çiğ yumurta ile ilgili sorum var

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve kralmert1997 tarafından 21 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. kralmert1997
    Offline

    kralmert1997 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2013
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Merhaba arkadaşlar,

    Sabah kalkar kalmaz ve akşam antremandan sonra çiğ yumurta yememin yararı olurmu.
     
  2. iLLeqaLKinq
    Offline

    iLLeqaLKinq Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    çiğ yumurta zararlıdır Nokta.
     
  3. kralmert1997
    Offline

    kralmert1997 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2013
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    neden ve niçin zararlı

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:12 ----------

    peki bıldırcın yumurtasınının protein değerinin daha zengin olduğunu duydum onu çiğ içsem bir sorun olurmu
     
  4. NESTOR
    Offline

    NESTOR Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2012
    Mesajlar:
    289
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    dünya
    internette sayfa sayfa yazıyor zararları,

    örneğin salmonella hastalığıdır.

    Salmonella - Vikipedi

    lakin pişirme esnasında bazı değerleri aybeder yumurta, bu bakımdan çiğ yemeninde yararları yok değil lakin riskli,

    heleki TÜRKİYEde tavuk yemek bile artık riskliyken çiğ yumurtasını yemeye yeltenmek rus ruleti :)


    bıldırcın yumurtası botuyuna oranla dhaa yüksektir değerleri lakin onunda aşırısı kolestrol yapar
     
  5. kralmert1997
    Offline

    kralmert1997 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2013
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Bıldırcın yumurtasında o Salmonella denilen hastalık bulaşma riski varmı
     
  6. NESTOR
    Offline

    NESTOR Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2012
    Mesajlar:
    289
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    dünya
    risk herzaman vardır kümes hayvanı oda sonuçta :)
    pişiripte ye kafan rahat etsin :)
     
  7. kralmert1997
    Offline

    kralmert1997 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2013
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    fakat protein değeri düşüyor mesele her sabah kaç tane pişirilmiş bıldırcın yumurtası yemem gerekli ve antremandan sonra da?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:53 ----------


    Bu arada yanlışın var bıldırcın yumurtasında yüksek miktarda bakteri öldüren lizozom bulunmaktakmış. Yani enfeksiyonlara karşı çok daha dirençliymiş.

    Bu da bir siteden aldığım metin:
    Bıldırcın yumurtasını sağlığınızı iyileştirmek için tüketecekseniz, yumurtaları kaynar suda yıkadıktan sonra çiğ yemeniz tavsiye edilir. Bıldırcınların vücut sıcaklıkları tavuklardan yüksek olduğundan, tavuk yumurtalarında görülebilen salmonella için endişe etmeye gerek yoktur. Bıldırcın yumurtaları, içlerinde yüksek miktarda bakteri öldüren lizozom bulunduğundan enfeksiyona karşı daha dirençlidirler.

    Her sabah 3-5 bıldırcın yumurtası yemek, metabolizmayı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve size fiziksel ve zihinsel bir enerji verir. 3-4 ay düzenli bir şekilde tüketildiğinde bıldırcın yumurtaları sağlıkta gözle görülür olumlu etki yapacaktır.
     
  8. Destiny
    Offline

    Destiny Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2013
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    8 Adet yeterli.Antrenmandan sonra alternatif lor peyniri veya ton balığı tüketebilirsin.Ton balığında 100gramda 22g protein 8-10g yağ bulunmakta. Süzerek rahatça tüketebilirsin.
     
  9. kralmert1997
    Offline

    kralmert1997 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2013
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim fakat bıldırcın yumurtasında salmonella hastalık riski varmı dha bu konuda emin olamadım çiğ yersem daha çok protein tüketmiş olacağım ama hastalık riski varmıdır diye korkuyorum ama bir sitede bıldırcın yumurtasındaki lizozom sayısı yüksek olduğu için enfeksiyon kapma oranı çok düşüktür gibi bişiy yazıyordu
     
  10. NESTOR
    Offline

    NESTOR Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2012
    Mesajlar:
    289
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    dünya
    cımbızla cümle çekme okuduğun siteden hataya düşürür., kümes hayvanlarının tamamında yumurtadan hastalık bulaşma riski vardır, çünkü bu yumurta hastalığı değil kümes hayvanlarının kendi hasltalığıdır.
    yukarıda verdiğim linkte kümes hayvanları bütün olarak ele alınmaktadır, lizozom her bakteriyi öldürmüyor. öyle olsa vücudundaki yararlı baterileride öldürürdü..
    tavuk yumurtasına oranla bıldırcın yumurtasında risk yüksektir veya düşüktür ama risk herzaman vardır, kimse yok diyemez.
    çiğ 1 tane yiyeceğine pişmiş 2 tane ye, zor olmasa gerek :)
     
    Son düzenleme: 21 Temmuz 2013
  11. kralmert1997
    Offline

    kralmert1997 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2013
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    O zaman rafadan yeyim :D
     

Sayfayı Paylaş