400 Gr Tavuk Göğsü Pişince 275 Gr oldu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve MysticMind tarafından 10 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. MysticMind
    Offline

    MysticMind Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2013
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makine Teknikeri
    Yer:
    Adıyaman
    Merhabalar.Az önce 400 gr hassas terazide ölçtüğüm tavuk göğsünü pişirdim ve tekrar ölçtüm.Çiğ iken 400 gr gelen göğüs eti piştikten sonra 275 gr geldi. 125 gr lık bir su kaybı mevcut.Merak ettiğim ise bunu yedikten sonra aldığım protein 275 gr üzerinden mi yoksa yine 400 gr üzerinden mi hesaplanacak?
     
  2. PeNa
    Offline

    PeNa Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2013
    Mesajlar:
    973
    Beğenileri:
    667
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Elektronik
    Yer:
    İstanbul
    Malesef haklısın 275 gram üzerinden hesaplanacak :)

    Sonuçta senin boğazından ne geçiyorsa o .
    Bende kızarmış tavuk alıyorum yarısı kemik çöpe gidiyor .
     
  3. MysticMind
    Offline

    MysticMind Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2013
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makine Teknikeri
    Yer:
    Adıyaman
    Toptan aldım ben 5 kilo kadar daha ucuza geliyor.Başka bir yerde 100 gr tavukta ki besin değeri hesaplanırken su + et e göre hesaplanır yani 100 gr tavuk + su = 23.55 gr proteindir,bu yüzden suyu gidince geriye kalan tavukta ki protein miktarı hala 23.55 dir yani aslında susuz 70 gr tavuk eti 23.55 gr proteindir diye okumuştum.Hangisi net doğru ki acep?
     
  4. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    100 gr tavukta sizlerinde yazdığı gibi 20-23 gr. protein var. Burada kastedilen miktar çiğ tavuk için.
     
  5. MysticMind
    Offline

    MysticMind Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2013
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makine Teknikeri
    Yer:
    Adıyaman
    Çiğ tavuktan kastınız nedir tam olarak? Çiğ tavuk + su 100 gr mı sadece tavuk 100 gr mı soruda da belirttiğim gibi örneğin 100 gr çiğ su + tavuk pişirdik suyu buharlaştı ve 60 gr tavuk kaldı diyelim o zaman çiğ halinde ki proteininden azalma gerçekleşiyor mu?
     
  6. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    Çiğ, pişmemiş anlamında. Belirttiğin gibi pişince suyu buharlaşır. Diyelimki 100 gr çiğ tavuk pişince 70 gr oluyor. Ama proteini yine aynı kalıyor. Eksilen şey su. Suda da protein yok malumun. Tabi bu arada bi hatırlatma yapayım. Hem kanserojen oluşumları, hem de protein denatürasyonunu (bozulmasını) önlemek için tavuğu ızgarada ya da tavada pişirirken yakmamaya özen gösterin.
     
    Aytun_Benli, Akdenizli ve MysticMind bunu beğendi.
  7. MysticMind
    Offline

    MysticMind Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2013
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makine Teknikeri
    Yer:
    Adıyaman
    Teşekkür ederim hocam yani bugün çiğ olarak 400 gr pişirdiğim tavukta 4 X 23 = 92 gr protein almış oluyorum değil mi suyu gitse bile.
     
  8. HardBodici
    Offline

    HardBodici Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2013
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    bende haşlama yapıyordum 350 gr. demekki bundan sonra çiğ yiyecez :D
     
    PeNa bunu beğendi.
  9. kubilaykıbrıs
    Offline

    kubilaykıbrıs Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2013
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir-kıbrıs
    pişirirken suyunun ne kadar çıktığı,yağ koymuşsan yağın etkisi besin değerini değiştirir.Fakat normal bir şekilde pişince besin değerinde büyük değişikler meydana gelmez.20 -23 gram protein vardır.
     
  10. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    Arkadaşlar bilmeyenler için ekleyeyim. Malumunuz haşlamada tavuk etindeki besin maddelerinin bir kısmı suya geçer. Haşladıktan sonra sadece tavuğu yer suyunu tüketmezseniz bu sefer besin değeri eksilir. Ama ne oranda ve hangi besin maddesi (vitamin, mineal, protein vb) eksilir onu bilmiyorum. Suyunu çorba niyetine içebilirsiniz. Ya da pilavda kullanın.
     
    PeNa ve kubilaykıbrıs bunu beğendi.
  11. PeNa
    Offline

    PeNa Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2013
    Mesajlar:
    973
    Beğenileri:
    667
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Elektronik
    Yer:
    İstanbul
    Biraz konu dışı olacak ama; makarnayı haşladıktan sonra suyunu dökmeyip içerdim eskiden antreman esnasında dayanıklık sağlardı >>>Bu yazdıklarım ın bilimsel bir dayanağı yok varsada ben bilmiyorum . Placebo etkisi değil gerçekten etki ediyor.
     
  12. prostarkztr3
    Offline

    prostarkztr3 Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2012
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    çok pişirme tavuğu 300 350 gram belki elde edersin ben max 2 dk bekletiyorum
     
  13. kubilaykıbrıs
    Offline

    kubilaykıbrıs Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2013
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir-kıbrıs
    en sağlıklısı ve lezzetlisi önce haşlayıp sonra kızartmak. Biraz daha fazla alın tam istediğiniz besin değeriyle beslenin. 1 - 2 gram protein gidecek diye bu kadar rakamlarla kafanızı yormayın.
     

Sayfayı Paylaş