İyi Bir Shake Nasıl Hazırlanır?-Okuyun

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve rakipsiz232 tarafından 28 Şubat 2013 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. rakipsiz232
    Offline

    rakipsiz232 Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2013
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Adana
    İyi Bir Shake (Şeyk) Nasıl Hazırlanır ve Nasıl Tüketilir? 10 Adımda Protein Shake Hazırlama


    Herhalde iyi bir protein tozlu karışım hazırlamak için yapacağınız son şey, bardağa döktüğünüz protein tozunu çay kaşığıyla karıştırmak olur; mikser kullanmak ise işe yaramasına rağmen oldukça zahmetli ve bulaşık çıkartan bir yöntem. Sizin iyi bir karışım (“shake” diyorlar genelde) hazırlamanız için, bir adet shaker’ınızın olması ve aşağıdaki oldukça basit yönergeleri uygulamanız yeterli:

    1. Shaker’a önce sıvıyı, ardından tozu ekleyin. Özellikle karışma özelliği düşük tozların kaba önceden konması, dipte kalma ihtimalini artırıyor.

    2. Shaker’ın kapağını iyice kapattığınızda emin olun, çalkalama sırasında hiçbir sızıntı olmamalı.

    3. Yukarı ve aşağı yönünde çalkalayın, arada sırada ise shaker’ın içindeki sıvıyla shaker’ın kenarlarını sıyırmak ister gibi ufak daireler çizin.

    4. Sert, hızlı ve kısa git-gellerle çalkalayın; ne kadar sert, o kadar iyi.

    5. Çalkalamayı yapan eliniz yorulursa durup beklemek yerine diğer elinizle devam edin.

    6. Karışımınız ne kadar homojen olursa o kadar iyidir ve aynı zamanda o kadar da içimi lezzetlidir. Homojen bir karışım içinse iyi bir çalkalama süreci şart. Bunun için benim size önerdiğim ideal süre iki dakikadır (içinizden 100’e kadar sayabilirsiniz). İki dakika boyunca süren çalkalamalar, en inatçı protein tozlarını bile yola getirir.

    7. İyi karıştırmışsanız karışımınızın kabarıp köpürdüğünü ve yükseldiğini göreceksiniz. Karışımınızı sütle hazırlıyorsanız bu köpürme (sütün yağından dolayı) daha da fazla olacaktır. Köpürme sizi endişelendirmesin, sevindirsin.

    8. Protein tozlu karışımınız hazırdır. En üstün verimi alabilmek için karışımınızı derhâl için, zaten protein tozlarıyla yapılan sıvı karışımları ne kadar az bekletilirse o kadar iyidir. Ancak çeşitli sebeplerden ötürü karışımınızı bekletmeniz gerekiyorsa, shaker’ı çok iyi kapattığınızdan emin olun, ne kadar az hava kaçırırsa o kadar iyidir.

    9. Protein tozlu karışımınızı tek seferde bitirin. Tek seferde, ihtiyacınız olan kadar karışım yapın, sabah yaptığınız bir karışımı akşam içmek ya da gece yaptığınız bir karışımı sabah içmek alacağınız verimi azaltır. Sıcağı sıcağına ve tek seferde tamamını içmelisiniz. Protein tozunuzu −derhâl içmek kaydıyla− herhangi bir bardakta içmenizde sakınca yoktur ancak eğer birisine ikram etmeniz gerekmiyorsa shaker’ın ağızlığından içmenizi öneririm.

    10. Eğer karışımınız sütlü idiyse, shaker’ınızı bitirdikten sonra kaldırıp atmayın. Shaker’ınızın içine biraz içme suyu koyarak tekrar üç beş git-gellik çalkalayın ve o suyu da için. Bu sayede vücudunuza iyilik yapmış olursunuz. Ayrıca, shaker’ın içinde kalan azıcık protein tozunu ziyan etmeyerek minik bir tasarruf da yapmış olursunuz. Ama tabii ki esas sebep, yağlı sütten sonra bir miktar su almanızın daha iyi olması.

    Tüm bunları yaptıktan sonra protein karışımınızı hazırladığınız shaker’ınızı çok az deterjanlı bir süngerle yıkayın ve bolca durulayın.

    Afiyet olsun. bench_O
     
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

    Konu kilitleme sebepleri;

    - Kaynak belirtilmemiştir.
    - Kaynak kurallara uygun şekilde belirtilmemiştir.

    * Başlığınızın açılmasını istiyorsanız ve kayanğınız kurallara uygunsa lütfen kaynağınızı pm ile yöneticiye iletiniz.

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş