100 gram makarna

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve tirebel tarafından 29 Ocak 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. tirebel
    Offline

    tirebel Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar bu dediğiniz 100 gram makarna 50 gram gram makarna nasıl ölçüyorsunuz kaç tabak geliyor bu kuru ağılık mı bu yoksa piştikten sonra kimi ben bi sitede pişmişin karbonhidratını 100 gramın da 20 gram gördüm ama siz 75 gram diyorsunuz lütfen aklım daki bu sorunu kaldırabilirmisiniz
     
  2. savasaktulum
    Offline

    savasaktulum Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    çiğ olarak hesaplanır genelde aket 500 gr artık goz kararı hesapla yada mutfak tartısı al:)
     
  3. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    bardakla bol 5e iste, yok mu 5 tane aynisindan su bardagi ?
     
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    örnek olarak kuru makarna pişince 100 gramının 50 gramda su emdiğini farzedelim ;
    sonuç olarak pişmiş ıslak makarnanın 100 gramda 35 gram su 65 gram makarna var demektir..

    yani pişmiş makarnanın besin değeri aslında 65gramındaki besin değeridir..

    o yüzden kurusu esas alınır..
     
    Son düzenleme: 30 Ocak 2008
  5. tirebel
    Offline

    tirebel Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    siz hiç dikkat ettiniz mi diez hocam kuru 50 gram makarna 1 tabak çıkıyormu
     
  6. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    standart paketler 500gr..
    50gr çok az olur bir tabak için..aslında deneyerek anlayabilirsin ama yaklaşık bir paketten 4 tabak çıkıyor..
    buda 125 gr.eder..
    yinede denemende fayda var..
     
  7. tirebel
    Offline

    tirebel Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    hocam hesaplarıma göre biz 4 kişilik aileyiz 500 ram makarna bize yaklaşık 2 gün yetiyor buda bazen öğlende yeniyor yani bu 10 tabak yapar 1 tabağada 50 gram düşer yani 1 tabak makarna 50 gram geliyor tabi tabaktan tabağa fark vardır bizm kiler küçük o zman :D
     
  8. djburakgs
    Offline

    djburakgs Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    541
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Üsküdar
    siz bir aile olarak 2 günde bitiriyorsunuz.ben kendime yapıyorum.1 günde tek başıma bitiriyorum. bu arada makarna kompleks korbonhidrattı dimi ?? yanlış hatırlamıyosam.
     
  9. tirebel
    Offline

    tirebel Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    500 gram makarnayı bir günde nasıl yiyosun be abi maşallah hiç ekmek vb şey yimezsen o zaman
     
  10. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    makarna durum buğdayından yapılır ve ekmeklik buğdaya göre çok daha besleyicidir..ayrıca makarna undan yapılmaz bilindiğinin aksine..durum buğdayı irmiğinden yapılır ve tam tahıl ürünü olduğu için kompleks karb.kategorisine girer..(yağsız,sossuz iken tabi)

    http://www.iib.org.tr/IIB_Portal/DesktopDefault.aspx?tabid=1056&CatalogID=205&mid=2032


    http://www.ntvmsnbc.com/news/181299.asp
     

Sayfayı Paylaş