Arkadaşlar uzun süredir baş dönmem var 2 ay felan olmuştu her türlü yolu denedim baş dönmesinin nedenini bulmak için yumurta yemeyi felan bıraktım 1 hafta kan tahlili bile yaptırdım vitamin felan mı eksik diye neyse hiç biri işe yaramadı tek denemediğim şey tavuk yemeyi bırakmaktı onuda dün ara vermeye karar verdim bakım 3-4 gün yemiyince düzelcek mi daha 2.günden baya bir azaldı gibi dönmeler tavuktaki proteine alternatif olarak tavuk yemiceğim günlerde protein ihtiyacımı ton balığından almak istiyorum hem omega 3 felan var hem bol protein dün 2 konserve yedim tek seferde aparatif gibi resmen bir türlü doymadım 1 saat sonra tekrar içim kazınmaya başladı ardından bugün 3 konserve yedim birini öğlen 1-2 gibi diğer 2 konserveyi de yarım saat önce yedim ama bu sefer lavaşla yedim 2 sini 2 yarım lavaşa sardım yedikten sonra içime bir öküz oturdu bir pişmanlık başladı aklıma yağ - karbonhidrat mevzusu geldi aynı anda yiyince yağlanma yapıyor felan ya hani ton balığındaki yağlar (ne kadar sağlıklı yağda olsa yağ sonuçta) + lavaştaki o karbonhidrat sanırım yaklaşık 70-80 gr karb var yediğime çok pis pişman oldum ya tek yiyince de doyulmuyor insanı konserve yanına yiyecek birşey de bulamıyorum ki barbunya var nohut var onlarda da karb var gene karb-yağ olayı olucak proteinimi karşılamak için ne yiceğimi şaşırdım resmen bunalıma giricem yakında (lor peyniri geceleri yatmadan 200 gr civarı tüketiyorum realde katılıyor 2.5 tl ye kaanlar her hafta alıyom 3-4 paket)
Bas dönmesiyle yediklerin arasinda nasil bir baglanti kurdunda yeme stilini degistirme geregi duydun anlamadim?? okuduktan sonra acaba icine oturan öküzmü bas dönmesine sebep diye düsünmedim degil hani
ton balığı belli bi miktardan sonra barındırdığı cıva yüzünden sorun yaratıyor denmişti hatırladığım kadarıyla bi araştırın derim
Aynen öyle o yüzden cok fazla her gün her gün 2 konserve yememek lazım alternatif olarak uskumru ve somonu öneririm. Uskumrunun konservesıde ayrıca mevcut
Ton baligi konservesinden uzak dur derim,dip baligi sonucta pisligin icinde yetisiyor.uskumru falan guzel cıva vb.pek olmaz.ben uskumru konservesi yiyorum haftada 2-3 kez.tavuk aylardir yemedim zaten.uskumruyu bence dene tat olarak ton baligina bin basar.icerik olarakta iyi