Üzüm Suyu Şarap Body etkisi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve scorpi tarafından 18 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. scorpi
    Offline

    scorpi Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba
    sarabın ve üzüm suyunun kan yapıcı özeliğini biliyoruz
    peki kan yapıcı etkisi varsa antremanlarda daha fazla kan pompalayıp gelişmemize yardımcı etkisi olmaz mı sizce?
     
  2. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.492
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    üzümün kan yapıcılık özelliği ile pump etkisini nasıl bağdaştırdın anlamadım..kanın kalitesi(değerleri) ile dolaşım sisteminin ve damarların doğrudan etkileneceğini sanmıyorum..
     
  3. orcun
    Offline

    orcun Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2006
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    Uzum suyuna bende takılmıstım bı ara:>

    Suyun harıcınde gün ıcerısınde mutlaka bıseyler ıcıyoruz. Uzum suyu faydalı bır ıcecek ve kesınlıkle kola ve benzerlerınden ıyı. Suyun yerını hıcbırsey tutmaz ama illakı bısey ıceceksen bu meyvesuyu olsun.

    Şiselerının arkasında hala degerlerı yazmıyor
     
  4. l30n66
    Offline

    l30n66 Üye

    Katılım:
    24 Mart 2006
    Mesajlar:
    244
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    acikcasi nedendir bilimem bende hep su kani wardir uzum suyuyla aldigin creatin elma suyuna gore daha yararlidir bilinc altimidir bilmem..Bu arada Elma suyunun 100 gr da 12 karb dierleri 0 0 Uzum suyunda 100 gr 16 karb dierleri 0 0..
     
  5. betreyal
    Offline

    betreyal Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2007
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Üzüm suyu olabilir ama sarap olayı biraz kafa karıştırıcı... Tam emin olamadım sonucta gerçekten işe yarıyorsada bence cok bilincli ve dikkatli miktarda kullanılmalı.
     
  6. gymnast
    Offline

    gymnast Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2005
    Mesajlar:
    356
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    0
    bi yerde üzümün fazlasının ve haliyle şarabın fazlasının ereksiyonu zorlaştıracağını duymuştum. ama net bi bilgiye sahip değilim
     
  7. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Kan yapıcı özelliği değilde...Yemekten 30 dk önce yarım su bardağı kaliteli şarap+2yumurta sarısı protein sindirimi için çok uygun bir ortam yaratır..('Bir vücutçunun eğitimi'Arnold)
     
  8. orcun
    Offline

    orcun Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2006
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    şarap? yeni gördüm şarabı..sporcunun alkolle ne işi olur
     
  9. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    amaç vucut inşaatıysa kullanılır.Sirkede de alkol var ama forumda sirkenin birsürü yararı olduğu belirtilmiş.Kaliteli şarabın da yararları var yukarıda belirtilmiş
     
  10. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.492
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    sirke de alkol mü var?
    üzüm suyundan yapılan herşeyde alkol olacak diye bir kaide yok..daha dikkatli olalım..
     
  11. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    oncelikle ilk soruna cvb verim.Sirkede alkol vardır.Hatta sirke üretiminde ilk aşama olan alkol fermantasyonu gerçekleşirken ortamdaki alkol %11-12 ye kadar çıkıyor daha sonra bakteriler devreye girerek çoğunu asetik asite parçalar.
    Konu üzüm suyu ve şarabı bende şarap dan bahsettim:)
    Buda ilk aşama C6H12O6 + 2 CO2
    [​IMG]
    C2H5OH (Etil alkol)
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2007
  12. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.492
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    sende söylemişsin sirkenin son halinde alkol kalmıyor diye..hem fikiriz yani ;)
     
  13. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    :) orta yol bulamadık...çoğu dedim hepsi demedim..ayrıca parçalanması yok olması anlamına gelmiyor yapıtaşlarına ayrılıyor.
    Neyse araştır biraz yanıldığım yerleri göster ;)
     
  14. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    son halinde alkol yok demedim alkolün çoğu parçalanır dedim..:) hatta bir kaç olayda var bunla ilgili ev kadınları sirkeyi kaçırınca kafası bir mayhoş oluyormuş..nesye sen araştır doğruyu bul yanlışsam bana göster;)
     
  15. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.492
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    ben kaynaklarda biraz alkol kalır ibaresini bulamadım..bulursan sen bana göster..

    http://www.insanvebilim.com/morganizma.htm
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Sirke
    http://www.aoc.gov.tr/sarap/sirke.html
    http://ansiklopedi.turkcebilgi.com/Sirke
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2007
  16. orcun
    Offline

    orcun Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2006
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0

    Oncelıkle ılgılendırdıgın ıcın tesekkur ederım.

    Proteın sındırımı ıcın uygun bır ortam yaratır demıssın. Tam olarak ne yapıyor? Proteın sındırımını hızlandırıyor, proteın sındırımını saglıyor gıbı bırsey dememıssın. Dıorsunkı sındırımı ıcın uygun bır ortam yaratır.

    Her yemekten sonra yada aksam yemegınden sonra duzenlı olarak yarım su bardagı da olsa alkol zaten zorladıgımız karacıger uzerınde zorlamama degecek bır etkı bır sonuc verıyormu bıze? Yanı bu eften puften bır etkımı?
    Ben ıyı sarabı severek ıcerdım ama zamanla alkolden uzak durur oldum vucudum ıcın..Icmeye bahane arıyor degılım ama aydınlatırsan sevınırım:D
     
  17. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    ben de tam bilmiyorum araştırmadım.Ama sen bana şunaları dememişsin diyorsun sadece birincisini mantıklı buldum 'protein sindirimini hızlandırır'.İkincisi 'protein sindirimi sağlar' vucut zaten proteini sindirir onemli olan uygun ortam ve max sindirim sağlamaktır.Benim şöyle bi hipotezim var.Şarapda bakteri bulunur.Tabi bunlar yararlı bakteri.Kendileri de enzim salgılayarak biliyorsun bakteriler enzimlerini dışarı salarlar.Hem mide enzimleri hemde bakteri enzimleri emilimi tam yapabilir.Yanlız bu benim düşüncem yanlış olabilir ama doğru olan tek şey bu şarap+yumurta sarısı olayının arnold un bir tavsiyesi olmasıdır.
    He bide alkol falan demişsin ben şarapdan bahsediyorum sen alkol diyorsun.Düzenli alkol şöyle yapar falan ben sadece şarap dedim alkolün sindirime yararı olsa arnold kitabında bira da olur yazardı.Kaldı ki adam kaliteli şarapdan bahsetmiş.Kaliteli şarapda içerdeki bakterilerin uzun süre çaliışması sonucu oluşur.15 yıl çalışırsa o kadar değerli olur vsvsvs buda galiba benim hipotezime destek çıkıyor.Sen ne dersin?
     
  18. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
  19. turkovic
    Offline

    turkovic Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    şimdilik şöyle bişey var: Bursa TÜBİTAK'ta yapılan analiz raporlarına göre, günlük yaşamda tüketilen patateste 4.47, yoğurtta, 2.48, bozada 2.26, portakalda 2.13, hurmada 1.90, sirkede 1.69, gülsuyunda 1.53, ekmek mayasında 1.24, greyfurtta 0.95, meyve suyunda 0.48 g/l etil alkol bulunurken, kolada, gazozda, portakallı gazozda ise on binde 2 oranında etil alkol olduğu ölçüldü.

    Cumhuriyet
    Esra Yazdıç
    İÇinde tübitak olduğu için bunu koydum sitede şurda konu sirke değil hurmada alkol var mı ama sirkedende bahsetmiş
    http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=171594&comments=all
    Zaten şu anki yüksek teknoloji biradaki alkolü tam sıfıra indiremiyor sirkede de hiç kalmaması çok zor :)
     
    diez bunu beğendi.
  20. orcun
    Offline

    orcun Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2006
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    Söyledıklerın mantıklı görünüyor. Ben kendı adıma V.G amaclı sarap tuketımınden yana degılım. Uzum suyu uzerınde duruyorum. Bılgılerını paylastıgın ıcın tesekkur ederım.
     

Sayfayı Paylaş