“İçerdiği polifenolik bileşenler, resveratrol ve bioflanoidler nedeniyle fonksiyonel besin grubuna da girmektedir. Bazı kanser türlerini önlemede ve damarların yapısını koruyarak kalp sağlığını korumada olumlu katkıları vardır. Şeker hastaları için tüketilen miktar çok önemlidir, Glisemik indeksi(kan şekerini yükseltme yeteneği) yüksek bir besin olması nedeniyle tüketim miktarı ve sıklığı diyetisyene danışarak yapılmalıdır” dedi. Görüşü Bildiren Uzmanlar: Diyetisyen Selma Önelge Gür ve Diyetisyen Aysen Arıcan... ---------- Kan şekerini yükseltme yeteneği de ayrıca önemli, şeker hastaları ayrıca dikkat etmelidir. Ama damar yapısını koruyucu özelliği dikkatimi çekti. Böyle bir özelliğini duymamıştım... Saygılarımla; Aytac
evet sana katılıyorum özellikle üzüm kanserin düşmanı ve ayrıca pazardan üzüm alırken çekirdekli olmalı ve çekirdeğiyle yenmeli..