aminoasit kullanımı ve tsh yüksekliği

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve patlıcan tarafından 30 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. patlıcan
    Offline

    patlıcan Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2012
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    öncelikle 16 yaşındayım 6-7 aydır bu sporu yapıyorum.düzenlide tahlil yaptırırım.tiroid hormonlarından tsh 5.44 normal olması gereken 3.59 u geçmemesi lazım.diger tiroid hormonlarında herhangi bir problem yok.doktor herhangı bir ilaç vermedi 3 ay daha beklıyelım dedi.ergenlıkte iniş,çıkışlar olabiliyor dedi.ben yaklaşık 1 yılda 3 kere tahlil yaptırdım.1.sınde 4.2 ikncisinde 5.2 ve son olarak 5.44 cıktı.ancak sadece tsh yüksek diğerleri normal.Şimdi size asıl sorum 6 aydır hiç bir suplement kullanmadım.amınoasıt kullanmayı dusunuyorum ancak tsh yuksekliğiyle amınoasıt bir problem olur mu? ayrıca tsh için ilaç kullanmıyla beraber amınoasıt bir problem olur mu? çünkü doktorun 3 ayına 1 ay kaldı. bende amınoasıte eyluldde baslamayı dusunuyorum.ikisi bir arada problem olur mu? ılac kullanmasamda amınoasıt alsam tsh yuksek olması sorun yaratır mı? umarım sıze anlatabilmişimdir yorumlarınızı bekliyorum...
     
  2. McNalcaci
    Offline

    McNalcaci Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Yeşilyurt/İstanbul
    Bana sorarsan bunu doktoruna danış ama tabi alacağın şey bcaa değilde aminoasit olacaksa ( amino supplementleri daha geniş yelpazeye sahiptir ) l-arginine de içericektir tiroid bezi indüktörüdür. ( çok çalışmasını sağlar )
     
    Rambo16 bunu beğendi.
  3. patlıcan
    Offline

    patlıcan Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2012
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    yani daha da yükselebilir diyosunuz?
     
  4. McNalcaci
    Offline

    McNalcaci Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Yeşilyurt/İstanbul
    bak bir bilgim yok sadece etkileyebilir diyorum. bu düzmantık söylediğim birşey. bunu en iyi doktorun bilir.
     
  5. doctor
    Offline

    doctor Özel Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    155
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Tsh yuksek ft4 ft3 normalmi onlar normalse takip edilebilir tiroid us yapildimi nodul varmi otoantikor bakildimi vs vs vs yoksa yaptir aa kullanmanla ilgisi yok
     

Sayfayı Paylaş