07.00'dan 14.00'a kadar birşey yememek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve skllmyh tarafından 12 Kasım 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. skllmyh
    Offline

    skllmyh Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    en kücük cikolatada bile 100gr'mında 30gr yağ varken nasıl oluyorda 5'li hazır pizzalarda 100gr'ında 9gr yağ oluyor?

    bugün markette dikkatimi cekti. 9gr yağ yazdiği için aldım haftada 1 gün kendimi ödüllendiririm herhalde.
     
  2. amrt
    Offline

    amrt Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2009
    Mesajlar:
    191
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Istanbul
    nesquikli süt demişsin onda var zaten bir de ek olarak muz veya elma yersen birşey olucağını sanmıyorum. kim öyle beslenıyor kı? başka ne yıceksın ki öğün arasi aparatif klasik şeyler..
     
  3. ImmortaL_
    Offline

    ImmortaL_ Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci/müzisyen
    Vikipediadan bir alıntı ile başlayım cevabıma, 'Karbonhidratlar birinci dereceden enerji verici olarak kullanılırlar. Karbonhidratlar en çok Ekmek, makarna, fasulye, patates, kepek, pirinç,tahıl ve hububat içinde bulunurlar. Karbohidratlar > yağlar > proteinlerdir. Karbonhidratlar vucütta en çok bulunan üçüncü besin maddesidir. Açlık anında ilk tüketilen besin maddesidir. Yapıtaşları glikozdur. Depo şekli glikojendir. Kimyasal sindirimi ağızda başlar. DNA, RNA ve ATPnin yapısına katılır.' Karbonhidratlar yoğun fiziksel çalışma ve güç gerektiren sporlarda,sporculara en fazla güç veren besinlerdir. Ayrıca, Dr.John Berardi Ph.D 'nin (ki kendisi aynı zamanda profosyonel vücut geliştirmecisidir) araştırmaları ve karbonhidratlar hakkındaki söylemlerini http://www.bodybuilding.com/fun/berardi54.htm linkinden görebilirsiniz. Ayrıca sitenin alt kısmında,bir vücut geliştiricisinin kilosuna göre nekadar protein,karbonhidrat ve su alması gerektiğini hesaplayan bir sistemde mevcut. Karbonhidratlar dediğiniz kadar felaket olsaydı, vücut geliştirme sporcuları için üretilen supplementlerin hiçbirinin içinde yer almamalarıda gerekirdi. Ayrıca Bostondaki Tufts Üniversitesinde yapılan bir araştırmada,karbonhidrat alımını durduran ve durdurmayan 2 grup arasındaki yapılan deneylerde,karbonhidratsız beslenen grubun beyin fonksiyonlarında ve fiziksel aktivitelerindeki bozukluklar gözlemlenmiştir. ( http://www.webhatti.com/saglik/332269-karbonhidrat-eksikligi-hafiza-kaybina-yol-acabiliyor.html ) Ayrıca yine bir alıntıyla; ''Uzun dönem yüksek protein diyetini uygulayanlar arasında osteoporoz hastalığı (kemiklerin çok kolay kırılabilmesine sebep olan bir hastalıktır.) riskinin de arttığına dikkati çeken uzmanlar, dengeli beslenme ve egzersizle kilo verebilmenin daha sağlıklı olduğunu kaydediyor.'' Dr. Chia-Ying Wang,Güney Dallas Tıp Merkezinde yapılan ve altı hafta süren araştırma. ( http://www.hekimce.com/index.php?kiid=1884 ). Bilimsel deneylerin ve uzmanların örneklerini burada çeşitlendirmek mümkün,hepsini paylaşmak konunun iyice yolundan çıkmasına sebep olacak. Son olarak vücut geliştirme sporu diğer sporlardan farklıdır. Sporcular yoğun güç ihtiyacı,yoğun fiziksel aktivite ve beslenmenin öneminin farkındadır. Paylaştığınız linklerdeki araştırmacılar ne denli bu sporla ilgilidir ve baz olarak nasıl bir insan profilini alıyorlar tartışılır.
     
