Şehriye Hakkında

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 'Tuna tarafından 28 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. 'Tuna
    Offline

    'Tuna Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    61
    Arkadaşlar ben makarna yiyemiyorum.. Bunun yerine plav bolca tüketmeye çalışıyorum ancak aklıma şehriye geldi. Araştırdım ve karşıma böyle bir şey geldi:

    Şehriye
    Ağırlık gr....: 100
    Protein......: 12,8
    Karbonhidrat: 72
    Yağ…........: 4,6
    Kalori….....: 388

    Makarna
    100 gram için;
    Enerji: 357 kcal
    Protein: 11 g.
    Yağ: 1.4 g
    Karbonhidrat: 75 g.

    Bu değerler makarnadan daha iyi sizce ? Ben şehriyeyi çocukluğumdan beri çok severim. Benim için makarnayı kırardı, şehriye küçüklüğüne getirirdi ve karıştırıp çorba yapardı annem ancak öyle yerdim. Ve kilo almak istiyorum şuan, açıkçası kışı bulk olarak geçirmek istiyorum.
    Sizce tek başına makarnadan daha etkili olabilir mi?
    Ya da 2 sini karıştırıp mı daha mantıklı ?
     
  2. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    şehriye -makarna gerek proses , gerekse besin değerleri açısından hemen hemen aynı şeydir...yani , muhteşem bi fark yoktur...
     
  3. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    SEhriye dedigimizde zaten bir makarna turu :)
     
  4. 'Tuna
    Offline

    'Tuna Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    61
    Gözle görülür fark olmasını beklemiyorum tabi ki. Şehriye çorba şeklinde, makarna farklı şekilde olduğu için sormuştum
     
  5. theunnamed
    Offline

    theunnamed Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Memur
    Yer:
    Ankara
    Şehriye 3 farklı çeşitte var,

    Arpa Şehriye
    Tel Şehriye
    Yıldız şehriye

    ama içerik olarak bakınca hepsi birbirinin aynı zaten, sadece şekli değişik, hepsi de makarna yani

    sizin bahsettiğiniz şehriye arpa şehriye ise şayet onu pilav olarak tüketmenizi tavsiye ederim, Çok da güzel oluyor tadı, hatta imkanınız varsa içine 100 gr da et koyun haşlanmış, pilav ve makarna zincirine bir yenisini daha eklemiş olursunuz..

    şu tarif bana uygulanabilir gibi geldi, içeriği değiştirirsiniz beslenme programınıza göre.

    http://ortancaninmutfagi.wordpress.com/2011/01/27/etli-sehriye-pilavi/
     

Sayfayı Paylaş