Antremandan Sonraki Öğündeki Besinlerin Miktarları

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve • Lounger • tarafından 27 Şubat 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. • Lounger •
    Offline

    • Lounger • Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2014
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar merhaba,

    Antremanımız bittikten sonra basit karbonhidrat içeren besinimizi (Örn. %100 üzüm suyu) ve whey protein tozumuzu içtikten sonra yememiz gereken öğün yaklaşık ne kadar süre sonra, hangi besinlerle ve ne kadar miktarda olacak şekilde olmalıdır?

    Antreman sonrasındaki öğünde alınacak karbonhidrat yemeğinin türü lapa pirinç pilavı mı, bulgur pilavı mı, kepenki makarna mı, normal makarna mı, yoksa sadece 1 tane muz ya da başka herhangi birşey mi olmalıdır sizce? Ve de bu karbonhidratı -antreman biter bitmez aldığımız üzüm suyu v.s gibi basit karbonhidratı da hesaba katarsak- ne miktarda almalıyız?

    Protein olarak da et, tavuk, balık üçlüsünden birini almamız gerektiği malum. Peki içtiğimiz protein tozundaki yaklaşık 25-30 gramlık protein miktarını göz önünde bulundurduğumuzda bu önündeki protein miktarı ne kadar olmalıdır?

    Ve de en önemlisi, antreman sonrası hemen katı gıda alıp kanı mideye toplamamak adına üzüm suyu ve whey protein gibi sıvılarımızı içtikten yaklaşık ne kadar süre sonra gerçek anlamda hır yemek yenilmelidir?

    Teşekkürler..
     
  2. o0Freedom0o
    Offline

    o0Freedom0o Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2014
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    ben kendi yaptığımı söylim antremandan sonra basit şeker ve whey proteinimi aldıktan yaklaşık 1,5 , 2 saat sonra yiyiyorum karbonhidrat olarak bulguru tercih ediyorum yaklaşık 200 gram yani 50 karbo falan oluyo üstünede dediğin gibi et,tavuk,balıktan her seferinde birini koyuyorum bulgurun üstüne, hep aynısı olmasın değişiklik olsun diye ondanda yaklaşık 30 protein alıyorum
     
    • Lounger • bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş