2014 kasim ayinda baslayacagim supp kombisi

Konusu 'Supplement Günlüğü' forumundadır ve Mr X tarafından 21 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Mr X
    Offline

    Mr X Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2014
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Optimum gold whey
    Optimum bcaa 5000 powder
    Optimum glutamine
    Bsn no xplode
    Mutlivitamin (evde var zaten hep )
    Hedef: temiz kas kutlesi
    kombin nasil olur gencler ?
    ektomorfum karbonhidrat tozu eklemelimiyim kombine ?
     
  2. snrgndr
    Offline

    snrgndr Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Spora yeni başlamıyorsundur umarım :)

    Whey ve BCAA gayet iyi. Optimum ürünleri kalite olarak iyidir , kendim bizzat iki ürünü de kullandım. Doğru beslenme , düzenli supplement desteği ve güzel antrenmanlar ile güzel sonuçlar alınabiliyor. (Haliyle)

    Ekstra olarak Optimum Glutamine yazmışsın ama ; Optimum Gold Standart Whey kullanacaksın ve iki ölçek spor sonrası , 1 ölçek de sabah kahvaltı öncesinde aldığını farzedersek günlük 12 gram glutamin vücuduna giriyor. Kahvaltı öncesi kullanmazsan eğer 8 gram eder. Ki bence bu gayet yeterli bir miktar. Günlük alınması gereken glutamin miktarının 5-10 gram olduğu yazılıyor. Ve bunlar eminim ki bizim kaldırdıklarımızın üzerinde antrenman yapanlar için gerekli olan gramajlardır. Bu sebepten ötürü ekstra glutamin desteğine ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. Şayet glutamini bu denli içermeyen bir protein tozu kullansaydın , kesinlikle almanı önerirdim. (Glutamin öncülü onlar diyenler olacaktır , araştırdıktan sonra böyle söylemelerini tavsiye ederim. O öncüller uçmuyor havaya :) )

    Bsn Noxplode kullanmadım , kullanan arkadaşlarım var. Memnunlar , karpuzlusu var sanırım düzenli alıyorlar kırmızı kırmızı oluyor içiyorlar. İçeriğinde ek olarak kompleks kreatin de bulunmakta. Eğer maddi olarak problemin yoksa , hele ki ektomorfum diyor isen eğer kullanman gayet makul duruyor.

    Multivitamin kullanımı önemli. Çoğu sporcu umursamıyor ; ancak kullanımı göz ardı edilmemeli diye düşünüyorum. Vücut zaten normalin dışında bir iş yapıyor , ağır kaldırıyor , kas kazanıyor. Bunun dışında beslenmemiz de o kadar çeşitli olmuyor. Akşam yemeğinde pirinç ve tavuk göğsü haşlama , ne kadar vitamin değeri olabilir. Hele ki şuanda üretilen tavuklar ile. Doğru bir karar vermişsin. Ben marka olarak Olimp kullanıyorum , fiyatı diğerlerine göre biraz tuzlu. Ama içerik olarak zengin , ha o kadar da gerekli değil. Ortalama bir MV ' de yeterli olur.




    Ben Glutamin'i kesinlikle çıkarmanı öneririm. Nereden baksan 100 TL para vereceksin , zaten protein tozundan ve günlük beslenmenden ihtiyacın olanı alacaksın gerek yok açıklamasını yaptığım gibi.
    Bsn Noxplode konusunda kararsızım. Kullananlar memnunlar ama bilemiyorum.

    Bir şey eklemem gerekirse eğer , kesinlikle kreatin ekle derim bu supplement kombinine. Senin yerinde olsam BSN Noxplode ve Glutamin'i çıkartır , yerine Kreatin eklerim. Çok daha olumlu sonuçlar alacağını düşünüyorum. Bir de ektomorf vücutlar için AOL desteği (GH etkisinden de dolayı) yapın diyorlar ; ama bu seviyede gerek olduğunu düşünmüyorum.


    Optimum Gold Standart Whey - Optimum BCAA 5000 - Optimum Kreatin ve Multivitamin . Bence bu kombin daha yeterli ve daha uygun fiyatlı olacaktır.

    Kendim de ekto-mezo arası bir vücut yapısına sahibim. 2.5 yıldır ilgileniyorum bu spor ile kim ne derse desin çok ama çok etkii. Gerek genetik , bunun bağlamında vücut yapısı. İşler bizim için biraz daha zor oluyor bu bir gerçek. Doğru ağırlıklar ile çalışmaya çalış , hacim istiyorsan yüksek ağırlık az tekrar ektomorf için biçilmiş kaftandır. Bunun haricinde beslenmen bu yüzlerce milyon vererek alacağın supplementlerden çok daha önemli. Sabah kahvaltısında yumurtanı , peynirini vs. eksik etme. Gün içeriside kırmızı et ( Kıyma kavur , hem ucuza gelir nispeten) , beyaz et tüket. Yulaf ezmesi bizim gibiler için altın değerinde bir kompleks karbonhidrat ve protein kaynağı. Gece bir iki saat önce uyumazdan lor peyniri , süt...


    Karbonhidrat kullanmalı mıyım diye sormuşsun. Ben son derece gereksiz buluyorum bunu. Kilonu boyunu bilmiyorum , eğer zayıfsan Gainer adı altında satılan ürünlerden ekstra olarak kullanabilirsin ama amaç olarak yağsız kas kütlesi yazmışsın. Sen kompleks karbonhidratlarını güzel güzel ye yemeklerden (Yulaf ezmesi , esmer pirinç , kepekli bulgur , bulgur = ALTIN :) )hiç gerek yok bu amacına göre karbonhidrat tozu desteğine. Boşu boşuna paranı çar çur etme :)

    Başarılar diliyorum ; benim yazdıklarım sadece bir tavsiye. Fazla da kafanı karıştırmana gerek yok , herkes ayrı bir yorum yapar bu gibi durumlarda. Hele ki soru soruyorsan , of of. Artık supplement olarak nelere karar kılarsın bilmiyorum ama kullanmaya başladıktan sonra beslenme ve antrenman programın ile birlikte etkilerini yazarsın :)
     
  3. Mr X
    Offline

    Mr X Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2014
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Verdigin elmas degerindeki bilgiler icin sonsuz tesekkurler yeni baslamiyorum spora sadece ara vermistim 2 aydir kilo kaybi oldu 2 aydir tatilde oldugum icin ne uyku var ne beslenme nede spor 1 ay sonra duzenimi oturtup devam edicem tekrar tesekkurler bilgiler icin
     
  4. Mr X
    Offline

    Mr X Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2014
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Suan optimum whey - bcaa ve creatine kullaniyorum sen creatine kullanimini nasil yapiyorsun ? Kac ay ara verip kac ay kullaniyorsun ?
     
  5. Candot
    Offline

    Candot Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    428
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Bcaa yerine amino da dusunebilirsin.
     
  6. snrgndr
    Offline

    snrgndr Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    3 hafta spor öncesi , 1 hafta kullanmıyorum
     
    Mr X bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş