1 porsiyon protein tozunda 22 gr. protein 1 konserve ton balığında 24 gr. protein?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve tunerboy tarafından 7 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. tunerboy
    Offline

    tunerboy Yeni Üye

    Katılım:
    24 Mart 2011
    Mesajlar:
    284
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    aradaşlar on. whey kullanıyorum 1 ölçeğinde 22 gr. protein var
    100gr. bi ton balğındada 24 gr. protein var ozaman ozaman protein tozunun yerine atremandan önce ve sonra ton balığı yesem sizce daha iyi olmazmı ?
     
  2. Muscleguy
    Offline

    Muscleguy Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    53
    Biraz daha araştırma yapmalısın kana karışma sürelerine bakmanı tavsiye ederim ve whey proteinin ne demek olduğunu iyice okumanı
     
    Danny Boy, simitci88 ve tunerboy bunu beğendi.
  3. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Günde iki defa ton balığı yemek ilerleyen yıllar için civa zehirlenmesi riskini arttıracaktır.
     
    AkrepHan bunu beğendi.
  4. tunerboy
    Offline

    tunerboy Yeni Üye

    Katılım:
    24 Mart 2011
    Mesajlar:
    284
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    ortaya koduğun bu idda dan eminmisin ?
    sadece ben deil bir çok kişi bu yorumunun sebebiyetinden tobn balığını 1 defadan fazla yemez belkide hiç yemez ?
     
  5. kaotik
    Offline

    kaotik Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    doğru demiş ton balığı çok yenmez civa miktarı fazla bu etkiyi azaltmak için ton balığının yanında yeşil çay içmeni tavsiye ederim.
     
  6. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Şöyle söyleyeyim, riski arttırmaktan bahsettim.Çok tartışılan bir konudur bu, bazı araştırmacılar civa zehirlenmesine uğrayacak kadar ton balığı(sadece ton değil tabi,diğer balıklarda da civa bulunur) yemenin imkansız olduğunu düşünüyorlar,bazıları ise haftada birkaç defadan fazla yememenin gerektiğini yoksa yıllar içinde vücuttaki civa birikiminin zehir etkisi gösterecek kadar artacağını iddia ediyorlar.Kesin bir iddiada bulunmak şu sebepten zor,değişik yerlerden ve değişik zamanlarda alınan örneklerde balıklarda bulunan civa miktarı farklılık gösteriyor.
    Sonuçta herkesin kendi bileceği iş ama ben şahsen tedbirli olmak adına haftada 3-4 defadan fazla sadece ton da değil, balık yemiyorum ve büyük balıklardan ziyade küçük balıkları tercih ediyorum.Küçük balıklarda civa birikimi daha az olur.
    Türkçe kaynak bulmak zor ama ingilizcesi olan arkadaşlar pubmed sitesine girip "mercury" ve "tuna" kelimelerini aratabilirler veya bodybuilding.com forumlarında bayağı tartışılmış bir konu.

    Ekleme: Paranoyak olmaya da gerek yok tabi ki, elbette yiyeceğiz balığımızı,çok da severim...
     
    Son düzenleme: 7 Haziran 2012
    kaotik bunu beğendi.
  7. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    yada bol yesillik yemeliyiz
     
  8. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Hah, bizlik bir araştırmaingilizce; http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20728500

    Özetle diyor ki,test edilen örneklerde ton balığı konservelerinin %8.9'u ve taze ton balığı örneklerinin %20'sinde Avrupa'nın güvenli kabul ettiğinden daha yüksek civa bulunmuş.Şu anda tespit edilmiş bir zarardan bahsedilmiyor ama tüketicilerin güvenliği açısından ilerleyen yıllarda da ürünlerin takip edilmesi tavsiye ediliyor.
     
    kaotik bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş