İşçileri en fakir ülke Türkiye

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Veyron tarafından 13 Eylül 2006 başlatılmıştır.

  1. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, Türkiye'nin, birim başına işgücü maliyetlerinin en fazla gerilediği ülke olduğu ifade
    edildi.


    Birleşik Metal-İş Araştırma Dairesinin Avrupa Birliği Ekonomik ve Finansal Göstergeler verilerinden yararlanarak yaptığı araştırmada, Türkiye, birim başına işgücü maliyeti konusunda, Avrupa Birliği 25 ülkesi ve birlik dışındaki OECD ülkeleriyle (ABD, Japonya, Kanada, İsviçre, Norveç, İzlanda, Meksika, Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda) karşılaştırıldı.

    Araştırmada, Türkiye'nin, 2000 yılından bu yana işgücü maliyetlerindeki yüzde 12,6'lık azalma ile işçilerin en fazla yoksullaştığı ülke olduğu ifade edildi.


    Araştırmaya göre, Türkiye'yi sırasıyla yüzde 10'luk azalmayla Romanya, yüzde 9,1'lik azalmayla Litvanya, yüzde 8,8 Polonya, yüzde 6,6'lık azalmayla Japonya izliyor.


    Avrupa Birliği 25 ülkesi için işgücü maliyetindeki azalmanın yüzde 1,5 olduğuna işaret edilen araştırmada, en çok zenginleşen işçiler, yüzde 5,9'lık oranla ile Lüksemburg'ta yer alıyor.


    Araştırmada, özellikle 1994 ve 2001 yıllarının, Türkiye açısından emekçilerin ciddi biçimde yoksullaştığı dönemler olduğu dikkat çekilerek, 1992 yılı verilerine göre birim başına reel işgücü maliyetlerinki azalışın Türkiye'de yüzde 29'a ulaştığı kaydedildi.


    Birleşik Metal-İş Sendikasının konuyla ilgili açıklamasında, 1994 ve 2001 krizlerinin etkisinin hala sürdüğü vurgulanarak, işveren çevrelerinin bu 2 krizin yıkıcı etkisini göz ardı eden açıklamalarda bulundukları ve kamuoyunu yanıltma amacında oldukları
     
  2. soydan
    Offline

    soydan Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2006
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sadece işçilerimi acaba.bir kesim süper yasıyor, diger kesim cok zor sartlarda yasıyor
     
  3. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    En vasıfsız işçilerde bizde olduğu için :x
     

Sayfayı Paylaş