arkadaşlar bu dediğiniz 100 gram makarna 50 gram gram makarna nasıl ölçüyorsunuz kaç tabak geliyor bu kuru ağılık mı bu yoksa piştikten sonra kimi ben bi sitede pişmişin karbonhidratını 100 gramın da 20 gram gördüm ama siz 75 gram diyorsunuz lütfen aklım daki bu sorunu kaldırabilirmisiniz
örnek olarak kuru makarna pişince 100 gramının 50 gramda su emdiğini farzedelim ; sonuç olarak pişmiş ıslak makarnanın 100 gramda 35 gram su 65 gram makarna var demektir.. yani pişmiş makarnanın besin değeri aslında 65gramındaki besin değeridir.. o yüzden kurusu esas alınır..
standart paketler 500gr.. 50gr çok az olur bir tabak için..aslında deneyerek anlayabilirsin ama yaklaşık bir paketten 4 tabak çıkıyor.. buda 125 gr.eder.. yinede denemende fayda var..
hocam hesaplarıma göre biz 4 kişilik aileyiz 500 ram makarna bize yaklaşık 2 gün yetiyor buda bazen öğlende yeniyor yani bu 10 tabak yapar 1 tabağada 50 gram düşer yani 1 tabak makarna 50 gram geliyor tabi tabaktan tabağa fark vardır bizm kiler küçük o zman
siz bir aile olarak 2 günde bitiriyorsunuz.ben kendime yapıyorum.1 günde tek başıma bitiriyorum. bu arada makarna kompleks korbonhidrattı dimi ?? yanlış hatırlamıyosam.
makarna durum buğdayından yapılır ve ekmeklik buğdaya göre çok daha besleyicidir..ayrıca makarna undan yapılmaz bilindiğinin aksine..durum buğdayı irmiğinden yapılır ve tam tahıl ürünü olduğu için kompleks karb.kategorisine girer..(yağsız,sossuz iken tabi) http://www.iib.org.tr/IIB_Portal/DesktopDefault.aspx?tabid=1056&CatalogID=205&mid=2032 http://www.ntvmsnbc.com/news/181299.asp