İdman vakti Kuvvet artırma vs.

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve Rambo16 tarafından 11 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. Rambo16
    Offline

    Rambo16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğenileri:
    1.164
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    La Paz
    SÜPER SET ve KUVVET ARTIRMA
    Avustralya Victoria kentinde bulunan Ballarat Üniversitesinde yapılan bilimsel çalışmaya göre Ağırlık kaldıran ilerlemiş sporcuların gelişmeleri hesaplanmış. Bir grup ilerlemiş sporcu, 8 haftalık bir programda uzun barla pazu(barbell curls) ve yatarak itme(bench press) egzersizlerini set arası 3 dakika molalarla beraber uyguladı. Diğer ilerlemiş sporcular ise çekme(rowing) ve yatarak itme(bench press) egzersizlerini süper set metoduna göre mola vermeden egzersizleri değiştirerek uyguladılar. Her iki grup da kuvvet kazanmıştı fakat program sonunda maksimum 1 tekrar uygulama testi sonucunda süper set uygulayan sporcuların belirgin bir şekilde kuvvet artırdığı tespit edildi.

    [​IMG]
    İDEAL İDMAN VAKTİ ve VÜCUT ISISI
    “National Strength and Conditioning Association” Bilimsel araştırma grubu 2009 senesinde vücut ısısı üzerinde çalışmalarda bulundu. Araştırmalarda sabah vakti vücut ısısı 36,6 Celcius, öğleden sonra 36,8 Celcius derecede bulunuyor. Yalnız, siz sabah vakti ısınma egzersizi yaptığınızda vücut ısınız 36,8 Celcius dereceye ulaşıyor ve buna ulaşmak için biraz zaman harcamak zorundasınız. Eğer öğleden sonra ısınma egzersizi uygularsanız vücut ısınız 36,8 Celcius dereceden 36,9 Celcius dereceye çıkmaktadır. Bunun içinde çok uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Buna göre sabah vakti saat 07-08.00 gibi idman yapmak bir sporcunun ideal vakti olmuyor. İdeal vakti saat 16-19.00 gibi bir zaman dairesi içerisinde bulunuyor.

    [​IMG]
    KARDİYO EGZERSİZ
    Japonya Tokyo üniversitesi araştırmacıları Bilimsel bir çalışmaya el attılar. Kardiyo egzersiz üzerinde tempo ve etkisi ölçülmesi adına bir harita çizildi. Bir grup çalışan ise Kardiyo egzersizin ne kadar yağ yakacağını hesapladı. Japon bilim adamları iki kardiyo uygulama şekline takıldılar. Bunların birisi 60 dakika boyunca ara vermeden bir tempoda kardiyo idman ve diğeri de 30 dakika kardiyo idman yapıp, 20 dakika ara verdikten sonra tekrar 30 dakika kardiyo yaparak uyguladıkları programda yağ yakmaya yönelik çok daha farklı sonuçlar elde edilmesi oldu. Ara vererek yapılan kardiyo egzersizin yağ yakmaya yönelik daha etkili olduğu saptandı. Çalışma sonrasında Japon bilim adamları kardiyo egzersizlerin daha yoğun ve sıkı uygulanması gerektiği fakat süreyi kısaltarak arada mola verilmesi yönünde önemli tavsiyeleri bulunuyor.


    Kaynak: vucutbilim.com
     

Sayfayı Paylaş