  4. j.claude.er
    Offline

    j.claude.er Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2010
    Mesajlar:
    536
    Beğenileri:
    438
    Ödül Puanları:
    73
    karbonhidratların yararını tartışmaya gerek yok.her türlü sporu yapan karbonhidrat tüketiyor.agır siklet bir boksörler yarım tencere makarnayı boşunamı tüketiyor? enerji açıgını doldurmak için karbonhidrat tüketiyorlar. ben kısa zaman önce pirinç makarna ekmek tüketimini azalttım. inanın doğru düzgün antrenman çıkaramadım.aldıgımız karbonhidratların protein kadar önemli bi yeri oldugunu söylemeliyim.
     
  5. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Yüksek yağ içerikli beslenme yöntemiyle ilgili sayılan bu veriler, Mart 2007 tarihinde Pediatrics dergisinde Johns Hopkins Medical Institutions’dan Dr. John M. Freeman ve arkadaşları tarafından yayınlanan son 10 yılın yapılmış çalışmalarının derlendiği makalede yer alıyor.(184) Bu makalenin yorum bölümünde şu sözcüklere yer veriliyor; Hayretle farketmekteyiz ki yüksek yağlı yiyeceklerin insanları şişmanlattığı ve kolesterol düzeylerini arttırdığı doğru değildir.
    Bu yayına ek olarak yapılan diğer yayınları gözden geçirmekte fayda olacaktır. Clinical kardiyology’de 2004 sonbahar döneminde yer alan bir çalışmada6; 24 hafta boyunca yüksek yağ ve et, düşük karbonhidratla beslenen; kan şekeri ve kolesterolü yüksek olan 83 şişman kişide 8.16.24. haftalarda yapılan kan tahlillerinde, kişilerin belirgin kilo verdikleri, iyi huylu kolesterolün arttığı (HDL), kötü huylu kolesterolün (LDL) azaldığı, trigliserid düzeylerinin azaldığı, üre ve kreatin değerlerinin değişmediği saptanmış. Kişilerde hiçbir yan etki ya da yakınma gözlenmemiş.








    Son yıllarda yapılan diğer bilimsel çalışmalar; yağ, et ve sebze ağırlıklı beslenen insanlarda beyin çalışma özelliklerinin düzeldiğini vurguluyor. Bu diyet ile; beyin enerji üretiminin arttığı11-15, beyin hücrelerinin protein fosforilazyonunu arttırarak daha düzenli çalıştığı16, beyinde insülin benzeri büyüme hormonunun artarak hücreleri koruduğu17, beyin hücrelerini koruyucu antioksidan özellikteki enzim olan glutatyon peroksidaz’ın etkinliğinin arttığı18,19 Alzheimer Hastalarında beyinde oluşan amiloid beta 40 ve 42 adı verilen maddeleri azalttığı gösterilmiş20.






    Kronik hastalığı olan ya da kilo vermek amacıyla diyetlerinden yağı kesen insanlar, vücudun temel yapı taşından mahrum olurlar. Beynin %65’ini oluşturan yağlar diyetten kesildiğinde depresyona meyil artar. Bu nedenle yağsız yiyen insanlar bitkin, yorgun ve isteksizdirler.




    Beyin Doktoru
    Güclü ILGAZ


    ilk seri uretim olan degirmen 100 sene evvel isvicrede yapılmısken Yerlesik tarıma gecis 2 milyon yıllık insanoglunun son 2000 senesini almısken


    yuksek karbonhidrat dusuk yag diyetinin nasıl saglıklı oldugunu iddaa ediyolar Merak ediyorum.


    Yapılan calısmalar beyin fonksiyonunun duzeldigini gosteriyor Ornek olarak Sara hastaları bu tarz beslenme ile nobetlerinden kurtuluyolar Cunku vucuddaki tümörün tek besin kaynagı sekerdir


    http://www.beyindoktoru.com/Beslenme.htm

    ---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:41 ----------

    j.claude.er

    bunu kısa zaman tutmussundur 1 ve 2 ay gibi uzun bir zaman surdurseydin boyle dusunmezdin. Karbohidratı kıstıgımız surece yagı arttırmalıyız
     
    Coyote bunu beğendi.
  6. Hercai
    Offline

    Hercai Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    bende okulda yemek yiyen birisi degilim ama kahvaltı en onemlı ogun bence.kahvaltını iyi yapmalısın 3 yumurta beyazı bıraz da peynır bence yeterlı yanı yeterlı derken cok ıstahlı olmadıgını anlıyorum yazdıklarından o bakımdan sonra eve gelıncede karbonhıdrat tuket mesela makarna ye lor peynırınıde ustune koy sonra wheyını ıc gıt antrenmana. eve gelıncede tavuk pılav ye.
     
  7. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    kimse sunu unutmasın vücudumuz yeterince iyi bir şekilde glikoz üretebiliyor. Ancak dışarıdan glikoza dönüşen ürünleri almak yağlanmayı arttirirken insulin reseptörlerini kapatabiliyor.

    Esmer pirinç tam tahıllı ekmek tam çavdar ekmeği gibi yani canınızın surekli çekmediği karbohidratlar mükemmel

    Canınızın sürekli çektiği beyaz ekmek pilav makarna şeker ve früktöz içeren gıdaları aşırı tüketmek felaket doğurur. Hemde rafine şekerler ve işlenmiş ürünler.

    yeşil sahalarda dahil ölen bir çok sporcu var. Hiç bir doktor çıkıp bunu yapan şekerdir diyemiyor. Futbolcuların bildiğimiz gibi bol kalorili şekerli beslendiğini görüyoruz.

    dünya değişiyor ama beslenme hep aynı. 100.000 yıl öncede aynı simdide aynı değişen hiç birşey yok.

    Dahasıda var ingiltere gibi bir ülkede futbolcular bira sigara ve alkol ve işlenmiş ürünleri tüketiyorlardı bildiğimiz gibi arsen wenger japonyada hocalık yapmış bir isim.

    Arsenal külübünün basına geçtiğinde kökten beslenme alışkanlıklarını değiştirdi.

    Sağlıklı karbohidratlar sağlıklı yağlar ve futbolcularına balık et ürünleri ağirlikli bir beslenme planı yaptı. Karbohidrat ihtiyacını daha çok esmer pirinçten yaptını öğrendim.

    Bunun sonucunda bir çok futbolcusu 37-38 yaşında 20 yasında gençler gibi top oynamaya başladılar.

    disiplinsiz olanları yok değildi vardı ama onlar futbolu erken yaşta bırakmak zorunda kaldılar.

    Kaldıki kas içindeki glikojenle kas dokusunu nasıl birbirine karıştırıyorsunuz onu anlamıyorum bende.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:09 ----------

    bende sana şunu söylemeliyim sürekli canının çektiği karbohidratları almanın iyi birşey olmadığını.

    esmer Kepekli pirinç dünyanın en sağlıklı karbohidrat kaynağıdır

    yüzde 100 tam buğday unundan yapılan ekmek

    yüzde 100 çavdar ekmeği

    yüzde 100 yulaf

    bunları alabiliyorsan olabilir

    ama kalkıpta rafine edilmiş gıdalar masumdur sporcunun hayatında yeri var diyorsanız yanılıyorsunuz.

    Ayrıca Sporcunun dostu yağlardır. Glusitler ve şekerler sporcu hayatında çok kücük bir yere sahip olabilir.

    Bu yuzden bütün yağlı protein kaynakları sporcunun dostudur.

    yukarıda saydığım rafine edilmemiş karbohidratlar alınabiliyorsa kan şekeri asla yükselmez ve insulin reseptörleri kapanmaz. Ancak yinede çok tüketimleri iyi değil.

    Esas sporcunun ihtiyacı dallı zincirli amino asitlerdir.

    Losin izolosin ve valin

    Bunlardan yüksek beslenen biri şeker dahi tüketmese eğer asla kendi kaslarını yıkmaz birde uzerine kas kitlesinde artma görülür.

    Anlamak istenilmeyen konu karbohidratın kas içine girip depolandığı ve antremanda yakıldığı. Antreman sonunda tam depolar açılıyor yağ yanacak hop karbohidrat geliyor yağ depoları kapanıyor oluyor size insulin direnci.

    Ancak yağlardan ve losin izolosin ve valinden yüksek beslenen biri soruyorum size neden kasları yıkılsın. Vücut kendisi glikoz üretmiyormu?

    Bütün araştırmalarda zaten bu tezi doğruluyor.
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2010
    heldic bunu beğendi.
  8. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    ne yaparsak yapalım glikojen depolarını bosaltamayız zaten vucud devamlı yag yıkarak onları dolduruyor. Tabi karbonhidrat agırlıklı beslenmede bu doldurma islemi yavas oldugu icin cunku yag yıkımı yok vucudun adapte olması zaman alıyor 2 3 hafta sonra bitmez bir enerji cunku yag kaynakları sonsuzdur ama tukettiginiz karbonhidratların vucud icinde size enerji vermesi 1 kac saat surer ve biter.
     
    Coyote bunu beğendi.
  9. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    en önemliside bu zaten, neden sınırsız enerji kaynaklarımızı kullanıma açmayalım ve kanguru göbeklerle dolaşalım.

    O göbekler çok yavaş oluşuyor ama oluştuğu zaman kesinlikle kaybolması çok uzun zaman alıyor.

    Herkezin salonlarda söylediği şey şu ben bulk yapıyorum martta diyete baslıcam :)

    Komik olan ne bliyormusun bir çok amatör bile olamamış amatör adayları kendilerine bodyci diyen fitness sporcusu dahi olamayan kişilerin böyle yalanlara kendilerini nasıl inandırdıkları.

    yani bir insan kendine yalan söyleyebilirmi söylüyor işte. Göbek önünde duruyor vücudunda mukemmel bir enerji deposu ama o depo kullanılamıyor ve sürekli büyüyor.

    insulin direnci yenilmediği müddetçe bilsinli arkadaşlarımız göbekler gitmez kaloriler kesilir kaslar erir gider ama göbekler gitmez. Orada sürekli hüküm sürer.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:58 ----------

    karbohidrat için esmer pirinç yiyen biri varmı acaba aramızda?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:03 ----------

    Yarım tencere makarnamı :) ben öyle beslenen bir boksör bilmiyorum profesyonellerin beslenmesinde kırmızı etin çok önemli olduğu biliniyor ve boksörler genellikle yağ ağırlıklı beslenen sporcular. Çünkü idmanları çok uzun ve bu süreye karbohidratlar dayanamaz. Dolayısıyla yağ depoları açılmak zorundadır. Eğer sürekli karbohidratla beslenirlerse reaktif hipoglisemiye yakalanır doğru duzgun idman yapamazlar.

    Maçtan önceki dönemde nasıl beslendiklerini bilmiyorum ancak makarna yeseler bile bunu ya bol yağlı beyaz peynirle yapıyolardır yada makarnalarını bol tavukla beraber yiyolardır. yada kimbilir mike tyson günlük beslenmesi 8 ila 10.000 kalori arasında değişiyordu mesela tyson gibi bir adama ne kadar karbohidrat yedirebilirsiniz ve bu vahşilik saldırganlığın sebebi karbohidrattanmı geliyor bu adamların yağ depoları sürekli aktif değilmi acaba gunde 3-4 idman yapıyolar.

    Bu arada usain boltun başarısının sırrı nereden geliyor? usain bolt bol yağlı kızarmış tavuğu çok severmiş ve jamaikalı bir yerli olduğu için memleketinde tükettikleri besinler genellikle doğal ve yağlı ürünler. Usain bolt en kötü alıskanlığı olan kentucky ürünü tavuğu tüketmeyi antrenörünün zoruyla bıraktığında (bol yağlı) bu devreyi atlatması yaklaşık 2 hafta sürmüş sonuç jamaikalılar gibi beslenmeye başladığında ( doğal ve bol yağlı gıdalar) tarihin en iyi derecelerinden biri çıkıyor.

    iddiaya göre bu dereceyide aşmak mümkün çünkü yeni zellanda yerlileri saatte 35 km hızla koşabiliyorlar az kızarmış et ve sütle besleniyorlar.

    Micheal phelps domuz diyeti günde 12.000 kalori içeriyor diyet incelendiğinde ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor Sizce?

    bunlar ne ilk nede son vücudun en iyi enerji kaynağı yağdır kimsede aksini iddia edemez.

    yağ depolarının kapanmasının sebebi insulin direnci insulin direncini yendiğinizde bunu hissedersiniz.

    ağir idmanlardan önce sadece 1-2 kase esmer pirinç almak yetiyor ve daha sonra canınız karbohidratta istemiyor.

    böylece sürekli aktif sürekli canlı kalabiliyorsunuz. Uykunuz bile değişiyor. Günde 6 saat zor uyuyorum ustelik erken yattığım halde.

    Çünkü vücut uykuda tamir edilir. Vücuda uyum sağlamayan yiyeceklerle beslendiğinizde tamir süresi uzar. Bunun nedenlerinden biri insulin direncidir.

    insulin direnci yenilmediği müddetçe kimse kendi kendine kaslanıyorum diye (göbek dururken ve artarken)sevinmesin cunku ileride başınıza diyabet gibi bir belayı açabilir.

    insulin dışarı yağ içeri vücuda yağ ve proteingirişi buyudükçe bir o kadarda hızlı çıkış olacaktır.

    Turkiye vücut geliştirme federasyonu son yazısındada bu konuya değinilmiş durumda. inanmayan arkadaşlar eğer federasyonun yayınladığı dergiyi bulabilirlerse ketojenik diyetlerin sporcular için ne kadar daydası olduğu görülecektir.

    dallı zincirli losin izolosin ve valin alımı yukarılara çekmek yeterli olacaktır. Ancak bunu besinlerle yapmanız gerekiyor.
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2010
  10. ugurguven
    Offline

    ugurguven Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    162
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Üni-öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Bahçelievler
    Ben sürekli esmer pirinç tüketirim.Sadece migrosta bulabiliyorum Sezon marka onu tüketiyorum.Kan şekerimi ölçtürüyorum sabit bir çizgide açlık ve ya tokluk farketmiyor 60-65 arası çıkıyor iyidir heralde.

    Ben karbonhidratların tamamen kesilmesinden yana değilim ama coyote nin dediği gibi komplex karbohidratla besleniyorum hayatımda kesinlikle rafineye yer yok.

    sabah yulafım ve antreman öncesi esmer pirincim eksik olmaz.30kg gibi kilo vermiştim önceki dönemlerimde üye fotoğrafları sayfasında mevcuttur.

    Diyet dönemindedede komplex karbo tüketmiştim çok güzel bir şekilde yağ yaktım.

    Komplex karbonhidratın yağ yakımına kesinlikle kötü anlamda bir etkisi yok bu tecrübeyle sabittir.Ancak yağı çok kestiğim dönemlerde libido ve testesterondaki düşüşte tecrübeyle sabittir.Libido his olarak testesteron ise testlerde düşmüştü.

    Daha sonra zeytin yağı,balık yağı ve tereyağı dengeli olarak diyetime koymuştum ve hormonlarımda aynı şekilde dengelenmişti.O gün bu gün yağın önemini daha çok anladım.
    Komplex karbonhidrat,Yeterli protein ve YAĞ.Gelişim anabolik süreç için çok gerekli.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:10 ----------

    Evet Yüzücu dostumuz Micheal phelps in diyeti ortadadır ancak senin savunduğun tezlere benzemiyor bu diyet.İnceledim ve ortaya çıkan sonuc yüklü miktarda karbonhidrat ve şeker.

    Sabah kahvaltısında 3 adet çikolatalı krep,tost dilimleri,irmik,Sandviç
    Öğle yemeğinede=Yarım kilo makarna,peynirli sandviç,beyaz ekmek
    Akşam yemeğinde=Yarım kilo soslu makarna ve büyük pizzadan bahsediyor.

    kaynak= http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7562840.stm

    Bu diyet senin anlattığın ve doğruluğunu savunduğun beslenme tarzına aykırı.Örnek olarak göstermen doğru değil.Diyette öyle yağları ön plana çıkartacak bir durumda söz konusu değil.

    1 Kg makarna,çikolatalı krep , beyaz ekmek, pizza , tost dilimleri.
     
    Son düzenleme: 24 Kasım 2010
  11. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Micheal phelps yaptığı son domuz diyeti yüksek oranda yağ içeriyordu tabi olimpiyat devresinde. Ayrıca duzenli spor yapan kişilerde ve protein alımı yüksek olduğu zaman (izolosin volin ve lösin) aşırı rafine urun tuketımı belki kan sekerını dusurmuyor fakat, bu vücutta hasarlar oluşmadığı anlamına gelmez. yani gelecekteki durum benim için önemli yıllar sonra enerjinizi korumak ve dunki gibi pozitif olmak geç yaşlanmak istiyorsak insulini mumkun mertebe çok yavaş çalıştırmız gerekiyor.

    bir çok sporcu yanlış beslenme hataları yüzündende ölüyor kalp krizi geçiriyor yada spor hayatı son bulmak zorunda kalıyor. Bunun direk insulin ve kan şekeri ile karbondioksit ile ve kandaki potasyum seviyeleri ile ilgisi var. Ama herkezde aynı etkiler ortaya çıkmayabiliyor ancak fdaha farklı tkiler ortaya çıkıyor.

    ayrıca 60-65 arası mükemmel

    Lösin izolosin ve valin alımı arttırıldığında kesinlikle kan sekeri değerleri korunuyor. Yani bunun için karbohidrata gerek yok ve reaktif hipoglisemi engelleniyor.

    Dunyanın en tehlikeli ve sinsi hastalığı reaktif hipoglisemidir. Aşırı spor yapımındada reaktif hipoglisemi gerçekleşiyor.

    Zaten ağirlik idmanlarının 30-40 dakikada sınırlı tutulmasının sebeblerinden biride bu.

    yani ben sadece arkadaşlarımızın kilo sorunu değil sağlık sorunları ile uğraşmamaları için bu işin doğrusunu anlatıyorum.

    ayrıca ugur guven senı tasdikliyorum sonuna kadar. 60-65 arasında kan sekeri mükemmel herkez kesinlikle örnek almalı bunu.

    benim tezim doyana kadar protein ve yağ çok düşük miktarlarda esmer pirinç ve tam tahıllı ekmekler (Yüzde98) oranında olmalı. taze sebze ve meyveler.

    proteinleri ise doğal kaynaklardan sağlamalıyız ve özellikle whey protein için Kefir tüketimi yapılmalı. Bağarsak florasındaki değişiklikler insanların vücut yapılarını değiştiriyor.

    UHT Kutu sütler ve pastörize sütlerden uzak durup KEFİR YOĞURT ve PEYNİR ÇEŞİTLERİni kullanmalıyız.

    bunlar insanı zinde tutan ve canlılık veren besinler.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:56 ----------

    Ayrıca eklemek istediğim şey uğur guven kan sekerinin düşük olması nedeniyle vücudunda sarkma diye tabir edilen durum oluşmamış durumda. Cunku dusuk kan sekeri yağ depolarını sonuna kadar açıyor.

    Vücudunda sarkma olan kişiler ise, hatalı beslenme yaptıkları için vücutlarında yağlar kullanıma tamamen açılamıyor lokal yağlanmalar olduğu gibi duruyor ve çoğunlukla su kas ve glikojen kaybediyorlar.

    Bu durumda kişiler tartı uzerinde kilo verdiğini zannediyor ama bunun gerçekle hiç alakası yok.

    Aslında bariz bir biçimde vücut yağları olduğu gibi göbek bölgesinde duruyor ve insulin resistansıda düşmüyor.

    Sonuçta kişiler insulin direncini yenemedikleri için kilo veremiyolar ve sarkmaları ise kilo verdim zannediyorlar.

    Oysa insulini algılayan reseptörler tamamen açılmadan alınan karbohidratlar hücre içinde stoklanamaz.( kas içi glikojen)

    bunun için karbohidrat metabolizması gelişmemiş kişilerde çok dikkatli tüketilmeli.

    Ayrıca belde biriken yağlar Tip 2 diyabetin oluşumunu ve daha sonra ise tip1 diyabete dönüşün habercisi.

    yani bir çoğumuz diyabetik bir yaşantı suruyoruz.

    ayrıca karbohidratların bir çoğunluğu pis bir yakıt. Cunku beden dili ile konuşacak olursak bir çok karbohidrat kaynağı çarpıntı uyuklama halsizlik ve yemek sonrası rehavet ve aşırı yorgunluğa ( triptofan artışı) sağlıyor.

    Oysa burdaki amaç canlanmak.

    Yağları kullanıma açabilmemiz için öncelikle yağdan yüksek beslenmemiz şart cunku hücre içinde bizim mükemmel enerjik olmamız için gerekli Quenzim 10 bulunuyor. Karbohidratların her türlüsü arttikça yağ yakan mitokondrilerde bulunan Quenzim10 çalışması yavaşlıyor. Atp bağlama konusundada Quenzim 10 çok önemli bir yere sahip.

    yani yağların Atp üretimine katılmaması dolasıyla vücudunu karbohidrat (privuat) alıştıran kişiler yağ depolama eğilimlerini arttiriyolar.

    her türlü karbohidrat kaynağı privuata dönüşmeden atp oluşuma katılamıyor ancak yağlar insulin direnci yenildiği zaman direk atp oluşuma katılabiliyor ve 24 saat.

    Adipoz doku butun organlara ve beyine dahil enerjisini kullandırabilecek bir doku.

    Malesef bir çoğumuz yağları çok zararlı görüyoruz. Aslında adipoz dokuyu geliştiren karbohidratlar ve hareketsiz yaşantı.

    Ağirlik çalişması olarak dusunmemeliyiz sadece.

    Ayrıca vücutta olan dezenformasyonların sebebi yağmı sizce? vücudu dezenformasyona uğratan şey rafine früktoz ve rafine edilmiş karbohidrat.

    Bisiklet sporculuğu yaptığım dönemde ultra maraton gerçekleştirmiştim, ve gerçekten bu dönemde bu tarz bilgilerden haberim yoktu.

    15 saat bisiklet kullandım. Daha sonra resmen bir ölü gibi oldum. Hasta yattım kaç gün. 250 km durmadan bisiklet uzerinde.

    ancak su an Paleo diyet denen bir kavram var eğer bunu bilseydım belkide hastalanmıcaktım.
     
    Son düzenleme: 24 Kasım 2010
    ugurguven bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş