1 kg lık ton balığı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Tamer tarafından 1 Şubat 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 23 üye.
  1. aLexmk
    Offline

    aLexmk Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2006
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    ben ton balığını salatanın içine ekleyip öyle tüketiyorum yada tavuk yoksa makarnanın üstüne yerim..göbek salata ile çok güzel oluyor bide bol limon sıkınca walla koca bi [ köpek tası gibi :D ]tası bitiriyorum..
     
  2. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    ton balığını hep diyet alırım 0 yağlı fakat bazen bulamadığım için yağlısını almak zorunda kalıyorum yağını tamamen süzdükten sonra içine bol miktarda limon sosu döküp yine süzüyorum olabildiğince en az yağı alıyorum benim metodum bu...
     
  3. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    yağına ekmeği banmak etini yemekten daha lezzetli geliyor bana :)
    ton'u kızartarak-sos yaparak kullanan arkadaşlar varmış, denemek lazım...
     
  4. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın arkadaşlar ben konserve ton balıklarını önermiyorum ve hiçbir doktorda önermez. onun yerine yenikapı halinden taze hoplayıp oynayan balık almanız daha faydalı olmazmı kılçıklarına baktığınızda yemyeşil fosfor kaynıyor iliklerinde balıkların. ve tam mevsimi sezon başı max fayda sağlanabilir. özelilikle sayın cotapollux dediği ekmek olayını ben ton balığına yapamam ama bu balıklara özellikle aliminyum folya ile pişirip yada zeytin yağıyla pişilirilirse yapılabilir.
     
  5. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    maalesef haklısın fakat tüketmesi çok daha kolay olduğu için ister istemez konserveye yöneliyoruz, mesela şimdi bir porsiyon yedim konserve değilde taze balık olsaydı onu bu saatte uğraşıp, evi kokutmak pahasına mümkün değil yapamazdım...ama en kötüsünden haftada bir de olsa taze balık tüketirim, levrek ya da çupra...
     
  6. Hu53Y!n
    Offline

    Hu53Y!n Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2008
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İst
    Her sabah 160gr dardanel ton balığı kahvaltı niyetine mideme indiririm :) Bana birşey olmadı sanada olmaz diye düşünüyorum :p
     
  7. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    ton, kılıç ve somon balıkları haftada 1kg'dan fazla tüketilmemeli çünkü yüsek miktarda civa ve kurşun gibi ağır metal içeriyorlar. şimdi tam mevsimiyken taze sardalya, istavrit, hamsi gibi balıklara yönelmek çok daha faydalı, hem ton'a göre oldukça da ucuza geliyorlar.
     
    castorpollux bunu beğendi.
  8. qicik
    Offline

    qicik Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evet trabzonda hamsi çıktı kilosu 2-2.5 burda şu an 1 hafta önce 5 ytl idi düşüyo allah şükür hamsisiz kalmıyoruz. :)
     
  9. RUNTIME ERROR
    Offline

    RUNTIME ERROR Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(Bilgisayar Mühendisliği)
    Yer:
    Ankara

    Konserve yiyeceklerin bulunduğu bölümde "alt raflara dikkatle"bakın:)
     
  10. RUNTIME ERROR
    Offline

    RUNTIME ERROR Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(Bilgisayar Mühendisliği)
    Yer:
    Ankara
    İmzana yönelik bir atıfta bulunucam Hu53Y!n arkasaşım.Derslerini az öz düzenli çalış denemeleri kafaya takma hep zordur çünkü:seni odtüde görmek isterim neden dersen durumun benim 2 sene önceki durumumun aynısı:) Kendimi hatırladım suratımda tebessüm oluştu:) BAŞARILARthums:
     
  11. gokhan0322
    Offline

    gokhan0322 Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2009
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    28
    şimdilerde ne kadar acaba 1 kg lik ton balığı. alınabilir protein bakımından cezbediyor :)
     
  12. lawmert
    Offline

    lawmert Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Bende yiyecektimde içinde civa var bu ton balıklarının kardeşim ya aldıklarım dolapta duruyor
     
  13. esen32
    Offline

    esen32 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2010
    Mesajlar:
    147
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Antalya
    Ben yumurtalı yapıyorum ton balıgını tadına tad katıyor :D
     
  14. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    lawmert kutunun içinde civa çözeltisimi var.
     
  15. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    bugun carrefour da baktım 1kg lık dadanel ton 21 tl bence alınmaz ucuk bır fıyat 600 kusur suzme agrlıga sahıp
     
  16. _Hrothgar_
    Offline

    _Hrothgar_ Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2011
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Geçen gün bir dergide okudum omega 3 alımı kas gelişimini %13 artırıyormuş. Bu demek değil ki her gün balık ye :D her besinden dengeli olmak en iyisi.
     
  17. osmanaga
    Offline

    osmanaga Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2011
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    ADANALI1980 bunu beğendi.
  18. Phil_Heath
    Offline

    Phil_Heath Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2011
    Mesajlar:
    781
    Beğenileri:
    1.372
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Civil Engineer
    Yer:
    Istanbul-Southampton-Moscow
    ben body yaptığım günlerin akşamı antreman sonrası genelde 2 tabak tereyağlı makarna ile 250g az yağlı ton balığı yiyorum...
    inanın bana bu sayede geliştim ...
    ton balığındaki omega-3 yağ asidi vücudundaki yağların yanmasını sağlıyor ve protein oranı çok yüksek...
     
    Son düzenleme: 17 Ocak 2012
    ADANALI1980 bunu beğendi.
  19. Black_Eagle
    Offline

    Black_Eagle Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Yok mu bu konuda kesin, net bir kanı?

    Ayda 9.5 kilo (Günde 320 gr) ton balığı yiyorum, sakata gelmeyelim? :)
     
  20. kralpasa
    Offline

    kralpasa Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2014
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Müşteri Temsilcisi
    Ton balığı büyük bir balık o yüzden doktorlar içindeki civa birikiminden dolayı hafta da 2 3 kez tüketilmesini sağlıklı buluyor ayrıca ton balığından daha ucuz protein kaynakları da var tavuk gögsü gibi 250 gr 2.5 tl ye geliyor ki tavuk göğsü her yerde besin değerleri farklı gösterse de ortalama 100 gr da 20 gr protein bulunuyor her gün ton balığı yemeyin arkadaşlar aşırı civa birikimi beyin de büyük hasarlara yol açıyor ayrıca burda hiç bir bu işi bilen sporcu her gün ton balığı yemiyordur ve asla böyle bir beslenmeyi önermez
     

Sayfayı Paylaş