İngilizce öğrenmek için

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve [Achilles] tarafından 2 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. [Achilles]
    Offline

    [Achilles] Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Liseden beri hiç önem vermediğim için öğrenemedim şu 7 yaşında cocukların bile konustugu dili

    Sporun yanında artık ingilizceyede önem vermek istiyorum.Maddi durumum var kursa gitmek için ama gitme zamanım yok şuan

    Bana hem evde hangi yolları izlemeliyim, hemde hangi cd falan satın alabilirim öneri yapabilecek varmı. Cd, kitap ne olursa alabilirim, yeterki şöyle 2 senede falan hazır olabileyim weightlifter
     
  2. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    yabancı dil öğrenmenin en iyi yolu yine gerçekci yorum yazalım yurt dışında dil eğitimi ben yurt dışında bulundum tanıdıklarım vardı yabancılarla konuşa konuşa öğrendim gerçi önceden kursa yazılmıştım ama akıcı bir bir şekilde kusursuza yakın konuşmak için yurt dışı şart yinede evde öğrenirsin tabiki ama çok olağanüstü bir şekilde olmaz spordan örnek verelim gold s gymde spor yapmak var birde evde kendi imkanlarımızla spor yapmak var ikisindende verim alınır ama salondaki verim daha çok olur ayrıca ingilizce bilmeyende çok var aslında bir dili öğrenmek o kadarda kolay değil
     
    StoLen, 2157 ve sthammer bunu beğendi.
  3. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    malum raki'nin dediği de var ancak sabırlı ve doğru çalışmayla kendinizi rahatlıkla ifade edebileceğiniz bir seviyeye gelmeniz de mümkün, mesela bizde önce dilbilgisi öğretiliyor kurslarda, ancak adama ingilizce zarf'ı öğretiyorlar diyelim, iyi de adam zarf'ın Türkçesini bilmiyor ki ingilizcesini de anlasın :), mesela zarf yani zaman bildiren ifadeler ingilizcede kural olarak en sonda ifade edilirken Türkçede bu şekilde değildir. Bu nedenle önce bildiğimiz şeyin zarf olduğunu bilmeli sonra bunu cümle kurduğumuz zaman en sona koymalıyız. Murat Ersin'in 'etkili ingilizce öğrenimi' diye bir kitabı var, o kitap sayesinde geçmiştim ingilizceden, onu tavsiye ederim öncelikle, zaten adam güzel tavsiyeler vermiş kitabında
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  4. sessizCiglik
    Offline

    sessizCiglik Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2009
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    dil ögrenmek icin yas cok önemli. 25 yasina kadar ögrenmek daha kolay 25 yasin üstüne cikinca istersen ingilterede yasa istersen git gite de zor oluyor.
    - en keyifli yönetimini söyliyim sana yabanci filmleri ingilizce alt yazili izle. bilmedigin kelimeleri not et ve ögren.
    - bir de kendine yabanci bi kiz arkadas yap. gercek olur sanal olur farketmez. yazili yada sözlü ingilizce uyguluma yaparsin. beklemediginden kisa sürede ögrenirsin.
    haa bunlari grammer bilgin oldugunu varsayarak yazdim. o yoksa zaten önce bi kursa görün derim. zamanim yok diyorsun ama evde ögrenirim diyorsun. para vermeden evde ögrenemezsin. insani motive eden 2 sey vardi para ve kizlar ;)

    bir de Sidney Sheldon diye bir yazar var onun kitaplarini tavsiye ederim. hem keyifli kitaplar hem de ingilizceni gelistirir. genelde cogu best seller ve cokta agir degil.
     
  5. Knight5
    Offline

    Knight5 Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    25 yaş üstü öğrenme zorlaşmasıyla ilgili bir şey söyliyicem. ben ingilizce öğretmenliği okuyorum. ve bu konuyla ilgili bi makalemiz vardı.
    Ve genel olarak bu kanıyı çürüten şeylerdi. ama ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilemem tabi. Hatta küçükler belli bi kısmını büyüklerden daha kolay öğrenirken, büyükler de belli bi kısmını küçüklerden daha kolay öğreniyordu. pek açıklayıcı değil ama makaleyi okuyalı 6 ay felan geçmiştir :D.
    telafuzda çocuklar daha rahat, kelimede büyükler rahat. çünkü büyükler kelimeleri çağrışım yaptırıcak şeyler bulmakta daha rahatlarmış, ama küçük çocuğun da telafuzu daha çabuk kaptığı bi gerçektir.

    tabi tekrar ekliyeyim, makaleyi tam hatırlamıyorum yanlış yerler olabilir.
     
  6. Gkhan_D
    Online

    Gkhan_D Guest

    Yaş kaç ? Üniversite öğrencisiysen Work And Travel programı var yurtdışına çıkabiliyorsun ama altyapın yoksa zorluk çekersin muhtemelen veya lisedeysen,üniversiteyi yeni kazanmmışsan üniversite de hazırlık sınıfı okuyabilirsin.
     

Sayfayı Paylaş