Antalya usulü piyaz

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve dejavoodoo tarafından 25 Nisan 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. dejavoodoo
    Offline

    dejavoodoo Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    thums:bugun sabah uyandım birazda geç kalkmışım gittim elimi yuzum yıkadım bi yandan kafamda şole guzel bi kahvaltı planı yaprken mutfağa doğru yoneldim dolabı bi hışımla açarak içinin tam takır kurubakır olduğunu farkkettim aklıma hemen ilk gelen şey dünden ıslatmış olduğum fasulyeler geldi ve bi kaç eksik malzemeyide temin ettikten sonra başladım piyaz yapmaya

    MALZEMELER 6 kişilik
    * 2 su bardağı haşlanmış fasulye
    * 1 çay bardağı tahin
    * 1 çay bardağı zeytinyağı
    * 1 demet taze soğan
    * 1 demet taze sarmısak
    * 1/2 demet maydonoz
    * 1 adet kuru soğan
    * 1 limonun suyu
    * 2 çorba kaşığı sirke
    * 2 diş sarmısak
    * 1-2 adet haşlanmış yumurta
    * Tuz
    * Karabiber

    Hazırlanışı;

    İlk olarak kuru soğanı halka halka doğrayıp, tuzla ovun. Maydanozu, taze soğanı ve sarmısağı ince ince doğrayın. Daha önceden haşladığınız fasulyeyi ikiye ayırın. Bir yarısına maydanozu, taze soğan ve sarmısak ile ovduğunuz kuru soğanı ilave edin, biraz tuz ve yağ ekleyip harmanlayın. Fasulyenin diğer yarısını robottan geçirin. Tahini, dövdüğünüz sarmısağı, limon suyunu da ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız piyazın üstüne bu fasulyeli sosu dökün. Kalan yağı, sirkeyi, karabiberi çırpıp üzerine gezdirin. Zeytin ve haşlanmış yumurtayla süsleyip, üzerine pul biber serpin ve servis yapın.

    afiyet olsun

    genelde piyazı ilk kez antalyada tadan bi kişi başka memleketlerde gorduğu piyaz yazısını gorunce ne olduğunu bilmden sormadan sipariş ederler gelen şey ise haşlanmış fasulye ustune zeytinyağı dır eğer şanslıysanız belki maydonoz ve baharatlı gelir ama bu bence piyaz değildir düpedüz haşlanmış fasulyedir :)

    o yuzden piyaz antalya usulü olur ilk yerken herkes gibi bende bune yaa tahin var olm bunun içinde dedikten sonra bi tiksintiyle karışık ayıp olmasın bir iki kaşık aliim dedikten sonra bendeniz zevkten dort koşe olmuş ve ustune bi az piyaz daha soleyip ardından çay sigara eşliğinde vayyy bea die bilimum şaşırma unlemleri kullanmışımdır guzeldir piyaz hafiftir yaz yemeğidir ama her mevsim guzeldir besleyicidir doyurucudur o ağız kokusuna rağmen goğsunu gere gere insaların suratına nefesini üflemektir :D abilerim kardeşlerim ablalarım itinayla yiyin yedirin afiyet olsun diyoruz antalyadan bol selamlar...;)

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 25 Nisan 2009
    NHFL bunu beğendi.
  2. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    843
    Beğenileri:
    639
    Ödül Puanları:
    0
    İyidir güzeldir de, bu sporcu yemeği olamaz malesef :)

    Ancak arada bir kendini ödüllendirmektir.

    Tuzla ovmak, tahin, zeytin yağı ...

    Bunlar her gün her gün, fena olur :)
     

Sayfayı Paylaş