S.a. arkadaşlar, Sabah 7:30 gibi evden çıkmam gerektiği için kahvaltıyı işyerinde yapmam gerekiyor. İşyerinde ise sadece buz dolabı imkanı var, dolayısıyla buzdolabında muhafaza edilebilecek ve soğuk tüketilebilecek menülere ihtiyacım var. İlk aklıma gelen süt ve tahıllı mısır gevreği ikilisi. Bunun haricinde besin değeri yüksek menü seçeneklerini paylaşırsanız sevinirim.
Ben şahsen yarım kepek ekmeğinin iç hamurunu tamamen alıyorum, içerisine 80-100 gr kadar yağlı peynir ve domates koyuyorum. Tuz kullanmadan, şekersiz çayla birlikte yiyorum ama iyi mi yapıyorum, kötü mü yapıyorum hiç bilgim yok.
Yaş itibarı ile oturmuş bir beslenme düzenine sahibim, geç kahvaltı (brunch gibi) ve erken akşam yemeği şeklinde iki temel öğün şeklinde. Buna uyacak şekilde iş yerindeki dolapta muhafaza edip, soğuk tüketebileceğim menüler arıyorum.
1-Yulaf ezmesi alırsın dükkana koyarsın , yanına süt koyarsın dolaba ve bir kase.Kaseye yulaf ezmesi doldurulur , süt dökülür ve tüketilir. 2-Veya evde tam tahıllı ekmek alarak isteğimize göre 2 dilimden oluşan bir sandviç hazırlanır. 1. seçeneği şahsen uyguluyorum , 2. seçenek benim için ödül gibi nadir.
buzdolabı imkanın varsa süt ve peynir , geceden pişirdiğin yumurtayıda yanında götürebrilirsin sanada ancak bunları tavsiye edebilirim
Selam ben yumurta makinası aldım işe geldiğimde 4 tane yumurtamı haşlıyorum aylık erzak alırım genelde, yulafım var sütüm var birde çökelek eklerim bazen sabah 4 yumurta ve sütlü kuruyemişli yulaf yerim genelde .. mikrodalgamda var öğlende tavuk göğsümü yerim ..
Soğuk yumurtanın tadı felaket ama. Yumurta makinası iyiymiş, bir inceleyeyim. Yulaf, süt, çökelek ve yumurta fantastik dörtlü olur herhalde.