açıkta kaldım..

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve sovereign tarafından 15 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Yazının ilk kısımlarına katılıyorum, yani herkes aldığı dereceyi gözünde büyütmemeli, objektif olup benim gibi başarısız olduğunu kabul etmeli. Ancak yanıldığın bir nokta var ki tamam sistem genç nüfus çok olduğu için elemeye çalışıyor. Ancak elenenler başarısız mı? Yani bu dandik sınavlar ve sistemden iyi sonuç alanlar mı başarılı? İyi sonuç alanlar sınavlarda başarılıydı denebilir. Ya almayanlara ne demeli?

    Ben daha önce söylemiştim yine tekrar ediyorum. Ben bu sistemin kurbanıyım ve ne ilkim ne de sonum. Çalışıp başarılı olanları daima takdir ettim, örneğin mezun olduğum lisede büyük maddi imkansızlıklar içerisinde olup üniversiteyi kazanamamış bir arkadaşım, ve yine büyük maddi imkansızlıklar içinde olup liseyi birincilikle bitirerek daha ilk senesinde çok iyi bir devlet üniversitesinin gelecek vaadeden bölümüne giren bir arkadaşım da olmuştu. Yani bu örneğime bakarak diyebilirsin ki "bak gördün mü çalışan başarıyor"

    Ancak sen bu yöntemle sistemi aklayamazsın, unutma ki gerçekten kararlı ve başarılı olanlar iyi sistemde de kötü sistemde de hakettikleri yere gelirler. Sistemlerin başarısını "galiplere" bakarak değerlendiremezsin. Sistemlerin başarısını mağluplar belirler. Sana göre biz milletçe kafası az basıyoruz öyleyse çünkü o kadar çok başarısız olan var ki.... Halbuki üniversite sayısının, üniversitelerdeki öğretim görevlisi sayısı yetersiz olduğundan bu kadar az öğrenci alındığını düşünemiyorsun. Sistemin insan elemedeki acımasızlığının kaynaklarından birisi de budur. Ayrıca herkesi üniversite kapısına yığması ayrı bir suçtur, eğitim sistemi insanlara üniversiteye gelene kadar pek fazla bir alternatif sunmuyor. Meslek liselerini ve sayıları çok az olan özel spor vb. liselerini saymazsak. Zamanında üzerine eğilip yönlendirme yapamadığı bireylerin tümünü aynı sınava sokarak elemeye kalkıyor. Eliyor da...

    İş bulamayan ya aramıyordur ya iş istemiyordur demişsin ki, bilmişlik etmişsin. Elbette senin söylediğin gibi insanlar vardır ancak ülkemizdeki milyonlarca işsizin durumunu bu şekilde açıklamak senin safdilliğini gösteriyor.

    Ortalık iş kaynıyor demişsin. Göster de bilelim, gidelim başvuralım, hadi ben ünv. mezunu falan değilim de en azından mezun olanlara söylerim gidip onlar başvursunlar.

    Ortalık iş falan kaynamıyor, Türkiyede yetişmiş eleman, yetişmiş ara eleman, yetişmiş teknik eleman eksikliği vardır. Bu sebepten iş ilanları veriliyor. Ancak sistem bu elemanları yetiştiremiyor yeteri kadar. Bir yerlere gelen de kendi becerileriyle gelebiliyor ancak. İnsanların yüksek kişisel çaba ve becerilerle iş edinip yükselmek zorunda kaldığı bir sistem bizimkisi. Ancak gelişmiş ülkelerde durum böyle değildir.

    Ayrıca işverenlerin "köle" mantığını da unutma. Devlet iş hayatına el atıp düzeltemediği müddetçe "3 kuruş için köle olmak istemeyen" bireyler işsiz kalmaya mahkum olacaklardır.

    Fedakarlığın en üst seviyesini yapmak önemliymiş.... İnsanlardan yüksek fedakarlıklar bekleyen bir sistem sakattır ve bu da gelişmemişliğimizin göstergesidir.

    O kısacık yazın için buraya senin -bir kaç düşüncen hariç-
    bütün iddialarını bozan onlarca düşünce yazabilrim. Yetmezse "belge" getirir buraya asarım. Maalesef sistemin kötürümlüğü bugün rahatlıkla belgelenebiliyor.

    Sen sistemi suçlamanın yanlış olduğunu düşünmeye devam et, zaten senin gibi düşünenler yüzünden sistemi değiştirmediler, sana göre sistem değil "insanlar" suçlu yada hatalı ya da tembel....Bizden zaten bu sistemler yüzünden değil, bu tembel bu azimli olmayan bu iyi düşünemeyenler yüzünden hala "gelişmekte olan bir ülkeyiz" değil mi?

    Burnunun dibindeki sakat sistemi "kendin başarılı" oldun diye görmüyorsun.
     
    atakan_irresistable bunu beğendi.
  2. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    bu kadar sinirlenmene gerek yok...ortalık iş kaynıyor, evet...iyi ünvden çıkpta ii bi işbulamayan yok...çünkü etiket + kişinin kendi cabaları sonucu ortaya dgru sonucları getiriyor...bunu yukarıda yazmıştım...ünv yi gectim, hayat ünv de değil, kişinin kendine inancı ve güveni sıfırsa, o zaman zaten kaybetmiştir...
    piyasaya girmek iin piyasada tanınmak ve piyasayı önceden biraz bilmek gerekir...
    sisteme gelince, ünv ye giremeyenler inanki zeka seviesi düşük insanlar değil, ama onlar da farklı yerlerde becerikliler..sonucta 370 puan alan adamın da hakkını yememek lazım...dğerleri cafe de çay içereken, nargile tüttürürken adamlar, nikotinin dibine vurp saglıgıyla oynayacak derecede ders calışıyorlar...bu da onları azmini gösterir..sonucta bu yarış lisede değil küçük yaşlarda yani ilkokuldan itibaren başlıyor..kişi zamanında ii bir egitim için kendini zorlamamışsa, ileride de başarılı olamıyr maalesef..neden bogaziçi ve itü , odtü , bilkent gibi ünv de ki ögrencilerin kalitesiyle digerleir bir değil? çünkü gelişim aşamaları ve kendilerine olan güven duyguları son drece yüksek...çünkü küçüklükten beri o cocuklar disiplini uygulayabilmiş ve bazı noktalara gelmeyi hakkettiklerini düşünüyorlar ve bundada gayet haklılar...
     
  3. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    şuanki üni. sistemini bilmiyorum ama bende tic.lisesini bitirip üni. sınavlarına girdim ...5-6 sene önce .. ikinci girişimdi 172 puan almıştım .. normal bir üni.de fakülte okuyabileceğim bi puandı çok iyi sayılmazdı ama yinede idare ederdi ... ama malesef 2senelik işletme okuyabildim ..hemde 7.tercihimdi.. ege üni. 168 puandı 2 yıllık işletme orayada giremedim ..galiba osene sınavsız geçiş yeni çıkmıştı 2senelikler için ..yada bir sonraki sene çıkmıştı ..herneyse tek sucum ticaret lisesi okumaktı ... E.A olarak sınava girdik ve lisede matematik görmedik .. ozaman neden E:A ydı neden görmediğim dersten sorumluydum ...neden diğerleri benimle aynı puanı alırken ve fakülte okurken ben neden yüksek okul okuyordum ..ve fakülte sadece 2 tane vardı ve çok uçuk puanlardı...ayrıca neden 2yıllık üni.ler üni.den sayılmıyor ?? benden 2yıl fazla okuyandan ben neden 3kat fazla askerlik yapıyorum ...liselerle bir tutcaklarsa kaldırsınlar yüksekokulları ozaman (benden ayrıca bir tavsiye: 2yıllık okuyup boşuna zaman kaybedip masraf yapacağınıza dil kursuna gidip ingilizce felan öğrenin) eğitim sistemi gerçekten çok dandik vede çok komik..ayrıca fakülte mezunları gerçekten çok zor iş buluyor ..kendini geliştirmek paraya bakıyor kimse demesin fakülte mezunu kendini geliştirmemiş... paran varsa gidersin ingiltereye orada bir müddet kalıp iyi derecede ingilizce öğrenirsin paran yoksa okuldan öğrendiğin kadarıyla kendi çabalarınla biryerlere gelirsin ancak konuştuğun yabancı dil adamların aradığı kriterlerede uymaz bu sefer ...

    işsizlik eğitim sistemiyle alakalıdır bu eğitim sistemi değişmediğ i müddetçe daha çok dert yanarız ....
     
  4. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Son yazdığın yazıda yukarıya aldığım kısım hariç gene sana katıldığım bir nokta yok. Yukarıdaki kısma katılıyorum çünkü hangi sistem olursa olsun, sistem ne kadar mükemmel olursa olsun birileri yiyip içip gezerken, kafasını derslere gömenle aynı yerlere gelmemeli. Haksızlık olmamalı. Yani daha çok çalışan daha iyi bir yere gelsin. Ama haytalık eeden serserilik eden aynştaynda olsa bi halt olmasın, buna eyvallah denebilir. Bu makul bir görüş.

    O senin dediğin yarış küçük yaşta başlıyor doğru fakat küçük yaşta başlaması ne kadar doğru onu da bi masaya yatırmalı? Ayrıca yarışanları ve onların başarılarını öncelikle ailesi belirliyor güzel ülkemde. Yani daha ilkokuldayken tut sonrasın da aileden bazen maddi bazen manevi bazen de ilgi konusunda katkı görmediyse o birey bu eğitim sistemi içerisinde HARCANIR. İyi eğitim sistemleri ilkokuldaki çocukta bir ışık gördüyse ailesinin ilgisine terketmez, kendi yol gösterir. Bunun için de öyle idealist öğretmenler falan değil, adam akıllı bir sisteme ihtiyaç vardır.

    Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, Bilkent gibi üniversitelere gidenlerin geçmişteki eğitim seviyesi, genelde ortalamadan daha yüksektir. İyi ders veren bir okuldan gelmedilerse bile sıkı ders çalışmışlardır ayrıca bu üniversitelerdeki imkanlar daha önemlisi öğretim görevlileri yine türkiye ortalamasının üstündedir. Bundan dolayı oradakiler derslerini daha iyi öğrenirler, konularına daha hakim oluyorlar. Ancak onlara tutupta özgüvenli demeni anlamlandıramadım, özgüven bir kişilik özelliğidir. Öyle iyi üniversitelere girebilmekle özgüven kazanılmıyor, ayrıca özgüven "ben her haltı biliyorum hayattaki her haltı çözdüm herşeyi de yapabilirim" demek değildir. Özgüven kişinin davranışlarından oturuşundan duruşundan konuşmasından ve hayatta attığı her adımdan belli olur. Sıkı ders çalışmış küçük yaşta kendine hedef belirlemiş insan özgüven sahibidir denemez. Kendi öğrendiği konularda kendine güvenebilir o ayrı.

    Disiplin uygulamak özgüven kazanmak değildir öyle olsa neredeyse bütün askerler dünyanın en özgüvenli insanları olurdu. Değiller tabi. Özdisipline sahip insanlarda özgüven sahidibir diyemeyiz. Bunlar farklı konular. Özgüveni bu konuya bu şekilde dahil etmene gerek yoktu, sen özgüvenli olabilirsin. Başım üstüne. Ama ben sana iyi üniversiteleri bitirmiş, kariyerinde ilerlemiş hayatındaki zorlukların üstesinden gelmiş nice insan gösterebilirim ki onlar için özgüven sahibidir denemez. Özgüven bambaşka birşeydir, cesarettir, gözü kara olmaktır kendine güvenmektir... bu kelimeler özgüveni tanımlamaya yetmez, ama özgüveni tanımlarken kullanılır.. İyi üniversitelere gidip bitirtmekte kişiyi özgüvenli etmez bunu tekrar ediyorum.

    Sonuç olarak ortalık işten çok işsiz kaynıyor. Tamam etiketti kişisel çabaydı bunlar önemli. Ama ortalık iş falan kaynamıyor.

    Ben Boşnak'ın da dediklerinin bir kısmına hak veriyorum. Bizim gibi gelişememiş ülkelerde iyi eğitim almak zenginler için çok daha kolaydır. Ben hayatın boyunca ders çalışmadığı halde 18'inde spor mercedes 20'sinde porsche cayenne jipe binebilecek bir maddi duruma sahip olduğu için bugün iyi bilinen bir üniversiteye giden iyi bir dereceyle mezun olduğunu duyduğum bir arkadaşımı örnek vereyim gerçi 3 senedir görmedim ama eminim şimdi de ya babasının işinde ya da başka bir firmada çalışıyordur ya da yine ingiltereye gitmiştir. Sonuçta o "etiket"ler böyle de kazanılıyor. Şimdi o çocuğa helal olsun babası kazanmış o da yiyor, hakkıdır yiyecek. Ama ben de özel bir liseye gitsem, iyi bir puan alabilmeme rağmen okul puanı yüzünden üniye gidememem yerine bugün çoktan mezun olurdum. O suçlanmasına gerek olmadığını düşündüğün sistem bugün kolejde okuyan kişizadelere havadan not verilmesine göz yumup, benim gibiler yüksek puan alınca da, olmaz, senin okul puanın düşük otur oturduğun yerde diyen bir sistem.

    Çok şükür tüm bunlara rağmen bizim binlerce yıllık köklü geleneklerimiz sonucu, bizim kurduğumuz hiç bir devlette ne hindistandaki ne ingilteredeki ne rusyadaki gibi "kast sistemi" asla oluşmamış ve bu sayede toplumun her kesiminden hakeden insanlar askeri ve sivil en üst yerlere makamlara kadar gelebilmiştir. Bugün bile fakir çocuklar devlette üst düzey bürokrat, kaymakam vali askeriyede kurmay subay olduğunu görmek sevindiricidir. Tabi sonradan yanlış yapanları olsa da sonuçta burada konumuz gereği yanlış yapan memurlar değil onların fakirken yükselebildiğidir. Bu ayrı bir konu ama belirtmek yani kantarın topuzunu kaçırmıyor sistemin iyi yanlarını da söylüyoruz.

    Dikkat ederseniz devlet yapması gerektiği gibi her üniversite bitireni işe alıyor, özel sektör gibi üniversite ayırt etmiyor. Bu da tüm berbat sistemlerine rağmen sevindiricidir.

    Konudan biraz uzaklaştım ama şuraya döneyim. Bugün Türkiyede "iş yoktur" demek abes olur. Buna katılıyorum.

    Ama artık ortalık iş kaynıyor gibi bir laf etme artık ne olur. Bir değerlendir mevcut durumu başka ülkelerle mukayese et halimizi gör. Dünyanın sınır olarak en büyük devletini (Cengiz Han) kuran, yine dünyanın en uzun süre ayakta kalabilmiş devletlerini kuran bir milleti de bir zahmet trinidad tobaccoyla falan değilde zamanında hava attığımız avrupa ülkeleriyle kıyasla.

    Madem bu kadar iş var bizim üni mezunu olsun olmasın bütün işsizler de bir enayilik var ki bu kadar milyon adam "ortalık iş kaynarken" işsizlikten dert yanıyor. Hiçbiri en ufak kişisel çaba gösteremiyor yada göstermek istemiyor. Vay miskinler !

    Neyse, ben konudan sapıyorum. Sen madem ortalık iş kaynıyor diyorsun ortaya bir delil koy, lafla, yorumla olmuyor.
     
  5. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    ortalığın iş kaynadığı falan yok arkadaşlar.sadece bahsi geçen 4 unıversitenın mezunları için kapıların hemen hepsi açıktır.diğer üniversitelerin diploması ile asgari ücret dışında kaliteli bir işe sahip olunması imkansız.mademkki bu üniversitelerin verdiği eğitime güvenilmiyor neden açık kalmalarına izin veriliyor onuda anlamış değilim.ben işletme fakültesi mezunuyum ve okul bittikten sonra 11 ay işsiz gezdim.başvurduğum yerlerden gelen cevap 4 yıllık istememeleriymiş.veya diğer yerlerde ingilizcem yeterli bulunmadı.fakat çalıştığım yerde şimdi departmanlara bakıyorum ve benimle aynı okulu bitirenler (sayamadığım kadar çok) gerek muhasebe,gerek insan kaynakları tüm bölümlerde var.içli dışlı oldukça bu bölümlere nasıl yerleştirildikleride anlaşılıyor.2008 ve 2009 dönemlerini ben içler acınası görüyorum.tüm sektörler alarmda.bırakın öğlen yemek saatlerini artık çalışma saatlerinde bile gerek yok diye ışıkları söndürmeniz ve 2 yerine bundan sonra ayda 1 kalem ile idare etmeniz isteniyor.bu istekler küçük bir sanayi dükkanında gerçekleşmiyor,dünya devi olmuş firmalardan bahsediyorum.arçelik üst üste 15 günlük üçüncü tatiline çıkıyor.bu dönemde tüm çalışanlar senelik izni kalmadığından maaşsız çalışacak.alımlar durduruldu ve sürekli olarak kadrolu veya taşeron işçi çıkarılıyor.insanların bu dönemde evlenme veya evlenip borç ödme hayallerini bir düşünün.almanyanın en buyuk otomotıv firmalarından biri 2 fabrikasını birden kapattı.
    konu değişime uğruyor fakat lafın özü 4 üniversite haricinde diğerlerinin cv kağıtları inka departmanına bile ulaşmadan çöpü boyluyor.
     
  6. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    arkadaşlar benim dediklerimi başka yöne çekmeye çalışmayınız...ilk mesajımda, sovereign e sistem olayını unutup, ders çalışmaya başlayıp artık kendine iyi bir hedef belirlemesini yazdım...benim sistemle hiçbir işim yok, dogru veya yanlış...okuldaki egitim sisteminin dogrulugunu da yazmadım, ama bu memlekette zaten dogru ve sistematik ilerleyen hiçbirşey yok, yalnızca ünv sınavı mı sorun sizce?...eldekiler neyse, ona göre davranmalıyız şimdilik, isyan edecegimize biz çalışıp kurtulmalıyız demek istedim...ama bunu da gecmek istiyorum, herkes kendisine göre haklıdır...

    ünv ye gelince, inanki ünv olayı sadece bölüm olarak önemlidir...bir bölüm farklı iki ünv de iki farklı ögrenci tarafından okunuyorsa, bu durumda hangi ünv nin cok ii oldugu önemi kalmaz, hangisinin cok daha iyi iş bildigine bakar iş alımı olayı, bundan şüpheniz olmasın....ama orta derecede bir ünv okuyup kenidini max geliştirene de sözüm yok, o zaten hakkettigi, çok güzel yerlere gelecektir..

    ortalık iş kaynıyor dedim, herzamanki gibi yine bir olaya imza mı atmış oldum...arkadaşlar, ülkemizde 81 tane il var...bu 81 ilden birkaçı başı çekiyort..iş piyasası ne manisa da, ne samsunda ne de ankarada cok canlı...nerden bakıyorsunuz bu iş piyasasına anlamadım....bu işin merkezi istanbul... istanbulda da herkes çalışabilir, ama fiyat aralıgını da yine sizin bilgileriniz belirleyecektir...zaten büyük şirketlere girdiginiz an, türkiyede durmazsınız, dogrudan yurtdışı seyahatleri başlar...kısacası, kızıp sisteme isyaan etmek yerine,oturup kendimzi birşeler yapmaya çalışmalıyız, bize sunulan ve biizm aslında tercih ettigimiz bu...bende belki bu hükümeti benmisemeyip, yolsuzluklara isyan ettigim oluyordur, ama cıkıpta onları öldürmeye , suikast yapmaya çalışmıyorum çünkü cogunluk ne diyorsa o oluyor ve arada da her zaman birileri ezilir, bu böyle olmuştur hep ne yazık ki..
     
  7. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    :) E peki neden ilk başta yukarıdaki gibi değil de acayip şekillerde ifade etmeye kalktın. Bak sen böyle deyince ben seni yanlış anlamadım. İlkin de yanlış anlamadım ÖSS'yi suçlamak yanlış deyince ve devamında "bu sistemi değiştiremeyiz onun için suçlamak yerine çalış" demeyince sen ÖSS'yi aklamak istiyormuşsun gibi geliyor.

    Ben bu konularda yaralı ve gocungan bir ademoğluyum.

    Sisteme kızıp isyan etmek yerine... diye başlayan cümlen çok doğru bir cümle, bu sistemleri de kuran biziz. Bu oyları verenler de biziz.

    Konuyu iş vardır yoktura veya mevcut düzene müzene çekip işi siyasete vardırmak istemiyorum, şu açıköğretime kaydımı yaptırsam mı yaptırmasam mı onu düşünüyorum.

