Yüksek yağ içerikli beslenme yöntemiyle ilgili sayılan bu veriler, Mart 2007 tarihinde Pediatrics dergisinde Johns Hopkins Medical Institutions’dan Dr. John M. Freeman ve arkadaşları tarafından yayınlanan son 10 yılın yapılmış çalışmalarının derlendiği makalede yer alıyor.(184) Bu makalenin yorum bölümünde şu sözcüklere yer veriliyor;
Hayretle farketmekteyiz ki yüksek yağlı yiyeceklerin insanları şişmanlattığı ve kolesterol düzeylerini arttırdığı doğru değildir.
Bu yayına ek olarak yapılan diğer yayınları gözden geçirmekte fayda olacaktır. Clinical kardiyology’de 2004 sonbahar döneminde yer alan bir çalışmada
6; 24 hafta boyunca yüksek yağ ve et, düşük karbonhidratla beslenen; kan şekeri ve kolesterolü yüksek olan 83 şişman kişide 8.16.24. haftalarda yapılan kan tahlillerinde, kişilerin belirgin kilo verdikleri, iyi huylu kolesterolün arttığı (HDL), kötü huylu kolesterolün (LDL) azaldığı, trigliserid düzeylerinin azaldığı, üre ve kreatin değerlerinin değişmediği saptanmış. Kişilerde hiçbir yan etki ya da yakınma gözlenmemiş.
Son yıllarda yapılan diğer bilimsel çalışmalar; yağ, et ve sebze ağırlıklı beslenen insanlarda beyin çalışma özelliklerinin düzeldiğini vurguluyor. Bu diyet ile; beyin enerji üretiminin arttığı
11-15, beyin hücrelerinin protein fosforilazyonunu arttırarak daha düzenli çalıştığı
16, beyinde insülin benzeri büyüme hormonunun artarak hücreleri koruduğu
17, beyin hücrelerini koruyucu antioksidan özellikteki enzim olan glutatyon peroksidaz’ın etkinliğinin arttığı
18,19 Alzheimer Hastalarında beyinde oluşan amiloid beta 40 ve 42 adı verilen maddeleri azalttığı gösterilmiş
20.
Kronik hastalığı olan ya da kilo vermek amacıyla diyetlerinden yağı kesen insanlar, vücudun temel yapı taşından mahrum olurlar. Beynin %65’ini oluşturan yağlar diyetten kesildiğinde depresyona meyil artar. Bu nedenle yağsız yiyen insanlar bitkin, yorgun ve isteksizdirler.
Beyin Doktoru
Güclü ILGAZ
ilk seri uretim olan degirmen 100 sene evvel isvicrede yapılmısken Yerlesik tarıma gecis 2 milyon yıllık insanoglunun son 2000 senesini almısken
yuksek karbonhidrat dusuk yag diyetinin nasıl saglıklı oldugunu iddaa ediyolar Merak ediyorum.
Yapılan calısmalar beyin fonksiyonunun duzeldigini gosteriyor Ornek olarak Sara hastaları bu tarz beslenme ile nobetlerinden kurtuluyolar Cunku vucuddaki tümörün tek besin kaynagı sekerdir
http://www.beyindoktoru.com/Beslenme.htm
---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:41 ----------
j.claude.er
bunu kısa zaman tutmussundur 1 ve 2 ay gibi uzun bir zaman surdurseydin boyle dusunmezdin. Karbohidratı kıstıgımız surece yagı arttırmalıyız
Genişletmek için tıkla...