Antreman sonrası bal değil reçel yiyin

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve celalcaner tarafından 2 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    Meraba arkadaşlar forumda bir kaç defa antreman sonrası ballı karışımlar önerildiğini gördüm ki ben de bu zamana kadar böyle yapıyordum

    Oysaki balda yüksek oranda fruktoz var ve kana yavaş karışıyor. Reçel glikozu ise bala oranla çok daha hızlı karışıyor ki asıl istediğimiz de bu zaten

    kortizolun yıkıcı etkisinden korunmak için bal yerine reçel daha iyi bir çözüm.
     
  2. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    fruktozz ,yani meyva şekeri kana hızlı karışır...

    ayrıca, balda tüm şeker türevleri yani fruktoz,sakaroz bulunur...

    ayrıca, bal (eğer bal ise) her zaman gerek polen,gerekse vitamin yönünden herhangi bir ısısal işleme tabi olmadığından reçelden çok daha faydalıdır...ayrıca, reçelde de fruktoz (meyvadan dolayı) bulunur...)reçeller sağlam ısısal işleme tutulduğundan birçok besin avantajı ortadan yok olur...)
     
    Cango, dishiwelet ve PointFlex bunu beğendi.
  3. PointFlex
    Offline

    PointFlex Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2011
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Kocaeli
    Balı suya karıştırarak içmek daha mantıklı. Çözelti şeklinde kana karışması daha kolay olur. Öyle değil mi ?
     
  4. pashacan
    Offline

    pashacan Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    516
    Beğenileri:
    361
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    istanbul - bakırköy
    hiç kasmayıp jelibon yemek daha pratik ve daha mantıklı bence
     
    canavar bunu beğendi.
  5. kizil_anka
    Offline

    kizil_anka Yeni Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    İdeali 3 tane haribo jelibonlardan... Ama ben bazen pekmez ya da reçelden 3 kaşık yiyorum. Uygun mudur ?
     
  6. jeune_turc
    Offline

    jeune_turc Üye

    Katılım:
    12 Mart 2011
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    İstanbul
    Hiç Zile pekmezini denediniz mi ? Yumurta akı ve üzüm suyundan yapılıyor... Oldukça başarılı bence...
     
  7. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    jelibona gelince, ne olduğuna iyi bakmak gerekir...eğer "jöleden "yapılan ,yani kıkırdak içermeyen cinsten ise , kemik ,eklem konusunda herhangi bir faydası olmaz....)
     
  8. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    jelıbon domuz yada sıgır jelatınınden yapılıyor arkasını okumak gerek

    sakızdada sıgır jelatını var zararlı bırsey degıl domuz olmamasına dıkkat etmek gerek sadece

    avrupada domuz jelatınınden yapılıyormus ama yurt dısına satılan musluman ulkelerıne ayrı yapılıyormus genede okuyun
     
  9. kizil_anka
    Offline

    kizil_anka Yeni Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Haribo şekerin alternatifi nedir? Birisi tam cevap verebilir mi? Bal mı pekmez mi reçel mi ve kaç kaşık?
     
  10. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    kortızon ıcın en ıyısı portakal suyu dıye okumustum ( tartışılır ) cogu ksı antremandan sonra portakal suyu yada uzum suyu ıcıyor
     
  11. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.329
    Beğenileri:
    1.281
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    antreman sonrası shaker'a doldurulmuş üzüm suyuna eklenen 1-1,5 porsiyon çukulatalı protein tozunun yerini, hem tad hem de ihtiyaç bakımından, hiçbirisi alamaz kanaatindeyim :D

    günün en güzel anıdır bana göre :D

    antremandan çıkmışsın, serotonin hormonu tim bedeni sarmış, garip bir mutluluk ve gülümseme içindesin, çukulatalı üzüm suyunu içiyorsun tatlı tatlı, hem karbosu bol hem proteini bol hem de tadı mükemmel :D daha noolsun
     
    Son düzenleme: 4 Mayıs 2011
  12. simitci88
    Offline

    simitci88 Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2011
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    195
    Ödül Puanları:
    53
    antrenmandan sonra kefir için bnce
     
  13. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    konu hala "reçel mi bal mı "da kalacaksa , her zaman iyi bir bal tabi ki...bunun tartışması dahi olmaz mukayesede...

    nedenleri , "şeker türleri, polen, vitamin vb" bulundurması...) ama, "glikemik endeks " açısından yüksek olup yine ,ancak yapılacak "serum türlerinde "kullanılmalı...antrenman esnasında suya karıştırılarak,ve bir miktar bitimde...)
     
  14. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Antrenmandan sonra kuru üzüm vazgeçilmezim
     
  15. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    fruktoz glikoz kada hızlı karışamaz çünkü zaten aldığımız fruktoz karaciğerde glikoza dönüşüyor. glikozun ise dönüşmesi için beklemesine gerek yok

    normalde bal mı reçel mi tartışmasının galibi elbetteki bal olur ancak antreman sonrası önemli olan hızlı şeker yüklemesidir. bu sebeple antreman sonrası reçel yemek daha doğru.
     
  16. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    şeker türevleri (!) demiştik yanılmıyorsam...glikoz da mevcuttur, o konuda merak etmeyin...)

    ----------------------
    bal içerisinde onbeş şeker tespit edilmiş olup bunlardan bazıları şunlardır: fruktoz, glikoz, sakkaroz, maltoz, izamaltoz, erloz, kestoz, melezitz ve rafinozdu
     
  17. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    önemli olan şeker türevi veya faydaları değil. antreman sonrası glikozu hızlı bir biçimde yükseltmek. 15 çeşit veya 100 çeşit olmasına bakmayın. glikozu çok mu az mı ona bakın. en hızlı karışan o çünkü
     
  18. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    tam tersi, eğer "kana " ani şeker yüklemeleri olumsuz sonuçlara yer açar...) bu nedenle her zaman eğer konu karbonhidrat alımı ise her zaman "glikemi indeksi düşük " karbonhidrat türleri seçilir...

    şekerin, veya şeker türevlerinin sadece kullanılacağı nokta "antrenmanda , o da eğer son derece yoğun antrenman ,müsabık antrenmanı "yapılıyorsa , ilk 30-40 dakika sonrası yoğunluktan dolayı " kan şeker seviyesinin düşmesi , elektrolitik dengenin bozulması" halleridir...bu noktalarda "şeker türevleri" da dilute edilerek ,yudum yudum alınablinir...antrenmandan sonraki süreçte "karbonhidrat" önemlidir ,ama mümkün olduğunca "glilkemik indeksi düşük olan "besinlerin seçilmesi doğrudur...

    bu "kan seviyesi "düşmememsi konusunun oluşmaması hefelenerek "glikemi indeksi düşük kompleks karbonhidratlar" (patates, pirinç, makarna vb) antrenmandan önce tüketilir, daha uzun süreli stabil enerji sağlanması erbabında... şeker ve şeker türevleri ile ancak "anlık , kısa süreli stabil olmayan enerji durumu sağlanabilir...)))

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:41 ----------

    bu nedenle yarışmacı ,yüksek performans sporcuları müsabaka döneminde "şeker kaynakları "yerine "kompleks karbonhidrat türleri" tercih ederler...
     
  19. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    316
    Ödül Puanları:
    0
    antrenmanın sonrasında glisemik indeksi yuksdek bir karbo kaynagından 20-30 gr almanız yeterlidir.
    kendi tekniğim 150-200 ml uzum suyu. dekstroz içeriyor. ehh daha hızlısıda olmaz sanırım. bir ara hardline kgt kullandım ondada per servingte 25 gr deksroz fruktoz karısımı vardı cok idealdi.
     

Sayfayı Paylaş