    Sovereign, öyle bir konu açmış ki buralara geleceğini eminim hiç tahmin etmemiştir :)
     
  8. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    özel üvinersiteye git benim şimdiki aklım olsa oraya giderdim tabi bide oraya elit kısım gitmekte eziklik durumuda oluşabilir. fazla yorum yapmak istemiyorum okul puanın iyiyse diploma notun
     
  9. kyzer soze
    Offline

    kyzer soze Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    bu sene bende yerleştim 20 yaşındayım.son 4 ay gece gündüz çalıştım günde 10 saati rahat buluyordu.ancak sistemin yanlışlığı şurada tamam sınavla eleyin aynen bu şekilde ama tek sınav olmasın ben sadece günümde olmadığımdan dolayı her zaman aldığım puanın 40 puan eksiğini aldım şu anda makina mühendisliği bölümnde okumam gerekirken fizik bölümüne girebilmişim anca.160 200 puan arası alan adam hiç sisteme laf atmasın çalışmamıştır.anadolu lisesi çıkışlıyım ki okulum türkiedeki sayılı okullardan biridir ancak öss sistemi beni mahvetti. çok önemli bi noktaya değinmek istiyorum
    öss yi kazanıp kazanmamanın zeka ile uzaktan yakından alakası yok. önüme konulan her soruyu çözebiliyordum ben ama soru kalıplarını ezberleme işi bu çnkü her soruya 1 dk zaman ayırabiliyorsunuz o sınavda 1 saat daha koysalardı şu anda boğaziçindeydim :(
     
  10. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    büyük düşünmek iyidir fakat iş olanağı olarak sadece istanbul üzerinden dünyaya açılma fikride fazla düz mantık olmuş.diğer tüm firmalar vasıtası ilede yurtdışına açılıp diğer ülkelerdeki fabrikaların başına direk yetkili pozisyonunda işbaşı yapabilirsiniz.fakat bölüm burada birincil şart.açık açık söyleyebilirim.makina mühendisliği mezunu iseniz manisada istediğiniz fabrikada iş bulup en geç 2 yıl içinde şef olabilir veya rusya gibi dış ülkelere geçiş yapıp 1 yıl gibi sürede sorumluluk alabilirsiniz.
    fakat sonuçta bölüm sınırları belirliyor.yoksa benim gibi laf okumak olsun diye işletme okuyup,kendini geliştirmeyenler için iş bulmak türkiyede zor.lise mezunu olmanız daha avantajlı.
     
  11. cappi
    Offline

    cappi Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    180
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
  12. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Çok biliyorsun.... mızmızlanmakmış....

    Bir kere verdiğin örnek parmakla gösterilen ve nadir yaşanan bir olaydır.
    Ortada doktorsuzluktan kolunu kaybettiği için doktor olmayı isteyecek ve bu yolda azimle yürüyebilecek kararlılıkta bir adam var?

    Ayrıca doktor olupta tek kolla ameliyat yapamayacağından, üzgünüm ancak bir çok alanda çift kollu menfaatçi bir kısım doktorlarımızdan faydalı olacağı kesin.

    Herşeyi anladık, helal olsun ona da senin verdiğin bu örnekle konunun bir alakası yok. Sen tutmuş bir başarı örneği veriyorsun. Ayrıca günde 10 saat ders çalışan bir insan geri kalan hangi saatte çobanlık yapıyormuş sorarım sana.

    Sen sanki Allahın çobanı üniversitede çok başarılı olmuş gibi bize "alın işte" diyorsun?

    Adam günde 10 saat bak yazıyla da tekrar edeyim sana on saat ders çalışmış.
    Biz çalışmadık diye suçlu muyuz şimdi?
    Yazılarımı okusaydın, aşırı fedakarlık isteyen bir sistemin yanlışlığını eleştirmiştik.

    Burada kimse senin sandığın gibi "bu sistemle başarılı olma imkanı yok" demedi. Bu sistemin normal ve adil olmadığından bahsettik, bedne başka bir konuda kendimi örnek verdim iyi bir puan almama rağmen lise diploması ve okul puanı yüzünden gideme mi....

    Böyle sen gelipte "mızmızlanmak" cümlesini de araya sokuşturarak 10 saat çalışan adamları bize örnek veriyorsun. Ayıptır. Git bir yazılanları oku. Kel alaka olmuş. Üzgünüm sana bunları söylemek zorunda kaldığım için, maksadım seni kırmak değil inan ki ama öyle birşey söylüyorsun ki sanki biz mızmızlanan uyuz çocuklarız. Hiç bir şey çalışmamışız da başarısızlığımızı sisteme yüklemek ister gibi davranmışız gibi bize yazdığın lafa bak...

    Sistemi beğenmeyen ona direnirmiş falan, kırk yıllık eğitimci filozof artık neyse onun gibi konuşuyorsun. Sistemi beğenmeyen direnirmiş, nasıl direnecektik? Bizde mi 10 saat çalışacaktık ? Biz zaten bu sistem yüksek çalışmalar istiyor, sonra kişiye verdiği yeterli midir? Ayrıca bak yüksek çalışma da yetmiyor verilen örneklere bak. Benim 2002de ilk sene ÖSS puanım baya yüksekti iyiydi derken ne kadar yüksek olduunu söylemiyorum. Ama liseden 14 dersten kaldım, 14 ders. Üniversiteye girmeye hak kazanıyorum ama lise diplomasını alıyorum. Nereye direneceğim ? Sen şimdi bir de onu sınıfta kalırken düşünecektin dersin, ama işte herkesin hayatı çoban gibi değil türlü türlü problem var. Hakkarili işi gücü olmayan çobanı ortaya atmanın alemi yok. Adam maddi manevi sıkıntı çekmiş ama her sıkıntının mahiyueti farklı. Herkesin maddi manevi sıkıntısı bir değil. Bazılarının sıkıntısı hareket kabiliyetini dahi kısıtlar.
    Sonuçta ben üniversiteye bu sistemin zırvalıkları yüzünden gidemedim, gidenlerin de ne kadar iyi yetişği de tartışılır.

    Konumuz üstün başarı örnekleri değildi. Ayrıca bu olayda üstün bir başarı örneği değildir. Hakkari'de zeki adamlar olması ve bu adamların çobanlık yapması seni şaşırtabilir ama beni şaşırtmadı. Hakkari'de zeki ve çok çalışkan adamların olması ve bu adamların çobanlık yapmak zorunda olması seni şaşırtabilir ama beni şaşırtmadı. Hakkarideki bu zeki çalışkan ve çoban vatandaşımızın da yüksek puan alması seni şaşırtabilir ama beni hiç şaşırtmadı.

    İşin bu yönüne girmeyecektim ama artık bütün düşüncelerimi söyleyeyim yazı uzadı.Herşeyi bir kenara bırak.Bu zihniyetini de kınıyorum, ne yani köylü, fakir ve sakat olunca ÖSS kazanmak büyük iş mi oluyor. Bu bahsettiğim sıfatlara sahip olanları hor görmektir.

    Niye gözlerin yaşardı? Her kolsuza gözlerin mi yaşarıyor? Bu vatandaş zengin ve kolunu yitirmiş olsa yine de gözlerin yaşarır mıydı?

    Gözlerinin yaşarması gereken nokta "Hakkaride doktor olmayışı ve buralarda çekilen doktorsuzluk" olmalıydı. Böyle hikayeler değil. Bu hikayeler göz yaşartmaz. Ne biliyorsun da konuşuyorsun sözüm üstüne de bir de bana çıkmış "mızmızlanma" diyorsun.

    Hakkaride doktor yoksa bunun sorumlusu eğitim sistemimiz gibi yanlış olan diğer sistemlerimizdir. Bişeyler öğren de sonra karşımda laf et.
     
    kimodedim ve atakan_irresistable bunu beğendi.
  13. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Yukarıdaki cümle "alamıyorum" diye bitecekti ancak hızlı yazıp yazdığımı kontrol etmediğimden yanlış olmuş. Bahsetmek istediğim şey lise diplomasını alamayıp kazandığım yere gidememem ve de daha sonra diploma aldığımda ise diploma puanım çok düşük olduğu için asla ÖSS'den yeteri kadar puan alamamaktı.
     
  14. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    gaddarkemal, insanlar burda paylaşım yapıyorlar ve herkesin düşünesinin de senin gibi olmasını bekleme...her yazında, kendini konunun lideri konumunda gibi hissetmekten vazgecmelisin...burda isteyen ahlak sınırlarını aşmadıgı sürece istedigini yazabilir..sende biraz usluübuna dikkat etsen gerçekten iyi olur, boşuna ve gereksiz cıkışlar yapıyorsun...

    sistem bu şimdilik, bunu daha öncede yazdım...elden gelen birşey yok...kim çalışırsa o kazanıyor...bu yalnızca öss de değil, iş hayatında, savaşta ve diğer tüm herşey için gecerli...bu şuna benziyor , insanın kaderine isyan edip, çalışmak istemeyip mazeret bulmasına benziyor...isyan edecegine , kapasiteni zorlayıp dersine çalışıp sende iyi olan birileri gibi birşeyler yapmaya çalış...o puanları millet nasıl alıyorsa, sende alabilirsin...çalışmadıktan sonra hayıflanmak insan ziyanlıgından başka birşey değil...
     
  15. cappi
    Offline

    cappi Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    180
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Senin karşında laf eden yok ben konu hakkında bir örnek vermek istedim bu bir, üslubun çok yanlış bunu ne zaman anlayacaksın bu da iki..
    Neden bu kadar kızdın anlayamadım, benim anlatmak istediğim açık ve seçik..kısıtlı olanaklarla eğitimini sürdürmeye çalışan, engelli bir vatandaşımız Türkiye'nin alanında en iyi okullarından birini kazanmış..Bu şaşırtıcı mı?Evet..Göz yaşartıcı mı?Evet..Nesini tartışıyoruz?
    O kadar uzun yazıyorsun ki hangisine cevap vereyim?
    Engellileri hor gördüğümü iddia etmene mi?
    Saçmalığa bak,zengin ve kolsuz olsaydı tabii ki üzülürdüm ne diyeceğim,"aaa noolcak ya zengin ya varsın kolu olmasın nolucak ki?"..
    Sen bana git bir şeyler öğren diyeceğine git de önce bir günde 10 saat çalış, bir şeyler başarama, ondan sonra sistemi suçla..
     
  16. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Değerli forum üyeleri,

    Lütfen birbirinizi kırmadan, devam ediniz...

    Başarılar...
     
    diez ve saydam bunu beğendi.
  17. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    1 Her kazanana şaşır o zaman.
    2 Her kazanan zengine fakire yaşarsın gözlerin.
    3 Eğitim sistemini tartışıyoruz ve sende konuya bir örnek vererk dahil oldun, o konudaki örneğin şaşırtıcı değil ben onu tartışıyorum, örneği geçersiz kılmaya.
    4 Engellileri hor gördüğünü iddia etmedim, böyle bir komedi yapar mıyım? Demek istediğim zengin ve engelli biri öss'yi 10 saat çalışıp kazansa gözlerin yaşarır mıydı? Lafın tamamı anlayamayanlara söylendiğinden kısaca öyle demiştim, budnan sonra sana bilhassa uzun ve eksiksiz cümleler kurarım.
    5 Sen konu hakkında bilgisizsin, gidip birşeyler öğrenmen lazım. Benim sorunumu ve eleştirme sebebimi anlamamışsın bana 10 saat çalış falan filan....ne alaka şimdi ?

    6 D wolf kendimi birşey gibi hissetmiyorum. Ne kendimi ne başkasını lider görüyorum. Öyle bir izlenim edinmen senin hayat tecrübenin kısıtlılığından. Sen sanıyorsun ki benim tarzımdaki üslubumdaki her insan kendini birşey zanneder.Ayrıca madem buraya herkes ahlak sınırlarıını aşmadan istediğini yazıyor, o halde herkes olumlu yanıt alacğaını ve paylaştığı düşüncesinin irdelenmeyeceğini sanmasın.

    Ancak D.Wolf büsbütün haksız değilsin
    , sende cappi kızma konusunda falan biraz haklısın. Uyarılarınız için teşekkürler.İnsanların fikrine bu kadar agresif müdahale etmemeyi öğrenmeliyim. Bu da günah çıkarmam olsun. Haleluya !

    Ben konuyu kapatıyorum, kimsenin şahsıyla alıp veremediğim yok bunu da lütfen bilin.
     
  18. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar,

    Birbirinizle tartışmaya giriyorsunuz, herkez kendince haklı olabilir ve kimse kimseye kendi doğrularını zorlama hakkını kendinde görmesin. Fikirlerinizi sanal ortamda yazıyorsunuz, böyle olunca yüz yüze konuşmada olmıcak farklı tepkiler ortaya çıkabiliyor; eminimki kimse birbirini suçlamak, kırmak niyetinde değil o yüzden size ricam daha fazla büyütmeyiniz...

    Başarılar...
     
    diez, saydam ve bonatschi bunu beğendi.
  19. sovereign
    Offline

    sovereign Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    372
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Istanbul
    siz naptiniz ya basligi ahahah basim döndü okurken yazilanlari :) tartisma programina ciksaniz reyting rekorlari kirarsiniz :)
     
    kimodedim bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş