Şu şişman çoçuğa bir çare yok mu ?

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve TheTonkpo tarafından 15 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. TheTonkpo
    Offline

    TheTonkpo Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Merhaba sevgılı bodyforum ailesi.Bendeniz uzun zamandır formunuzu takip eden fakat yeni üye olan biriyim.Canıma tak eden bir durumu sizlerle paylaşmak ve güzel bir çıkar yolu bulma arayışı içerisindeyim.Yettiği kadar yardımcı olabilirseniz ne mutlu bana.

    Ben 22 yaşında 96 kiloyum.Ve sürekli yediğim şeyleri yağ olarak hemen depolayan bir vücut yapım olduğundan eminim.Su içse yarıyor tabiri vardır ya onun gibi bir şey. Vücut yapım çok dengesiz.Yani bölgesel olarak kilo alıyorum. Bu yüzden göbek,can simidi ve özellikle göğüs bölgemde aşırı yağ var bu yüzden kadın göğüslü olarak görünmekten bıktım !! Ama aslında kallça ve bacak kısmım incedir.Bacaklarım ve kollarım kaslıdır (bana göre) Baktıgnız zaman sanki ters pramit gibi duruyorum,Yani omuzlarım geniş ve ayaklarıma dogru daralan bir yapım var..Bir zamanlar güreşle uğraşmıştım bıraktıktan sonra yağlandım.
    Demem o ki,ben bu yağlanmalardan göbek,bel,özellikle göğüs yağlanmasından kurtulmak ıstıyorum.Yanı buna artık kılo vermek mı denılıyor yoksa agırlık calısarak sekle sokmak mı denılıyor,bunu siz tecrübeli üstatlara sormak istedim. Bu ay içerisinde spor merkezine yazılmayı dusunuyorum ve sızden aldıgım bılgıler sayesınde kendımı hem zayıflatmak hemde sekle sokmak ıstıyorum. ve aklıma takılan soruları yöneltmek istiyorum;
    1- Zayıflamak için kardıyo ile mı ugrasacagım belli kiloya düşene kadar?Yanı agırlık calısmayacakmıyım?
    2- Birde, Misal göğüs bölgemdeki yagları erıtmek ıcın göğüs gerdirici kas yapıcı aletler kullanmam ilk önce göğüstekı yagı erıtıp,,,sonra kasmı olusur.,,,Yoksa dırekt o yaglanma kasa mı dönüşür?Yanı o çirkin görünümü küçülüp daha düzgün birşey mi olur yada daha kaba mı olur..
    İnşallah derdimi tam anlatabilmişimdir. Geçen yıl gittiğim spor merkezinde bana sürekli kosu bandı kosturup bisiklete bin dedıler birde yerde mekık cek dedıler.Bende çıktım :) çünkü buysa olay,ben bunları dısarda yapabılıyordum. Bu yılın şubat ortalarında kendimce aptal bir diyet uyguladım,mayıs ortasına kadar. 103 kılodan 89 kıloya dustum,ve bıraktım dıyetı sımdı 96 kıloya cıktım.
    NOT: 80 85 kıloda olup ve vucudu normal sekle gıren,sarkmayan az bıraz yada orta sekılde kaslı gösteren bı sekıl nasıl olurum :)
     
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    DErdinin dermani beslenme duzeni + cardio + agirlik idmani,

    Oncelikle bol bol yeni baslayanlar ve beslenme forumu baslik sabitlerini okuyup, bilgilenmelisin.
     
  3. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    insan gibi yaşa hayvan gibi spor yap, insan gibi spor yapan asla verim alamaz hayvan ol cardio yaparkende ağırlık çalışırkende yani özetle acı var ama acı yok. hakkını ver cardionun beslenmenin ama önce sağlık kontrolünden geç harhangi obezite harici rahatsızlığın varsa spor yapmana engel bul zati çoğu hastalık obezidete başlayacaktır o yüzden spor yaptığında her türlü karda olursun. haydi şimdi iyi çalışmalar, forumuda bol bol oku sevgili TheTonkpo.
     
  4. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    319
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    arkadaşı daha başlamadan korkutmayalım :) :) yavaş yavaş yapmaya başladıkça o da alışacaktır ağır spor yapmaya:)

    Önceliğin beslenmeyi düzene koymak ve sporunu yaptığında da pekiştirmek. Zor olduğunu düşünerek başlama, başlasan bile sonuçlarını gördükçe zorlukları aşmaya başlayacaksınthums:
     
  5. TheTonkpo
    Offline

    TheTonkpo Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    beslenme düzenide işte, bakalım evde ne bulursan bısıler yapıp yemeye calısıyosun
     
  6. _zgr_
    Offline

    _zgr_ Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Çanakkale-İstanbul
    Bildiğim kadarıyla bu 2 ana sebepten olur ya diyetiniz sağlıksız ya da metabolizma hızınız düşük. Sağlıklı diyet ile ilgili pek çok bilgi internette ve forumda mevcut zaten. Metabolizma hızını da vucudun kas kemik kütlesi, hormonlar günlük aktivite vb unsurlar belirliyor.Benim şahsi tavsiyem spora başlamadan önce bir doktora görünün ve özellikle de bir endokrin uzmanına görünün yukarıda yazdığınız şikayeti belirtin eğer altta yatan bir hormonal bozukluk/dengesizlik veya başka bir sorun varsa vucut yağ oranınızı düşürmeniz güç olur. Bu aşamayı geçtikten sonra eğer sağlıklı iseniz:
    1-Vücut yağ oranını düşürmek için ağırlık çalışmanızda fayda vardır.
    2-Çalışılan bölge daha "sıkı" olur. Bu aşamalı bir süreç değil yağ dokusu azalırken kas dokusu oluşur birbirlerine oranları değişir. Dolayısıyla amacınız hacimlenmekte olsa yağ yakımı da olsa ağırlık çalışılmasını tavsiye ederim. Burda değişen antreman yoğunluğu, şiddeti, hareket türleri vs. gibi faktörler bunlar hakkında forumda bilgi var.
    Sarkma konusunda da şunları söyleyebilirim eğer çok hızlı kilo verirseniz deriniz bu duruma adapte olamaz ve sarkar kısaca böyle bu sebepten sağlıklı bir şekilde ve uygun miktarlarda kilo verin. Benim bildiğim kadarıyla bu ayda max 4 kg. Yağ kas oranlarını ölçen bir tartıda belirli periyotlarda tartılmanızı da tavisye ederim böylece ne kaybedip kazandığınızı görmüş olursunuz.
    Ayrıca hangi besini ne zaman tükettiğinizde maksimum fayda sağlayacağınızı araştırmanızı tavsiye ederim böylece besinlerden maksimum fayda görürsünüz.
     
  7. TheTonkpo
    Offline

    TheTonkpo Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    ama tam olarak sorumun karsılıgını almadım gıbı. Yanı ben su an hem bolgesel agırlık hemde genel bır agırlık calıssam. O yaglar erırmı? Yoksa yag gıder kas mı cıkar. Yanı yıne kılolu mu gorunecem yanı yapılı ama kılolu?
     
  8. opeh
    Offline

    opeh Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    fatih
    Yer:
    manisa merkez
    Su içsem yarıyor derken ; SUfle , SUpangle , tramiSU ,SUcuk, ... ? heh heh bu işin esprisi ama bak ben de 120 kg idim 78 e kadar indim 4 karın kasım net gözüküyordu , öss sınavlarından dolayı da 6 ay sporun s sini yapamadım şuan 80-82 kg yim( bumerank etkisi allaha şükür olmadı yani)
    sana da tavsiyem, her gününü metabolizmanı düzenleyecek, aktif tutacak şekilide geçirmen, ve aburcuburları sıfıra indirmen, doğal beslenmen . öncelikli bunlardır.
    Acilen sana en yakın body salonuna yazıl, haftada 4 gün antrenmanını yap, cardionu yap ve sana en uygun düşük karbo.lu bol proteinli diet listeni oluştur(diet için burada sana yardımcı olacak çok kişi bulursun) öncelikle kiloları zırt diye veremeyeceğini anla, hayallere dalma , belki aklına birsürü ilaç sokacak kişiler karşına çıkacak olabilir, ilacını(supplement) kullan, l-carnitine , cla , kullan ama sana tavsiyem bunları mayıs ayında kullan en verimli o zaman kullanılır. bu şekil devam et, hedefine ulaşmaman için hiçbir engel kalmaz.
    Besin şeklin kısaca özetlersek şöyle olacak; rafine yağ tercih etmeyeceksin , zeytin yağı , aspir yağı tercih edeceksin , fastfood yemeyeceksin, bol yumurta bol yoğurt tüketeceksin .

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:23 ----------

    temel program (fulll vicut rutini ) ile ağırlık çalışacaksın cardioyuda sona ekleyeceksin 40 dk koşubandında 7.5 hız rampa sonda , hemen ardından 500 yan eğilme , 500 crunch , 10 dk twist , 500 ip atlama ( sayılar yüksek olabiilr ufaktan başla zamanla alışırsın )
     
    mhmtdmrc bunu beğendi.
  9. _zgr_
    Offline

    _zgr_ Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Çanakkale-İstanbul
    Evet ağırlık çalışarak yağlarını yakabilirsin.Yağlarını yakarken kasta inşa edebilirsin. Kilolu veya yapılı görünme kavramı çok değişken. Kiloludan kastın göbekli olmak ise göbekten kurtulabilirsin karın kaslarını çıkarabilirsin bunun için yağ oranını yaklaşık %12 civarına düşürmen gerek.
     
  10. LossPain
    Offline

    LossPain Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Nazilli
    Bana göre eğer sarkıklığı sonra giderem önce kiloyu verem dersen düzenli beslen ve cardio yap eğer sarkmasın dersen ağırlık çalışmasıda ekle :)
     

Sayfayı Paylaş