Protein enerji vericiler grubuna girdiği için, diet döneminde yani kas yapımının olmadığı dönemlerde wheylerle ve yemekle karşılandığı zaman, alınan protein miktarının birçoğu depolanacaktır(yağlanma). Unutmamak lazımki 1 ölçek whey ile sütüde katarsak 30 gr saf protein alırız ve aldığımız diğer ürünlerde cabası. Şimdi insanın kafasına takılması lazım tabiki: "ben kas yapmıyorum, tek amacım kilo vermek, neden fazla protein alayımki?"
Yine bu aynı kişinin aklına var olan kas kütlesini korumak diye bir cevapda gelebilir ama biz kas kütlesini çalışmamız oranında koruruz. Yani vücut ihtiyacı olmadığı kası sindirir buna kas erimeside diyebiliriz. Peki diyetteyken yapılan çalışmayla normal zamandaki çalışmanın aynı şeyler olmadığını ve alınacak besinlerinde aynı olmaması gerektiğini söylememize gerek var mı?
Whey sporcu ek gıdasıdır, yani normal gıdaların isteklere cevap vermediği zamanlarda kullanılır ve en önemli özelliği(benim için) kana hızlı karışıp, yağ yapmamasıdır*
*ağır bir body antremanından sonra yağ yapmaz ama cardio çalışmasından sonra aynı şeyleri diyemeyiz.
Sonuç olarak dietteyken yağ yakıcı ve extra olarak vitamin ve mineral haricinde birşeye ihtiyaç yoktur.
Tabi aynı şeyi 150kgluk yarışmacılar için söyliyemeyiz.
Son düzenleme: 2 Aralık 2007