Arkadaşlar ben makarna yiyemiyorum.. Bunun yerine plav bolca tüketmeye çalışıyorum ancak aklıma şehriye geldi. Araştırdım ve karşıma böyle bir şey geldi: Şehriye Ağırlık gr....: 100 Protein......: 12,8 Karbonhidrat: 72 Yağ…........: 4,6 Kalori….....: 388 Makarna 100 gram için; Enerji: 357 kcal Protein: 11 g. Yağ: 1.4 g Karbonhidrat: 75 g. Bu değerler makarnadan daha iyi sizce ? Ben şehriyeyi çocukluğumdan beri çok severim. Benim için makarnayı kırardı, şehriye küçüklüğüne getirirdi ve karıştırıp çorba yapardı annem ancak öyle yerdim. Ve kilo almak istiyorum şuan, açıkçası kışı bulk olarak geçirmek istiyorum. Sizce tek başına makarnadan daha etkili olabilir mi? Ya da 2 sini karıştırıp mı daha mantıklı ?
şehriye -makarna gerek proses , gerekse besin değerleri açısından hemen hemen aynı şeydir...yani , muhteşem bi fark yoktur...
Gözle görülür fark olmasını beklemiyorum tabi ki. Şehriye çorba şeklinde, makarna farklı şekilde olduğu için sormuştum
Şehriye 3 farklı çeşitte var, Arpa Şehriye Tel Şehriye Yıldız şehriye ama içerik olarak bakınca hepsi birbirinin aynı zaten, sadece şekli değişik, hepsi de makarna yani sizin bahsettiğiniz şehriye arpa şehriye ise şayet onu pilav olarak tüketmenizi tavsiye ederim, Çok da güzel oluyor tadı, hatta imkanınız varsa içine 100 gr da et koyun haşlanmış, pilav ve makarna zincirine bir yenisini daha eklemiş olursunuz.. şu tarif bana uygulanabilir gibi geldi, içeriği değiştirirsiniz beslenme programınıza göre. http://ortancaninmutfagi.wordpress.com/2011/01/27/etli-sehriye-pilavi/