yapmama rağmen yağ oranımın artması yüzünden derinleme araştırmalara yapmak zorunda kaldım. sonuç olarak meyve ve meyve sularını tamamen kestiğimde durumu düzeltebildim. daha önceleri ben de antrenman sonrası üzüm suyu kullanmaktaydım. şimdi aşırıya kaçmamak şartıyla saf glikoz kaynağı dextroz/maltodextrin kullanmaktayım.
     
    Son düzenleme: 5 Eylül 2011
    notdream ve actively bunu beğendi.
  3. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    Gökhan2604, yaşınız itibariyle hormon seviyelerinizin durumu fruktoza karşı tolerans düzeyini istediğiniz gibi gerçekleştirmemiş olabilir. Basit şeker konusunda hem fikiriz, ama meyve tüketimi bir vücut geliştirmecinin düşmanı gibi açıklama çok doğru gelmiyor bana çünkü doğal kaynakların vücut için kullanımı, vücudun ihtiyaç duyduğu doğal yollarla alınan vitamin kaynakları için birer ihtiyaç örnekleridir. Doğru zamanlarda alım yapıldığında eksiden ziyade, büyük artıları olabilecek gıdalar kategorisindedir.


    Batistr, verdiğiniz google örneği kesinlikle doğru bir örnek değildir, bundan yola çıkarak böyle yapılabilir denilmesi hiç doğru olmayacaktır çünkü basit şeker dediğimiz üzüm suları veya diğer basit karbo kaynakları ağırlıklı veya %100 saf likid glikoz örnekleri olduğundan, antrenman sonrası için biçilmiş birer besin öğeleri arasına girerler. Süt kompleks bir üründür, sadece karbo içermez, yağ ve protein de içerir. Vücut alınan gıdanın türüne bakarak işlem yapar, bize kompleks besin öğeleri olan ürün değil, çok yüksek oranda bulunan sadece basit şeker içeren ürünler gerekli. Süt tüketimi bu açıdan bu uygunluk kapsamının dışında kalıyor.
     
  4. batistr
    Offline

    batistr Üye

    Katılım:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    28
    bu konuda araştırma ve yazı istemişsiniz ya onunla ilgili araştırmanın tam çalışmasının linki de var yukarda. ayrıca diğer linkleri de inceleyebilirsiniz. googlea çok takılmayın.
     
  5. pashacan
    Offline

    pashacan Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    516
    Beğenileri:
    352
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    istanbul - bakırköy
    öncelikle emek verilmiş üzüm elma armut ne olursa olsun çok önemsememek lazım desekte bu işe kafa yoran bilimsel yaklaşan herkes bir süre sonra ister antreman ister beslenme bazında bazen ufak hesap ve tricklerin büyük farklar yaratabildiğini görebiliyoruz, dolayısıyla zaten yazılan cizilen herseyde tutarlı ve akla yatkın gözüküyo..

    ama benim kafama takılan ağırlık antremanı sonrası almamız gereken kaliteli basit şeker ve basit karbonhidrat için beyaz ekmek önerilmesi.açıkcası bunun mantığıda tutarlı gözüküyor ve bunu gercekten antreman sonrası kullanabilseydik ekonomik olmasının yanısıra benim gibi aksam 7-9 arası antreman yapanlar icin jelibon a göre nispeten dfaha tok tutma özelliğide faydalı olurdu..

    ancak ben beyaz ekmeğin şeker ve karbonhidrat içeriğini sorgulayacak değilim
    zaten yazan arkadaslarımız gibi çok fazla kimyasal yapılar hammaddeler içerikler vs pek bilmiyıorum ve anlamıyorum.
    kabaca kafama takılan şudur bu konuda,
    ekmek glikoz içermesi ve basit karbonhidratlardan olması açısından alınabilir eyvallahta
    örneğin ben bu durumda özellikle diet yaptığım dönemlerde antreman sonrası hem seker hem basişt karbo olarak yesil elma tüketiyorum ama simdi bu meyvedeki seker konusu zaten bu alternatif içinde kafamı karıştırdı
    demem o dur ki,
    elma yapısı itibariyle lifli bir yiyecek ve hazmı sindirilmesi kolay ve rahatsızlık yaratmıyo bu anlamda.
    ancak beyaz ekmek dediğimiz kilo vermek isteyen diet yapan herkese aman beyaz ekmekten kac deriz bu kafamıza islemistir bilirsiniz
    simdi ben yağlanmayım dye antremandan sonra üzüm suyu içmiycem ama iki dilim beyaz ekmek içi alcam tamam eyvallah seker vekarbo ihtiyacımı karşılıycakta beyaz ekmek bu be abi..hamur yani nerden baksan :) yani bu bende yağlanma vs yapmıycak mı simdi ? :)

    saygılar
     
  6. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    @Pashacan

    Beyaz ekmek Gİ'si yüksek olan bir üründür ve antrenman sonrası alınan sofra şekeri(tam glikoz değildir, glikoz ve fruktoz bulunur), üzüm şekeri(dextrose veya glikoz) veya meyve suları alımından sonra yapılan sonraki öğünde patates haşlaması, muz, beyaz ekmek vs gibi Gİ'si yüksek olan karbolar vücudun kan şekerini dengeli bir şekilde yükseltmeyecegi için insülin ve büyüme hormonlarının harmonik bir şekilde çalışma mekanizmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Beyaz ekmek vücudun sindirim sistemini belli bir süre sonra olumsuz etkilemeye başlayabilir ve bu da metabolizma hızında istenilen artışı engelleyeceğinden, vücuttaki yağ depolama oranını kayda değer ölçüde artırabilir ve bu da iyi kolesterol seviyesinin düşmesine, kötü kolesterolun(doymamış yağlar içermediğinden) artmasına sebep olacaktır.

    Tarafsız olarak bakıldığında, antrenman sonrası beyaz ekmek tüketimi mantıklı, ama dezavantajları da ileriki zamanlarda özellikle yağ yakımı sıkıntısı çekenlerde bekleneni veremeyebilir ve üstelik içeriğinde sadece saf karbonhidrat taşımadığı için(yağ, tuz, koruyucu maddeler vs) antrenman sonrası üzüm suyu, dextrose, maltodextrin vs gibi ürünlerin tüketilmesi her zaman daha mantıklı olacaktır çünkü sadece glikozdan başka ekstra bir madde vücudunuza girmediğini bilmiş olacaksınız.

    İnsülini sürekli artırmak doğru değil, antrenman sonrası yükseltip sonra onu dengeli tutabilmek önemli çünkü hormonlar büyük bir uyum içerisinde çalışırlar ve insülinin sürekli yüksek olması örnek olarak verimli bir definasyon çizgisi sağlayamaz bu yüzden tam tahıl, beyaz pirinç yerine esmer pirinç vs diye önemini vurguluyoruz.


    @Batistr

    Verdiğin makaleleri önceden de incelemiştim ve o makeleler sadece antrenman sonrası basit şeker alımını vurgulamışlar, oysa ana protein kaynağımızın süt olmadığının ve onun hemen ardından almamız gereken bir protein kaynağımızın olduğunu ve onun vücutta metabolize edilme süresinin çikolatalı sütle nasıl uyum içerisnde olacaklarını hesaba katmamışlar. Bu yüzden, o grafikler eğer işin içine hızlı sindirilen bir protein kaynağı türü girdiğinde alt üst olacaktır ve whey+basit şeker galip gelecektir.

    Çikolatalı sütün az yağlı veya yağsız olarak, basit şeker amaçlı antrenman sonrası alınan whey proteininden hemen önce alınıdıgını varsayalım. Alınan çikolatalı süt ürünü casein barındırdığından, hemen ardından alman gereken whey proteinin sindirim+emilim hızı çok düşecektir ve kas yenilenme hızı çok düşük olacagından, gelişim de bir o kadar yavaşlayacak ve post workout ürünü mantığına ters düşecektir. Oysa, antrenman sonrası dextrose, maltodextrin veya meyve suları gibi kaynaklarla whey hemen karıştırıldığında glikojen depolarının dolma hızı insülin ve büyüme hormonları mükemmel bir şekilde çalışmaya başlayacagından daha hızlı dolmaya başlar. Bu yüzden çikolatalı süt tüketimi, bu çerçeveden aykırıdır.
     
    Akay ve AngryHun bunu beğendi.
  7. pashacan
    Offline

    pashacan Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    516
    Beğenileri:
    352
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    istanbul - bakırköy
    @ D. Wolf

    her zaman olduğu gibi detaylı yardımın için öncelikle teşekkür ediyorum.
    evet ekmek benimde kafama takıldığı şekliyle senin anlattıklarınla kabaca paralel..belki antreman sonrası gerekenleri alabiliyoruz ama sonuc itibariyle hamur olduğundan sindirim ve yağlanma açısından sıkıntı yaratacağını bende düşünüyordum.

    yapı itibariyle kolay yağlanan ve bel cevresi kalın kaba hatlara sahip birisi olduğum için pekte mantıklı bir tercih olmayacaktır.
    ancak antreman saatlerim daima mesai saatlerimin arkasından 6.30 en geç 7 de başlar salondan en geç 9 da ayrılırım eve gitmem 9.30 - 10 u bulur bu saatleri göz önüne alınca antreman sonrası saat handikapından dolayı öğün koymam zorlaşıyo.

    dietten ziyade elinden gelenin azamisi temiz büyüme gayretinde olan birisi için ve muhtemelen antreman sonrası aldığı hızlı karbo vs. son yediği seyler olacağını düsünürsek ,

    1. alternatif olarak sert ağırlık antremanı arkasından
    2. alternatif olarak ağırlık antremanının arkasından yapılan yarım saat ile 1 saat kadar cardio ile sonlandırılmış antremanın arkasından en iyi verim için ne yemek gerekir en iyi ve pratik alternatif olarak sence?

    saygılar
     
  8. gokhan2604
    Offline

    gokhan2604 Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    0
    normal zamanda beyaz ekmek kesinlikle uzak durulacak bir yiyecektir. antrenman sonrası durum çok farklıdır. antrenmanda yoğun çalışan kaslar içlerindeki glikojen depolarını yakarlar. glikojen seviyesi düşmüş olarak antrenmanı bitirdiğinizde alacağınız gıdalar ilk olarak eksik glikojeni tamamlamaya gidecektir. vücudunuz bu karboları yağ yapmayı değil önceliği yüksek olan kas glikojenini tamamlamaya kullanır. tek şart aşırı yüklememektir. diğer zamanlarda lifli yiyeceklere devam edin.

    amacınız yağ yakmak da olsa kas büyütmek de olsa kas glikojen seviyenizin çok düşmesi isteyeceğiniz bir şey değildir. çünkü sonraki antrenmalarınızı kötü etkiler. fiziksel ve mental yorgunluğa sebebiyet verir. fazla eksilmiş glikojen seviyeleri vücudunuzda pek çok kimyasal ve hormonal değişiklikler yaparak sizi bir sonraki antrenmanı yapma isteğinden uzaklaştırır. ayrıca bir önceki antrenmandan kalma iyileşme sürecinizi de kötü etkiler.duh

    antrenman sonrası alacağınız karbo ister beyaz ekmek ister dextroz/maltodextrin,ister jelibon olsun, merak etmeyin vücut bunu yağ olarak depolamayacaktır. sadece miktara dikkat edin. tek seferde net 150-200 gr karbo vermeyin. kas inşası için kg başına 1gr. diyet ve kesme döneminde kg başına 0.5 gr yeterlidir.:)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:04 ----------

    zaten ikilem de burda Sn. D.wolf. meyve doğal bir yiyecek,vitamin ve posa da içeriyor. öte yandan boş kalori ve fruktoz/glikoz karışımı basit şeker de içeriyor. vitamin mineral de lazım vücuda doğru meyvelerde de mevcut. bu durumda günlük kalori kotamın boş şeker yerine daha kaliteli gıdalara ayırma açısından. vitamin/mineral takviyesi kullanırım. neticede aylık meyve tüketimine 30-35tl para her halukarda gider. bu paraya vitamin mineral takviyesi almak bence daha mantıklı.yanında sebze tüketimi de doğal takviyedir her zaman. bana göre artıları var şöyle ki;;;

    1- tablet takviyesinde vitamin ve mineraller günlük ihtiyaca göre hesaplı ve geniş spektrumludur. yani her çeşit vitamini ve minerali eksiksiz aldığınızdan emin oluyorsunuz. meyvelerden de alabilirsiniz fakat o gün hangi meyveyi tercih ettiyseniz ona ait vitamini yüklersiniz. diğerlerinde eksiklik olabilir. aynı gün içinde 15-20 çeşit meyve tüketebilirseniz o zaman çok çeşitli vit/min almış olursunuz fakat bu pratikte mümkün değildir.

    2- bazı vitaminlerin fazlası zarardır. ne kadar yiyerek gerekli miktarı aşmış olacağınızı hesaplayamazsınız. tablet takviyesinde bu sorun yoktur.

    3- en önemlisi de vitamin/mineral tabletleri sıfır kaloridir. size gün içinde meyveye göre 600-700 kalori yi başka gıdalara ayırmanızı sağlarlar.

    yukardaki üç maddeyi ciddi düşünüp incelerseniz fikriniz değişebilir. en azından hepsinden yeterli aldığınızdan emin olma açısına dikkat edin. vücudunuz size hangi vitamin/mineralin eksik olduğunu söyleyemez. hepsi tamam sadece biri eksik olsa bile etki negatif olur. tabletle hepsinin varlığından emin olursunuz.

    doğal yolla almak daha doğru diyenler olacaktır. fakat zaten doğal gıda sebzeler ile vit/min alırız. diğer gıdalarımızda yeterli lif ve kaliteli kaloriler alıyorsak meyveye gerek kalmaz. yine de herkesin kendi tercihidir,saygı duyarız. ben mantıklı açıklamaları elimden geldiğince yapmaya çalıştım, seçim kişinindir. çok ciddi başarıları olan ciddi saygınlık kazanmış otoriteler de bunu tavsiye ediyorlar. yine de vazgeçemeyenler için meyve yemeye günün en uygun saati sabah karaciğer glikojeninin boş olduğu zamandır. ben de canımın çektiği meyveyi sabah tüketiyorum. diğer zamanlarda yemiyorum.thums:
     
    pashacan bunu beğendi.
  9. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    @Pashacan

    Sorduğunuz soru konunun dışında, ama şöyle özet geçebilirim.

    Antrenman sonrası fikrimi sorarsanız, gece uyuyana kadarki süreci hep hızlı sindirilen protein kaynaklarını tüketmekten yana olurum. Bunlara kombine örnekleri; örneğin antrenmanınızı akşam 6 da bitiridiğinizi varsayalım ve antrenman sonrası whey, 1 saat sonra kepekli makarna + 250-300 gr taze saf balık eti ve sonraki öğünde de eğer uyumanıza zaman varsa, 8-12 yumurta beyazı ile devam eder ve en son da 150 gr lor + 100-200 gr yogurt yiyip yatmayı tercih ederim. Antrenman saatlerinize göre bu öğünlerin sayısı da artabilir, bu size bağlı bir durum. Antrenmandan sonraki öğünlerde hızlı sindirilen protein kaynaklarını tüketmenin, ertesi günkü antrenman için çok hızlı bir kas yenilenmesi ve dolayısıyla iyi bir performans artışı + yağsız kas kütlesi artışı sağladığını düşünüyorum. Tabi, tavuk göğüsü de iyi bir alternatif, ama onu antrenman önceki öğünlerimde yemeyi daha çok tercih ederim.


    @Gokhan2604

    Daha önceki mesajlarda da belirttiğim gibi yapınıza göre kuralları kendiniz belirlersiniz, günün uygun zaman dilimlerinde meyve tüketimi yapabilirsiniz diye belirtmiştim.

    En formda zamanlarımda, vitamin takviyelerini günde 8-10 adet supradyn + birkaç ekstra vitamin kaynağı daha alıyordum ve işin doğallığını tartışmıyorum, sadece vücudun dışarıya bağımlılığının fazlalaşmaması ve bunun metabolizmanın işlevini zamanla olumsuz yönde etkilemeye başlamamasını vurgulmak istedim. Yoksa vitamin takviyeleri mutlaka belli zaman dilimlerinde ağır kürler şeklinde de yapılmalıdır bana göre ve güzel artıları da beraberinde getirir. Hiçbir takviye aynı randımanla aynı etkiyi sürekli veremiyor, bu yüzden vitamin takviye alımı kesildiğinde, meyvelerden günün belli zamanlarında yapı şekline göre alımlar yapılması mantıklıdır. Uzatılacak bir konu değil, gayet basit ve anlaşılır durum.
     
    pashacan bunu beğendi.
  10. Bodybuildingke
    Offline

    Bodybuildingke Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2011
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Kreatini haribo gibi deoksiriboz içeren şekerlerle yemek gerekir .
     
  11. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar o kadar tartışılmış ama çözüme ulaşılmadı sanırım konu. Üzüm suyu tüketenler var halen. Beyaz ekmekte yağlanmayı arttırıcaksa ne tüketelim kısaca? 5-10 adet jelibo yeterlimi ?
     
  12. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Evet bana da çözüme ulaşmamış gibi geldi... Ama takip ettiğim kadarıyla "Gökhan" arkadaşımızın verdiği bilgi özetle şu; "antreman sonrası düşük Gİ karbonhidrat değil, yüksek Gi karbonhidrat alımı yapın!"

    Bana çok mantıklı geldi çünkü bende araştırma yaparken bi kere buna benzer bir yazı görmüştüm, orada da aynı şekilde; "antremanda iyi performans yapmak istiyorsanız, antreman öncesi düşük Gİ karbonhidrat, antremandan sonra kas kaybı yaşamak istemiyorsanız, yüksek Gİ karbonhidrat alın!" diye anlatıyordu... Aynı makalede protein alınımını dinlenme gününde yoğunlaşmanın daha verimli olacağı anlatılıyordu...

    Ben bunu şahsen test ettim arkadaşlar; vg ye yeniden başladığımın ilk haftalarında bu makalede anlatılanın neredeyse tam tersini yapıyordum! Antremandan önce protein-kh eşit ağırlıklı yemeye ve kh ı yüksek gi li alıyordum... Bir süre sonra ağırlıklar arttıkça artık basamaz oldum zorlanmalar oldu! Antreman sonrasında da düşük gi kh alıyordum, bir süre sonra vucudun üst kısmı sadece antremanda şişiyor ama genelde küçülüyor gibi gelmeye başladı, ilk önce yağlardamı eriyor diye kendimi avutmaya çalıştım ama emin olamıyordum...

    Şuanda artık antreman öncesi düşük gi kh alıyorum, 1 saat sonra antremana çıkıyorum ve hiç bir ağırlığın altında kalmıyorum, antremandan sonrada yüksek gi kh alımı denedim ve şişmenin daha kalıcı olduğunu farkettim...

    Tek bir kişinin denemesiyle olacak birşey değil ama sizde 2 olayıda bir deneyin derim :)
     
  13. legolas246
    Offline

    legolas246 Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    261
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Ankara
    Aslında konu çözüme ulaştı gözünüzden kaçtı sanırım.%100 meyve içerikli ya da içeriğindeki meyve oranı fazla olan veya doğrudan meyve yemek antrenman sonrası için yanlış.

    Antrenman sonrasında da kaslardaki glikojen depoları boş olduğu için, beyaz ekmeğin de Gİ si çok yüksek olduğundan SADECE antrenman sonrası için uygun.

    Antrenman sonrasın da tüketmek içinse en uygunu hem hazırlanabilirlik olsun, hem sindirim hızı olsun : Maltodextrin, ve dextroz. Benim tercihim ise Maltodextrin belki dextroz a göre dez avantajı kas depolarına daha geç ulaşması- ancak hemen hemen ikiside insülini aynı oranda artırıyorlar- fakat şöyle de bir artısı bulunmakta: Dextroza göre kesinlikle daha az yağlanma yapıyor hatta bir araştırma da hiç yapmadığı görülmüş forumda başka bir başlıkta bahsediliyor ve içimi de çok çok rahat.


    Saygılar.
     
    ZeusS_ bunu beğendi.
  14. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Maltodekstrin için Hardline Carbopure ant.sonrası için çok ideal..
    1 kg ı 22 TL , içimi rahat , ant.sonraları 3 yemek kaşığı yeterli oluyor..
     
  15. amedeo
    Offline

    amedeo Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu ne ya yazıyoruz cevap gelmiyor....nereye konu açıp soru sorabileceğiz kafamızdaki sorulara cevap bulmak için üye olduk ama nereye yazılıyo bu sorular samanlıkta iğne arıyor gibiyim sitede...çıldırmak üzereyim artık...bi cevap yazın
     
  16. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    fruktoz ,sukroz vb hakkında oluşturulan şeyler aslında salt "hipotezler" dir ve bugün hala net şekilde 2 x2 = 4 kadar net olmayan...

    bir kere, söz konusu olan hangi tip "fruktoz " ...bunun ortaya konması önemli...hfcs yani "hidrolize olmuş mısır nişastasından "elde edilen tipleme ise tabi ki bayağı risk faktörleri mevcut...zincir tiplemeleri fruktoz türleri ,için çok önemlidir ...

    ayrıca ,burda "vg anlamında "tartışılan nokta , vg nin ancak ve ancak " heavy duty ve diet " anlamında yapıldığı taktirde "performans sporu "sayılabileceği ve " glikemi indeksi hızlı geçiş " sağlayan kaynakların aktivizasyona sokulması gerekliliği...

    yoksa , toplam 350-500 kcal harcanacak bir vg- idmanın da harcanacak enerjinin ,hemen yerine konulması gerekliliğini düşünmek dahi gereksiz nokta...böylesi durumlarda alınacak ekses (,fazla) enerjinin her türlü olumsuzluk yaratacağı muhakkaktır...insan vücudunda "1200-1500 kcal "lık glikojen kaynaklarının mevcudiyeti göz önüne alınınca ...şeker türevi malzemelerin kullanımı ancak "yoğun performans " sporlarında ve/ veya "yoğun diyetlerde "ön plana çıkar...

    ve denemeler de göstermiştir ki en optimum "reküperasyon ,elektrolit vb serum kaynağı "şeker pancarı özütü" dür...

    ancak, iyi ,hatta fazla beslenen ortalama vg sporcularının zaten , eğer yoğun diyet falan yapmıyorlarsa böyle bir olaya gereksinimleri yoktur , "protein ,whey vb " alımı gibi...)
     
    R10 bunu beğendi.
  17. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Evet kaçmıştır, ilk 3 sayfayı okudum gerisine göz gezdirdim, baktım tartışma kızışmış :DDD

    Çok teşekkürler açıklamalar için güzel olmuş, şimdi netleştik :)
     
  18. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    kısacası ekmek alıcaz yani ? Peki ant. sonra hemen mi almak gerekir yoksa yemekle birlikte ekmek tüketsek nasıl olur? :D
     
  19. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Yoo illa beyaz ekmek zorunda değil yüksek gi Kh alımı ile depoları dolduracaksın bi an önce işte :)

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  20. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    ne deposunu bir an önce dolduracak sporcular?!...

    depo falan boşaldığı yok ki , normal -ağırlık idmanlarıyla ..

    ayrıca, antrenman sonrası yüksek protein alımının da "hipertrofi " üzerine herhangi fazla + etkisi olmadığı gibi... çeşitli zamanlarda incelenen deneklere antrenman sonrası "protein sentezi "anlamında yüksek dozda kaynak sağlanmış, buna karşın diğer bir gruba daha az ,yarsıından daha az protein alımı sağlanmışken, sonuçlar her 2 grupta da aynı...)

    depoları boşaltmak öyle kolay değildir, ısısal ortam hariç tutulursa (soğuma) , hareket yoluyla "depo boşaltmak " bayağı zordur...nedeni, insanın aslında " en verimli iş makinası "olduğu, neticede yenecek bir zeytin enerji kaynağı olarak 8 katlı apartmana 3-4 defa çıkış,inişe izin verecek bir enerji konvertasyonu sağlıyor....)
     

Sayfayı Paylaş