biz vg ler pratikilik açısından ara öğünlerde ton balığını tüketmekteyiz ancak sağlık abidesi gibi gösterilen bu besinin fazlası çok zararlı olabilir
okuduğum yazılarda "Az yağ içermesi, protein ve beyni geliştirici Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olmasına baktığımızda balık yemek, yapabileceğiniz en sağlıklı yemek seçimlerinden biri gibi görünüyor. Ancak ne yazık ki, okyanuslarımız, deniz ve göllerimiz kirletici maddelerle dolu. En etkililerden biri de, su yosunu tarafından emildiği anda bir zehirli akümülasyon zinciri başlatan metil civadır. Küçük balık su yosununu yer, daha büyük balık küçük balığı yer ve buna benzer şekilde bu zincir, civa dolu balıklar marketinize gelene kadar devam eder.
Civa kan dolaşımınıza girdiğinde direkt olarak beyne gider ve sinir sisteminize saldırır. Arıtılmadığında kalıcı nöropsikiyatrik beyin hasarına, çocuklarda öğrenme bozukluklarına, bağışıklık sistemiyle ilgili hastalıklara ve hatta kalpte problemlere yol açabilir."
ayrıca neredeyse tüm ağır metaller ve zehirli kimyasallar denizlere akmakta ordanda bir şeiklde balıklara ordanda bize bulaşmaktadır
bildiğimkadarıyla avrupada bazı ülkelerde balık yemeyi sınırlayıcı açıklamalar yapılıyor
ayrıca Amerikan Gıda ve Haç Dairesi, haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur haftada 2 defayı geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yenmesinde fayda vardır.
evet haftada 2 diyor bazılarımız bunu bir ara öğünde yiyor bilmem tehlikeyi anlatabildimmi
Son düzenleme: 6 Mayıs 2013