Şeftali Tatlısı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve lazmataz5 tarafından 2 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. lazmataz5
    Offline

    lazmataz5 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Gerekli Malzemeler:
    1 adet büyük boy şeftali (armut,elma)
    1 yemek kaşığı dondurma (20 gram)
    50 gram yulaf
    Yapılışı:
    Şeftaliden bir büyük parçaya ayırın kabuğunu soyup geniş bir cezveye koyun diğer kalan parçaların suyunu sıkıp bekletin sonra cezveye şeftali duyunu döküp şeftali yumuşacık olana kadar kısık ateşte pişirin.Şeftali piştikten sonra kalan suyunu hafif katılaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin.Katılaşınca üzerine yulafı ekleyip soğumaya bırakın.İyice soguyan yulaf karışımımızı pişen şeftalimizin üzerini kaplıyacak şekilde yayalım dolabınızın en soğuk yerinde 30 dk kadar bekletin(dikkat edin donmasın)sonra ortasını oyup o bölüme dondurmamızı koyalım.
    (şeftali ile örnek verdim ama elma armut v.b meyvelerlede yapılabilir.dileyenler dondurma koymasınlar yada farklı şekillerde servise hazırlayabilirler ben sadece kafanızda bir fikir oluşmasına yardımcı olmak için yaptığım servisi sizinle paylaştım)

    Afiyet olsun..
     
    purulence ve YesiLZeytin bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş