Ankara tava

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Yaver27 tarafından 30 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.058
    Beğenileri:
    1.404
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    öncelikle yemeğin orjinalliğini bozduğum için Ankaralıların affına sığınırım, yemek aslında zahmetli, lezzetli,kuzu kuşbaşı ile yapılan bir yemek ama, ben bunu en basit malzemelerle, hem bütçemiz hem de zaman açısından uygun hale getirdim.
    malzemeler:
    300-400 gr tavuk göğsü,
    250 gr (yarım paket arpa şehriye)
    1 domates(rendelenmiş), 1 diş sarımsak(doğranmış), 30-40 gram (1 yemek kaşığı ile) tereyağı,isteğe göre tuz, karabiber..
    tavuğu bir tencerede haşlıyorum. sonra küçük parçalara ayırıyorum.ayrı geniş tabanlı bir pilav tenceresine tereyağını koyup, şehriyeyi kahverengini alıncaya kadar kavuruyorum. daha sonra tavuğu ekleyip, 5 dakika da tavuk ile birlikte kavuruyorum. bir miktarı tavuk suyu olmak üzere, üzerini kapatacak kadar sıcak su ekliyorum. tuzunu atıp suyun tadından kontrol edebilirsiniz.pilav suyunu çekip pişmeye yakın, üzerine domates ile karıştırdığım sarımsağı döküyorum. 5 dakika da bu şekilde tencerenin kapağını kapatıyorum. pişince karıştırıp, tabağa aktarıyorum.
    kalorisi yüksek, bol karbonhidrat ve protein içerir. pişmemiş halinde,175 gr karbonhidrat, 80-90 gr protein var. bulk dönemi için bence uygun.maliyeti 4-5 lira. o yüzden tek öğünde fazla gelir. ben 2 öğüne bölüp yiyorum. fazla kalori olduğu için, sürekli değil ama, belli zamanlarda yiyorum.tavuk göğsünün en fazla yakıştığı yemeklerden biri. öğlen vakit yoksa, akşam yapılabilir.
    --- Mesaj birleştirildi, 30 Ekim 2014 ---
    [​IMG]
    --- Mesaj birleştirildi, 30 Ekim 2014 ---
    ya ben bu resmi paintle mercimek tanesi kadar küçültüyorum, buraya yapıştırdığımda ekrana sığmıyor, neden oluyor bilmiyorum
     
    Son düzenleme: 30 Ekim 2014
    egemennn bunu beğendi.
  2. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    resmi jpg yap yada yüklerken boyutlara dikkat et
    ankara tava kırmızı etle muhteşem oluyor
    yazarken iştahıma geldi
     
  3. egemennn
    Offline

    egemennn Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1.880
    Beğenileri:
    1.710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Edirne --- Çanakkale
    Bu benim icin ilac gibi olucak bu bulk doneminde dershanede soguk pilav ve makarna yenmiyo ama bu sogusada guzel olur gibi tadi deniycem en kisa zamanda tesekkurler:)
     
  4. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.058
    Beğenileri:
    1.404
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    kırmızı etle yapınca zaten olağanüstü bir yemek. antep mutfağında 2500 çeşit yemek vardır ama, ankara tavayı da hiç ayırmam hayatımdan :)
    --- Mesaj birleştirildi, 30 Ekim 2014 ---
    içinde domates olduğu için yemek çok fazla kuru olmuyor . ben spora başlamazdan evvel , gece yarısı bunu dolaptan çıkarır, bir tam ekmeğin arasına koyup yerdim. yani soğukta yenilirmiş demek ki :) ama şimdi ekmeksiz yiyorum.
     
    boksbody ve egemennn bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş