Şinitzel tavuğun neresi ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve çaylak58 tarafından 20 Ocak 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. çaylak58
    Offline

    çaylak58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bildiğim kadarıyla şinitzel bir pişirme şekli ama biz tavuğun orasına şinitzel diyoruz , peki bu şinitzel dediğimiz yer tavuğun neresi oluyor ?
     
  2. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Göğüs..
     
    çaylak58 bunu beğendi.
  3. Blonde
    Offline

    Blonde Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.010
    Beğenileri:
    752
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Mü acaba ? Şinitzel isimli yemek tavuk yada dana bonfilenin yumurta ve misir ununa batirilarak kızartilmasiyla yapilir. Evde kendin yaparsan böyle.

    Hazir şinitzellerin yapiliş videosunu izledim. Yapilisi şöyle ; tavuk fabrikalaerinda tavugun etleri aliniyor kalan kemik ve kıkırdakla deriyi makinede öğütülür. Tuz atilir. Yumurta sarisina batirilip misir ununa bulanir. Evde kendiniz yapmiyorsaniz disardan yememenizi öneririm
    --- Mesaj birleştirildi, 20 Ocak 2014 ---
    Düzeltme : aşçılığa merakim var. Dünyaca ünlü şef jamie oliverin amerikada okullarda sagliksiz beslenmeye karşi açtığı obezite karşiti mücadelesini konu alan bir tv programinda kendisi göstermisti. Ve çocuklara bunun nasil yapildigini gosterip tiksinmelerini amaçlamisti cocuklar basta tiksinselerde pistikten sonra yediklerinde tadinin güzel oldugunu söyleyip hepsini yediler :D

    İlginç
     
    çaylak58 bunu beğendi.
  4. çaylak58
    Offline

    çaylak58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Yarım kilo yedikten sonra mı söylüyorsun bunu :D
     
  5. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    soru sinitzel saglikli mi ya da nasil yapiliyor olsaydi bu kadar detay verilmesi normal ancak tavugun neresi diyor et olarak.. Tavuk bonfilesi dedigin cogunlukla gogus kismidir, zaten bu kadar detaya gireceksen tavugun nasil yetistirildigine kafa yor once :)
     
    tnakresss, ajn16 ve PeNa bunu beğendi.
  6. çaylak58
    Offline

    çaylak58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Antibiyotik basıyorlar hayvanlara bildiğin :) Galiba en ucuz hayvansal protein şinitzel gibi duruyor
     
  7. Blonde
    Offline

    Blonde Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.010
    Beğenileri:
    752
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Şinitzel tavuğun neresinden yapılıyor dediğine göre hazır satın alıcak. Hazır alınan şinitzel et değildir. Kendi yapıyorsa zaten sormazdı tavuğun neresınden yapıldığı :D ve haklısınız türkiyede tavuk üretimi gerçekten büyük bir sorun özellikle kış aylarında balığa yönelmekten yanayım fakat bu arada yağmur yağmıyor balıklar pahalı. Alternatif yok yiyecez tavuğu
     
  8. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Simdi bu sinitzel kavrami da farkli, bizim burda sinitzel dedigimde markete tavuk gogsunun filetosunu cikariyor adam, galeta unu falan yok, baska marketlerde ise galeta ununa bulanmis kimisinde de, kiymayi hazir almamak gibi bu birazda..
     
  9. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Yediginin yarisi galeta unu oluyor o sekildeyse sinitzel, dogrudan gogus al fiyat farki yoktur pek..
     
    Blonde bunu beğendi.
  10. Blonde
    Offline

    Blonde Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.010
    Beğenileri:
    752
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Ben yemek olan şinitzeli kasdettim. Sizin orda şinitzel denince tavuk göğsü anlaşılıyor heralde. Yemeği de şöyledir https://www.google.com.tr/search?q=...2U0QWauYCYBw&ved=0CDIQ9QEwAg&biw=1366&bih=667
     
    sthammer bunu beğendi.
  11. çaylak58
    Offline

    çaylak58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Sadece haşlıyorum ya da fırın poşetiyle hiç bir şey ilave etmeden tek başına yiyorum
     
  12. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Bu fast food a giriyor zaten, bu sporu yapanlara uygun degil kesinlikle.. Karbosu ve yagi vs.si, keyfimizden yemiyoruz tavuk gogsunu ot gibi, Markette goruyorum ama hic yemedim :D
     
    tnakresss bunu beğendi.
  13. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Sade gogus haslayabilirsin yine baharat katabilirsin ve yine etin daha iyi sindirilmesi icin yaninda mutlaka marul, kivircik vb. yesil yaprakli sebzeler tuket.. O kadar da kotu degil..
     
  14. çaylak58
    Offline

    çaylak58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bazen acı biber makarna ve şinitzel yiyorum , sindirimi kolaylaştırır diye , peki besin değerleri nasıldır acaba , internette marka marka var ben kasaptan alıyorum
     
    Son düzenleme: 20 Ocak 2014
  15. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Makarnayi da yagli yiyorsan sorun.. Aksama dogru komplex karbonhidratlari sinirlamak gerek, etin yaninda sebze yiyebilirsin.. Derisiz tavuk gogusunun 100 gr da 30,76 protein 2,5 gr yag diye gecer bazi kaynaklar daha dusuk hesaplar Bu sinitzel dedigin sari olani bilmiyorum.. Ancak protein daha dusuk karb ve yag daha yuksektir tahminen..
     
  16. M3CSL
    Offline

    M3CSL Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2010
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    Keskınoglunda calıstıgım ıcın yorum yapabılırım:) gogusun ınceltme makınesınden gecırılmesı ıle elde edılır, hazır bır malzemeye batırılıyor, adı aklımda kalmamıs googledan bulunabılır::)
     
    tnakresss, çaylak58 ve sthammer bunu beğendi.
  17. tnakresss
    Offline

    tnakresss Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2012
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    747
    Ödül Puanları:
    103
    En güzeli tavuk göğsünü bol bol baharatlı pişirmek. aralarada ince ince soğan.
    Ayrıca şinitzel evde yapılıp yağsız tavada kızartılırsa çokda zararlı olmaz gibime geliyor. göğüsü haşlayıp yumurtaya bulayıp mısır unu yada galeta unu na batırıp yağsız tevlan tavada pişiriliyordu galiba.
     
  18. çaylak58
    Offline

    çaylak58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Haşlamadan galiba , ben direk haşlayıp yiyorum , şimdi 100 gram kıymayla 5-6 yaprak ıspanak acı biber köri kaşar peynirini mixerden iyice geçirip başka bir şey eklemden fırın torbasıyla fırına verdim direkt
     
    tnakresss bunu beğendi.
  19. tnakresss
    Offline

    tnakresss Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2012
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    747
    Ödül Puanları:
    103
    Bundan kesin güzel birşeyler çıkar.
     
  20. çaylak58
    Offline

    çaylak58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Tadı çok iyi oluyor kesinlikle tavsiye ediyorum
     

Sayfayı Paylaş